Save the children: Σχεδόν 3.200 παιδιά έχουν ήδη σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας

Save the children: Πάνω από 3.000 παιδιά έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Ο αριθμός των παιδιών που σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες τρεις εβδομάδες ξεπέρασε τον αριθμό των παιδιών που σκοτώθηκαν σε εμπόλεμες ζώνες από το 2019.

Η ανθρωπιστική οργάνωση «Save the Children» καλεί σε κατάπαυση του πυρός μετά τις πληροφορίες πως σχεδόν 3.200 παιδιά έχασαν τη ζωή τους στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου Ισραήλ- Χαμάς.

Συγκεκριμένα, η παγκόσμια ανθρωπιστική οργάνωση δήλωσε σήμερα πως «τα παιδιά αποτελούν περισσότερο από το 40% των 7.703 ανθρώπων που σκοτώθηκαν στη Γάζα και περισσότερο από το ένα τρίτο όλων των θανάτων στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και στο Ισραήλ. Επίσης, άλλα 1.000 παιδιά έχουν δηλωθεί αγνοούμενα στη Γάζα. Πιθανόν να είναι θαμμένα κάτω από τα ερείπια. Πράγμα που σημαίνει ότι ο αριθμός των νεκρών παιδιών είναι πιθανότατα πολύ μεγαλύτερος».

Η οργάνωση συμπλήρωσε πως ο αριθμός των παιδιών που σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έχει ξεπεράσει τον αριθμό των παιδιών που σκοτώθηκαν στις ζώνες συγκρούσεων του κόσμου από το 2019. Από την πλευρά του, ο διευθυντής της οργάνωσης, Τζέισον Λι ζήτησε κατάπαυση του πυρός, λέγοντας πως «ο θάνατος ενός παιδιού είναι από μόνο του κάτι πολύ σοβαρό, ωστόσο, εδώ, η κατάσταση έχει πάρει επικές διαστάσεις. Η κατάπαυση του πυρός είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των παιδιών. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να βάλει τους ανθρώπους πάνω από την πολιτική. Κάθε μέρα που περνάει με συζητήσεις, αφήνει πίσω της παιδιά σκοτωμένα και τραυματισμένα. Τα παιδιά πρέπει να προστατεύονται ανά πάσα στιγμή, ειδικά όταν αναζητούν ασφάλεια σε σχολεία και νοσοκομεία».

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερς εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Διεθνή / Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερ εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Εταιρεία κυβερνοασφάλειας εντοπίζει απάτες στο διαδίκτυο με αφορμή την είδηση του θανάτου του πάπα Φραγκίσκου – Προειδοποιήσεις για "κυβερνοεπιχειρηματικότητα ευκαιρίας"
LIFO NEWSROOM
Αναστάτωση στο Βατικανό: Καταδικασμένος και άλλοτε ισχυρός καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στην εκλογή νέου πάπα

Διεθνή / Αναστάτωση στο Βατικανό: Καταδικασμένος και άλλοτε πανίσχυρος καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στην εκλογή νέου πάπα

Ο πάπας Φραγκίσκος του είχε ζητήσει να παραιτηθεί από τα «δικαιώματα και τα προνόμια» ενός καρδιναλίου αφού ενεπλάκη σε οικονομικό σκάνδαλο δεκάδων εκατ. δολαρίων
LIFO NEWSROOM
Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Η εισαγγελέας Σάνον Λούσι παρουσίασε την υπόθεση με ιδιαίτερα γλαφυρές περιγραφές των περιστατικών, τονίζοντας ότι ο Γουάινσταϊν, επί δεκαετίες, δρούσε «ως πύλη του Χόλιγουντ» και εκμεταλλευόταν τη θέση του για να εξαναγκάζει γυναίκες σε σεξουαλικές πράξεις
LIFO NEWSROOM
Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Η πρόταση για κατάπαυση πυρός και εδαφικές παραχωρήσεις - Το Κρεμλίνο δεν θεωρεί τελεσίγραφο την αμερικανική στάση και ζητά διαπραγματεύσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
LIFO NEWSROOM