Προσπάθησε να πάει από τη Σουηδία στη Νορβηγία κάνοντας σκι, για να μην μπει καραντίνα- Αλλά χρειάστηκε βοήθεια

Προσπάθησε να πάει από τη Σουηδία στη Νορβηγία κάνοντας σκι, για να μην μπει καραντίνα- Αλλά χρειάστηκε βοήθεια Facebook Twitter
0

Νορβηγός είχε την έμπνευση να επιστρέψει στη χώρα του από τη Σουηδία κάνοντας σκι, προκειμένου να αποφύγει την καραντίνα. Τελικά όμως μπήκε σε περιπέτειες λόγω κακοκαιρίας και χρειάστηκε βοήθεια.

 

«Ήθελε να επιστρέψει στη Νορβηγία προκειμένου να πάρει κάποια έγγραφα και μετά να πάει πίσω στη Σουηδία, όπου είναι σε εξέλιξη κάποιο κατασκευαστικό πρότζεκτ του», δήλωσε ο Τροντ Χέλγκε Ρόνινγκ, της οργάνωσης διάσωσης Norske Folkehjelp.

 

Όμως, για να αποφύγει την καραντίνα στην οποία θα έπρεπε να μπει, ο άνδρας αποφάσισε να περάσει τα σύνορα από τα βουνά, συμπλήρωσε ο διασώστης.

 

Συνολικά, ο άνδρας- περίπου 50 ετών- θα έπρεπε να καλύψει μια απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων, σε δύσκολο έδαφος. Όμως, όπως αποδείχθηκε δεν τα είχε υπολογίσει όλα, καθώς αφού είχε καλύψει περίπου 25 χιλιόμετρα έπεσε σε κακοκαιρία.

 

Ένας ντόπιος εκτροφέας ταράνδων τον διέσωσε και τον παρέδωσε σε δύο ψαράδες σε κοντινή λίμνη, οι οποίοι τον φρόντισαν μέχρι να φτάσουν οι διασώστες. Ήταν μούσκεμα και παγωμένος, όπως και ενοχλημένος και αμετανόητος, περιέγραψε ο διασώστης.

 

Αφού τον φρόντισαν, τον παρέδωσαν στην αστυνομία, καθώς είχε παραβιάσει τους κανονισμούς για την καραντίνα. Ο άνδρας θα έπρεπε να έχει αρνητικό τεστ κορωνοϊού και να το παρουσιάσει στις αρχές προκειμένου να περάσει στα σύνορα και στη συνέχεια να μείνει σε καραντίνα σε ξενοδοχείο για 10 ημέρες. Το τελευταίο δεν το γλίτωσε τελικά, αφού θα μείνει σε ξενοδοχείο καραντίνας μέχρι να βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης. 

 

Με πληροφορίες από AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερς εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Διεθνή / Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερ εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Εταιρεία κυβερνοασφάλειας εντοπίζει απάτες στο διαδίκτυο με αφορμή την είδηση του θανάτου του πάπα Φραγκίσκου – Προειδοποιήσεις για "κυβερνοεπιχειρηματικότητα ευκαιρίας"
LIFO NEWSROOM
Αναστάτωση στο Βατικανό: Καταδικασμένος και άλλοτε ισχυρός καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στην εκλογή νέου πάπα

Διεθνή / Αναστάτωση στο Βατικανό: Καταδικασμένος και άλλοτε πανίσχυρος καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στην εκλογή νέου πάπα

Ο πάπας Φραγκίσκος του είχε ζητήσει να παραιτηθεί από τα «δικαιώματα και τα προνόμια» ενός καρδιναλίου αφού ενεπλάκη σε οικονομικό σκάνδαλο δεκάδων εκατ. δολαρίων
LIFO NEWSROOM
Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Η εισαγγελέας Σάνον Λούσι παρουσίασε την υπόθεση με ιδιαίτερα γλαφυρές περιγραφές των περιστατικών, τονίζοντας ότι ο Γουάινσταϊν, επί δεκαετίες, δρούσε «ως πύλη του Χόλιγουντ» και εκμεταλλευόταν τη θέση του για να εξαναγκάζει γυναίκες σε σεξουαλικές πράξεις
LIFO NEWSROOM
Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Η πρόταση για κατάπαυση πυρός και εδαφικές παραχωρήσεις - Το Κρεμλίνο δεν θεωρεί τελεσίγραφο την αμερικανική στάση και ζητά διαπραγματεύσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
LIFO NEWSROOM