Πρώτο βήμα των ΗΠΑ για την άρση του εμπάργκο στην Κούβα

Πρώτο βήμα των ΗΠΑ για την άρση του εμπάργκο στην Κούβα Facebook Twitter
Στιγμιότυπο από την Αβάνα.
0

Στη χαλάρωση εμπορικών και χρηματοοικονομικών περιορισμών, που ίσχυαν εδώ και δεκαετίες για την Κούβα, προχώρησαν σήμερα οι ΗΠΑ, σε ένα πρώτο βήμα για την άρση του εμπάργκο, το οποίο είναι σε ισχύ περισσότερο από 50 χρόνια.

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, ανοίγει ο δρόμος σε αμερικανικές εταιρίες από τον χώρο των τηλεπικοινωνιών, των κατασκευών και των πιστωτικών ιδρυμάτων, για δραστηριοποίηση στην Κούβα, σύμφωνα με το Reuters. Οι αλλαγές θα τεθούν σε εφαρμογή την Παρασκευή.

Παράλληλα, θα επιτρέπεται πλέον στους Αμερικανούς πολίτες να ταξιδεύουν στην Κούβα χωρίς να ζητούν πρώτα άδεια, εφόσον το ταξίδι τους αφορά εκπαιδευτικούς, θρησκευτικούς ή άλλους επιτρεπόμενους λόγους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Διεθνή / Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Το «Σιδηρούν Τείχος» έχει να κάνει με την εκρίζωση μαχητών ομάδων, για να σταματήσει μια επανάληψη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Τζενίν ή το Τουλκαρέμ
LIFO NEWSROOM