Rosneft: Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο

Rosneft: Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: ΕΡΑ
0

Ο πρώην καγκελάριος, Γκέρχαρντ Σρέντερ και ο Γερμανός επιχειρηματίας, Ματίας Βάρνιχ ενημέρωσαν πως δεν μπορούν να παραμείνουν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της κρατικής ρωσικής εταιρείας πετρελαίου, Rosneft, ανακοινώνοντας την παραίτησή τους. 

«Κατανοούμε την απόφασή τους και τους ευχαριστούμε για τη συνεχή υποστήριξη» ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Rosneft που γνωστοποίησε την εξέλιξη

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προειδοποίησε χθες πως ο Σρέντερ θα έμπαινε σε μαύρη λίστα, στην περίπτωση που δεν παραιτείτο από το διοικητικό συμβούλιο της Rosneft, σε μία κίνηση που στόχο είχε παράλληλα να τον αποτρέψει από την ανάληψη υψηλού χαρτοφυλακίου στην Gazprom. 

Ο Σρέντερ, που διετέλεσε καγκελάριος από το 1998 έως το 2005, δέχτηκε σφοδρές επικρίσεις για τη διατήρηση τής εξαιρετικά επικερδούς υψηλής θέσης του στη Rosneft, την οποία ανέλαβε το 2017. 

Αυτήν την εβδομάδα η Γερμανία έβαλε «λουκέτο» στο γραφείο του πρώην καγκελαρίου το οποίο διατηρούσε με χρήματα των φορολογούμενων, εν μέσω έντονων αντιδράσεων για την εμπλοκή του στη βιομηχανία ρωσικής ενέργειας και την επανειλημμένη άρνησή του να καταδικάσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία από τον Βλαντίμιρ Πούτιν, τον οποίο χαρακτηρίσει προσωπικό του φίλο. 

Οι παραιτήσεις Σρέντερ και Βάρνιχ πραγματοποιήθηκαν μετά την έξοδο άλλων πέντε ξένων αντιπροέδρων της κρατικής εταιρείας πετρελαίου, σύμφωνα με έξι πηγές που επικαλείται το Reuters. 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανικές εκλογές: Ξεκάθαρη νίκη για το CDU αλλά δεν φτάνει τα αποτελέσματα της εποχής Μέρκελ

Διεθνή / Γερμανικές εκλογές: Ξεκάθαρη νίκη για το CDU αλλά δεν φτάνει τα αποτελέσματα της εποχής Μέρκελ

Tο εκλογικό αποτέλεσμα των Χριστιανοδημοκρατών είναι πολύ χαμηλότερο από τις επιδόσεις του κόμματος υπό την ηγεσία της πρώην επί μακρόν ηγέτιδας και καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ
LIFO NEWSROOM