Reuters: Η Ε.Ε ενδέχεται να περιορίσει τα δικαιώματα της Ρωσίας στο ΔΝΤ

Reuters: Η Ε.Ε ενδέχεται να περιορίσει τα δικαιώματα της Ρωσίας στο ΔΝΤ Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξετάζουν το ενδεχόμενο περιορισμού της ρωσικής επιρροής και πρόσβασης στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μετά την απόφαση πολέμου στην Ουκρανία, υποστηρίζουν έξι πηγές στο Reuters. 

Το σενάριο που συζητείται θα πρόσθετε περαιτέρω πίεση στην οικονομία και το νομισματικό σύστημα της Ρωσίας, ενώ θα σηματοδοτούσε ένα συμβολικό βήμα που θα επέτεινε τη διεθνή απομόνωση τής Μόσχας. 


Η μία εκδοχή που βρίσκεται στο «τραπέζι», είναι να βγει η Ρωσία εντελώς από το ίδρυμα που λειτουργεί ως δανειστής έσχατης λύσης, εξηγούν οι έξι αυτοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, αν και κάποιοι σημειώνουν πως κάτι τέτοιο θα αποδεικνυόταν από δύσκολο έως ανέφικτο. 


«Γίνεται συζήτηση, όμως το να πετάξεις έξω τη Ρωσία εντελώς είναι μάλλον μη ρεαλιστικό λόγω της απαιτούμενης απαρτίας» σημείωσε πρόσωπο της ευρωζώνης, αναφερόμενο στη μεγάλη πλειοψηφία που χρειάζεται μεταξύ των χωρών, περιλαμβανομένης και της Κίνας. 

Η άλλη εναλλακτική που εξετάζεται, περιλαμβάνει την αναστολή των δικαιωμάτων ψήφου της Ρωσίας, καθώς και τον αποκλεισμό τής πρόσβασής της στις ειδικές μονάδες λογαριασμού του ΔΝΤ, τα λεγόμενα Ειδικά Δικαιώματα Ανάληψης (Special Drawing Rights), αναφέρουν οι αξιωματούχοι. 


Προσώρας, πάντως, ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΝΤ δεν έχει σχολιάσει το δημοσίευμα του Reuters. 


Σημειώνεται πως η Ρωσία απομονώνεται ολοένα και περισσότερο κάθε μέρα λόγω των οικονομικών κυρώσεων που τής έχουν επιβληθεί από ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση και Βρετανία. 

Οι περιορισμοί από το ΔΝΤ, αν προχωρήσουν, θα είναι στο πλαίσιο του κύματος κυρώσεων, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία μπήκε στη δεύτερη εβδομάδα του. 


Με πληροφορίες από Reuters 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βούτσιτς για τα επεισόδια στο κοινοβούλιο: «Έφεραν καπνογόνα κρυμμένα στα εσώρουχά τους»

Διεθνή / Βούτσιτς για τα επεισόδια στο κοινοβούλιο: «Έφεραν καπνογόνα κρυμμένα στα εσώρουχά τους»

Ο Βούτσιτς αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην περίπτωση της Σόνια Ίλιτς, μιας εγκύου οκτώ μηνών, η οποία τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων χαρακτηρίζοντας το αγέννητο παιδί ως «σύμβολο της νίκης ενάντια στην έγχρωμη επανάσταση»
LIFO NEWSROOM
Τριντό: «Είμαστε Καναδοί, θα παλέψουμε και θα νικήσουμε» - Ανακοίνωσε αντίμετρα στους δασμούς του Τραμπ

Διεθνή / Τριντό: «Είμαστε Καναδοί, θα παλέψουμε και θα νικήσουμε» - Ανακοίνωσε αντίμετρα στους δασμούς του Τραμπ

«Ο Καναδάς δεν θα γίνει ποτέ η 51η πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε κατηγορηματικά, εκφράζοντας αβεβαιότητα για το αν υπάρχουν διαπραγματευτικά περιθώρια με την Ουάσινγκτον
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

«Αν θέλεις να διασφαλίσεις ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα εισβάλει ξανά στην Ουκρανία, η καλύτερη εγγύηση ασφαλείας είναι να προσφέρεις στους Αμερικανούς οικονομικό όφελος στο μέλλον της Ουκρανίας» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM