Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Γαλλία για τις σφοδρές χαλαζοπτώσεις - Νεκρή μια τουρίστρια

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Γαλλία για τις σφοδρές χαλαζοπτώσεις - Νεκρή μια τουρίστρια Facebook Twitter
0

Η γαλλική κυβέρνηση κήρυξε σήμερα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω φυσικής καταστροφής την κεντροανατολική Γαλλία, μετά τις σφοδρές χαλαζοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή και προκάλεσαν τον θάνατο ενός ανθρώπου και σοβαρές ζημιές.

Μια Γερμανίδα τουρίστρια, ηλικίας 51 ετών, σκοτώθηκε χθες σε ένα κάμπινγκ στο Τανίνζ, στις γαλλικές Άλπεις, καθώς καταπλακώθηκε από ένα δέντρο που έπεσε πάνω στο τροχόσπιτό της λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Στο Ρομάν σιρ Ιζέρ, λίγο νοτιότερα, η χαλαζόπτωση διήρκησε μόλις ένα τέταρτο, ωστόσο το φαινόμενο ήταν «πρωτοφανούς σφοδρότητας», σύμφωνα με τη δημοτική αρχή. Οι δρόμοι της πόλης μετατράπηκαν σε χειμάρρους και το χαλάζι «μεγέθους μπάλας του τένις» προκάλεσε «πολύ σοβαρές ζημιές».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#romanssurisere #storm #orages @bfmtv

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Krysvoice (@christophe263430) στις


Στη γειτονική κοινότητα του Ποντ ντ' Ιζέρ, «πραγματικά πιστέψαμε ότι είχε έρθει το τέλος του κόσμου», περιγράφει ο οπωροκαλλιεργητής Ορελιάν Εσπρί, που κατέγραψε το μέγεθος της καταστροφής σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook. «Τα πάντα καταστράφηκαν, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Ολόκληρα κομμάτια πάγου έπεσαν» αφηγείται δείχνοντας τις διαλυμένες βερικοκιές του.

«Η κατάσταση είναι πραγματικά δραματική» υπογράμμισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ντιντιέ Γκιγιόμ, που πήγε να δει τις καταστροφές.

Δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά και οι ένοικοι περίπου είκοσι σπιτιών που καταστράφηκαν αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Οι καταιγίδες προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον ενός ανθρώπου και στην Ελβετία: μια τουρίστρια πνίγηκε στη λίμνη Λεμάν, στα ανοικτά της Γενεύης, όταν ανετράπη το τουριστικό σκάφος στο οποίο επέβαινε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τον έλεγχο των αμερικανικών ταχυδρομείων

Διεθνή / Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τα αμερικανικά ταχυδρομεία - Πιθανώς, για να τα κλείσει

Η ιστορική υπηρεσία USPS των ΗΠΑ είχε ελεγχόμενη ζημία 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024 - Ο Τραμπ ετοιμάζει εκτελεστικό διάταγμα για να απολύσει τα μέλη του ΔΣ και να θέσει τα αμερικανικά ταχυδρομεία υπό τον άμεσο έλεγχο του υπουργείου Εμπορίου
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Διεθνή / Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Στη Γερμανία, σχεδόν το 60% των γυναικών δηλώνουν ότι έχουν βιώσει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στη διάρκεια της ζωής τους, σύμφωνα με σχετική έρευνα, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι ακόμα υψηλότερος.
LIFO NEWSROOM