Μπορεί να χρεώνει σχεδόν 700 λίρες για την πιο ακριβή μπριζόλα του, αλλά ακόμη και το εστιατόριο του Salt Bae στο Λονδίνο αναγκάστηκε να κλείσει τη θέρμανση, λόγω της εκτόξευσης του ενεργειακού κόστους.
Το Nusr-Et, το εστιατόριο του Salt Bae που βρίσκεται στο ξενοδοχείο Park Tower, είναι γνωστό για τα ακριβά πιάτα του- για παράδειγμα 680 λίρες για μια wagyu striploin μπριζόλα και 630 για μια tomahawk- αλλά έκανε μια προσπάθεια να περιορίσει τις δαπάνες, παρά την αύξηση των κερδών.
Η εταιρεία που ίδρυσε ο Salt Bae ανέφερε ότι τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 44% για να φτάσουν στα 3,3 εκατομμύρια λίρες το 2022. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά περίπου 66% για να φτάσουν τα 13,6 εκατομμύρια λίρες. Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου έλαβαν μερίσματα 2,8 εκατομμυρίων λιρών.
Παρόλα αυτά, το εστιατόριο γνωστοποίησε ότι επιδιώκει «βελτιώσει την ενεργειακή απόδοση σε λειτουργικό επίπεδο». Σε αυτό το πλαίσιο, μεταξύ άλλων, σβήνουν την κεντρική θέρμανση μετά το κλείσιμο, ή στις ώρες αιχμής «όταν η ζήτηση για θέρμανση είναι μικρότερη». Επίσης, τα φώτα δεν μένουν ανοιχτά όταν είναι κλειστό το εστιατόριο. Επιπλέον, η ανακαίνιση περιελάμβανε φώτα LED και «εγκατάσταση εξοικονόμησης ενέργειας».
Το εστιατόριο, που άνοιξε το 2021, μείωσε τις τιμές του τα τελευταία χρόνια και έβγαλε από το μενού πιάτα που ήταν σήμα- κατατεθέν, όπως η μπριζόλα καλυμμένη με χρυσό που κόστιζε 1.450 λίρες, λόγω της κρίσης κόστους διαβίωσης. Το μόνο πιάτο που είναι καλυμμένο με χρυσό πλέον είναι ο μπακλαβάς 50 λιρών.
Με πληροφορίες από Guardian