Σεισμός στη Συρία: Ο 3χρονος Τάρεκ ανασύρθηκε ζωντανός αλλά έχασε όλη του την οικογένεια

Σεισμός στη Συρία: Ο 3χρονος Τάρεκ ανασύρθηκε ζωντανός αλλά έχασε όλη του την οικογένεια Facebook Twitter
Φωτ.: EPA.
0

Δουλεύοντας υπό το φως φακών, διασώστες στη συριακή πόλη Τζανταρίς ανέσυραν ζωντανό τον 3χρονο Τάρεκ Χαϊντάρ από τα συντρίμμια του σπιτιού του, σχεδόν 42 ώρες αφότου χτύπησε ο σεισμός.

Η οικογένειά του δεν τα κατάφερε. Το μικρό αγόρι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου οι γιατροί αναγκάστηκαν να του ακρωτηριάσουν το αριστερό πόδι και δίνουν μάχη για να σώσουν το δεξί.

«Μόλις ξύπνησε και μας είδε μπροστά του ρώτησε: "Πού είναι η Μιράλ;". Εμείς ρωτήσαμε ποια είναι η Μιράλ και μας είπε: "Η αδελφή μου, κοιμόταν δίπλα μου αλλά δεν μου απαντούσε"», αφηγήθηκε η Μάλεκ Κασίντα, η νοσηλεύτρια που τον φροντίζει. Πριν από τον Τάρεκ, οι διασώστες έβγαλαν νεκρούς από τα συντρίμμια τον πατέρα του και δύο από τα αδελφάκια του, εξήγησε η νοσοκόμα, από τη μονάδα εντατικής θεραπείας όπου νοσηλεύεται ο μικρός.

Λίγο αργότερα, ανασύρθηκαν νεκροί η μητέρα και ένα τρίτο αδελφάκι του Τάρεκ, είπαν οι γείτονες της οικογένειας.

Η Τζανταρίς υπέστη μεγάλες καταστροφές από τον σεισμό, από τον οποίο έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 1.930 άνθρωποι στη βορειοδυτική Συρία, μια περιοχή που ελέγχεται από τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες. Πολλές οικογένειες παραμένουν ακόμη θαμμένες στα ερείπια, σύμφωνα με την τοπική υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

«Υπάρχουν εκατοντάδες παιδιά ακόμη κάτω από τα χαλάσματα», είπε η Κασίντα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπάρον Τραμπ: Πώς επικοινωνεί με τους συμφοιτητές του στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Μπάρον Τραμπ: Πώς επικοινωνεί με τους συμφοιτητές του στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Ο 19χρονος γιος του προέδρου των ΗΠΑ δεν μπορεί να δώσει τον αριθμό του κινητού του, ενώ είναι συνεχώς περικυκλωμένος από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας, γεγονός που δυσκολεύει την κοινωνικοποίησή του
LIFO NEWSROOM
«Μη δέχεσαι ποτέ το “όχι” ως απάντηση»: Αποτροπιασμός για το video game που βάζει τον παίκτη στη θέση του βιαστή

Διεθνή / «Μη δέχεσαι ποτέ το “όχι” ως απάντηση»: Αποτροπιασμός για το video game που βάζει τον παίκτη στη θέση του βιαστή

Το «No Mercy» δίνει στους παίκτες τον έλεγχο ενός χαρακτήρα που βιάζει, βασανίζει και σκοτώνει γυναίκες, ανάμεσά τους και συγγενικά πρόσωπα, παρουσιάζοντας τις ενέργειες αυτές ως «τιμωρία»
LIFO NEWSROOM