Πόσα τσιγάρα καπνίζουν οι Έλληνες καθημερινά- Η εικόνα στην Ευρώπη

Πόσα τσιγάρα καπνίζουν οι Έλληνες καθημερινά- Η εικόνα στην Ευρώπη Facebook Twitter
Unsplash
0

Σε υψηλά επίπεδα κυμαίνεται το ποσοστό Ελλήνων, οι οποίοι συνηθίζουν να καπνίζουν καθημερινά, με την Ελλάδα να βρίσκεται στη δεύτερη υψηλότερη θέση μεταξύ των κρατών- μελών της Ευρώπης.

Σύμφωνα με την Eurostat, το 2019, το 18,4% του πληθυσμού της ΕΕ ηλικίας 15 ετών και άνω ανέφερε ότι καπνίζει καθημερινά- το 12,6% λιγότερα από 20 τσιγάρα/ημέρα, ενώ το 5,9% έκανε 20 ή περισσότερα τσιγάρα σε καθημερινή βάση.

Στα κράτη μέλη της ΕΕ, οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά καθημερινών καπνιστών ήταν Βουλγαρία (28,7%), Ελλάδα (23,6%), Λετονία (22,1%), Γερμανία (21,9%) και Κροατία (21,8%).

Συγκεκριμένα, το 23,6% των Ελλήνων, ηλικίας άνω των 15 ετών, παραδέχεται ότι καπνίζει καθημερινά τουλάχιστον ένα τσιγάρο. Μάλιστα, αρκετοί είναι όσοι δηλώνουν ότι κάνουν 20 ή και περισσότερα τσιγάρα ημερησίως. 

Αντιθέτως, οι χώρες με τα μικρότερα ποσοστά καπνιστών ήταν Σουηδία (6,4%), Φινλανδία (9,9%), Λουξεμβούργο (10,5%), Πορτογαλία (11,5%) και Δανία (11,7%).

Πόσα τσιγάρα καπνίζουν οι Έλληνες καθημερινά- Η εικόνα στην Ευρώπη Facebook Twitter

Το ποσοστό καπνιστών που έκαναν 20 ή περισσότερα τσιγάρα την ημέρα κυμαινόταν μεταξύ 1,0% στη Σουηδία και 12,9% στη Βουλγαρία. Παράλληλα, το ποσοστό καπνιστών με λιγότερα από 20 τσιγάρα κυμαινόταν μεταξύ 5,3% στη Σουηδία και 15,8% στη Βουλγαρία.

Το 2019, υπήρχαν περισσότεροι καπνιστές στον ανδρικό πληθυσμό συγκριτικά με τον γυναικείο: το 22,3% των ανδρών ηλικίας 15 ετών και άνω ήταν καθημερινοί καπνιστές, σε σύγκριση με το 14,8% των γυναικών.

Πόσα τσιγάρα καπνίζουν οι Έλληνες καθημερινά- Η εικόνα στην Ευρώπη Facebook Twitter

Σε επίπεδο χωρών, το ποσοστό ανδρών που κάπνιζαν καθημερινά κυμαινόταν από το χαμηλό 5,9% στη Σουηδία έως το υψηλό 37,6% στη Βουλγαρία. Για τις γυναίκες, αυτό κυμαινόταν μεταξύ 6,8% και 20,7% αντίστοιχα.

Σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, το ποσοστό καθημερινών καπνιστών  ήταν υψηλότερο μεταξύ ανδρών από ό,τι μεταξύ γυναικών, εκτός από τη Σουηδία και τη Δανία.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάπας Φραγκίσκος: Ανώνυμος «ευεργέτης» θα πληρώσει για την κηδεία του

Διεθνή / Πάπας Φραγκίσκος: Ανώνυμος «ευεργέτης» θα πληρώσει για την κηδεία του

Φωτογραφίες της τελετής επιβεβαίωσης του θανάτου του δόθηκαν στη δημοσιότητα - Σύμφωνα με τη διαθήκη του, ο πάπας Φραγκίσκος επιθυμούσε να ταφεί «χωρίς ιδιαίτερο στολισμό» αλλά με την επιγραφή «Franciscus»
LIFO NEWSROOM
Στη δικαιοσύνη το Χάρβαρντ: Κινείται νομικά κατά της κυβέρνησης Τραμπ για το «πάγωμα» κονδυλίων

Διεθνή / Στη δικαιοσύνη το Χάρβαρντ: Κινείται νομικά κατά της κυβέρνησης Τραμπ για το «πάγωμα» κονδυλίων

«Η υπόθεση αφορά μια ευρύτερη προσπάθεια της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει το πάγωμα των κονδυλίων ως μοχλό πίεσης για να ασκήσει έλεγχο στις ακαδημαϊκές μας αποφάσεις»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ για Πάπα Φραγκίσκο: «Ο Θεός ας σε ευλογεί και μαζί εκείνους που σε αγάπησαν»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ για Πάπα Φραγκίσκο: «Ο Θεός ας σε ευλογεί και μαζί εκείνους που σε αγάπησαν»

«Ήταν διαφορετικός από όσους προηγήθηκαν» ανέφερε με τη σειρά του και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, συνοδεύοντας την ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ με μία φωτογραφία τους
LIFO NEWSROOM