Ρωσία: Το κόμμα του Πούτιν θριαμβεύει στις βουλευτικές εκλογές

Ρωσία: Το κόμμα του Πούτιν θριαμβεύει στις βουλευτικές εκλογές Facebook Twitter
0


Το κυβερνών κόμμα της Ενωμένης Ρωσίας θριάμβευσε συγκεντρώνοντας ποσοστό 44,5% στις σημερινές βουλευτικές εκλογές στη Ρωσία, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις έξω από τα εκλογικά κέντρα (exit poll) που διενήργησε η κρατική εταιρεία VTsIOM.


Στις προηγούμενες εκλογές του 2011, το κόμμα του πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβιέντεφ είχε συγκεντρώσει το 49%.
Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, στις σημερινές εκλογές το εθνικιστικό κόμμα LDPR κατετάγη δεύτερο με 15,3%, ακολουθούμενο από το Κομμουνιστικό Κόμμα με 14,9% και το κόμμα της Δίκαιης Ρωσίας με 8,1%.


Τα φιλελεύθερα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι μόνες παρατάξεις που εκφράζονται ανοικτά επικριτικά κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, δεν κατόρθωσαν να υπερβούν το όριο του 5% που απαιτείται για την είσοδο στο Κοινοβούλιο, όπως δείχνει η δημοσκόπηση. Ωστόσο, κάποιοι από τους υποψηφίους τους ενδέχεται να καταφέρουν να εκλεγούν στο Κοινοβούλιο από τις εκλογές στις επιμέρους εκλογικές περιφέρειες.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε αμέσως μετά την ανακοίνωση των πρώτων ποσοστών από τις δημοσκοπήσεις πως το κόμμα του νίκησε κι ο λαός ψήφισε το κόμμα του Ενωμένη Ρωσία παρά τους δύσκολους καιρούς.
«Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως το κόμμα μας έχει κερδίσει», δήλωσε ο Πούτιν στα στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, έχοντας στο πλάι του τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβιέντεφ και ηγέτη του Ενωμένη Ρωσία.


Ο Πούτιν δήλωσε πως το αποτέλεσμα που πιστώνεται το κόμμα του είναι καλό, ενώ κάνοντας αναφορά στην κάμψη της ρωσικής οικονομίας τόνισε «η κατάσταση δεν είναι εύκολη, ο κόσμος το νοιώθει, και θέλουν την ελπίδα πως η πολιτική κατάσταση θα πρέπει να παραμείνει σταθερή».


Αναφορικά με τη μικρή προσέλευση στις κάλπες, μικρότερη του 40% στις 18.00, ώρα Ελλάδος, (έναντι 51% στις προηγούμενες" ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε "πως ναι μεν δεν ήταν η υψηλότερη, αλλά ήταν μολαταύτα σημαντική'.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βούτσιτς για τα επεισόδια στο κοινοβούλιο: «Έφεραν καπνογόνα κρυμμένα στα εσώρουχά τους»

Διεθνή / Βούτσιτς για τα επεισόδια στο κοινοβούλιο: «Έφεραν καπνογόνα κρυμμένα στα εσώρουχά τους»

Ο Βούτσιτς αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην περίπτωση της Σόνια Ίλιτς, μιας εγκύου οκτώ μηνών, η οποία τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων χαρακτηρίζοντας το αγέννητο παιδί ως «σύμβολο της νίκης ενάντια στην έγχρωμη επανάσταση»
LIFO NEWSROOM
Τριντό: «Είμαστε Καναδοί, θα παλέψουμε και θα νικήσουμε» - Ανακοίνωσε αντίμετρα στους δασμούς του Τραμπ

Διεθνή / Τριντό: «Είμαστε Καναδοί, θα παλέψουμε και θα νικήσουμε» - Ανακοίνωσε αντίμετρα στους δασμούς του Τραμπ

«Ο Καναδάς δεν θα γίνει ποτέ η 51η πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε κατηγορηματικά, εκφράζοντας αβεβαιότητα για το αν υπάρχουν διαπραγματευτικά περιθώρια με την Ουάσινγκτον
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

«Αν θέλεις να διασφαλίσεις ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα εισβάλει ξανά στην Ουκρανία, η καλύτερη εγγύηση ασφαλείας είναι να προσφέρεις στους Αμερικανούς οικονομικό όφελος στο μέλλον της Ουκρανίας» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM