Έκκληση στη Σελίν Ντιόν να χρηματοδοτήσει ιατρική έρευνα για το Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ατόμου (Stiff Person Syndrome) από το οποίο πάσχει η δημοφιλής τραγουδίστρια απηύθυνε ο Κριστιάν Γιόργκενσεν, καθηγητής Ρευματολογίας και διευθυντής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομειακό Ινστιτούτο (IHU) του Μονπελιέ.
Ο Γιόργκενσεν δήλωσε πρόσφατα στον ραδιοφωνικό σταθμό France Bleu πως χρειάζονται 10 εκατ. ευρώ για την χρηματοδότηση έρευνας σχετικής με το Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ατόμου από το οποίο ανακοίνωσε πως πάσχει η τραγουδίστρια του «My heart will go on» τον Δεκέμβριο του 2022. Το Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ατόμου (Stiff Person Syndrome) είναι μια σπάνια αυτοάνοση και νευρολογική διαταραχή για την οποία προς το παρόν δεν υπάρχει θεραπεία. Η νόσος, που προκαλεί σπασμούς και μυϊκή ακαμψία, έχει επηρεάσει τη φωνή της Σελίν Ντιόν και για αυτό τον λόγο η Καναδή τραγουδίστρια αναγκάστηκε να θέσει την καριέρα της σε αναμονή.
«Θεωρώ πως για εκείνη 10 εκατ. ευρώ δεν είναι πολλά. Αν κάποιος εμφανιστεί σήμερα με 10 εκατ. ευρώ και μου πει "παρασκευάστε ένα βιοφάρμακο" θα το κάνω, αυτό θα είναι έτοιμο μέσα σε δύο χρόνια», ανέφερε ο καθηγητής Γιόργκενσεν. Ο διευθυντής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομειακού Ινστιτούτου (IHU) του Μονπελιέ είναι ρευματολόγος, ειδικευμένος σε αυτοάνοσα νοσήματα και καινοτόμες ανοσοθεραπείες. Κατά την διάρκεια της συνέντευξής του αποκάλυψε ότι το 2023 είχε επικοινωνήσει με το περιβάλλον της τραγουδίστριας για το ίδιο θέμα αλλά δεν έδωσε συνέχεια. Ο ίδιος, ανέφερε πως ελπίζει αυτή τη φορά η έκκλησή του προς την Σελίν Ντιόν να εισακουστεί.
Οι ερευνητές του IHU στο Μονπελιέ αυτή τη στιγμή έχουν εστιάσει τις έρευνες σε διάφορες ασθένειες του ανοσοποιητικού, όπως η πολυαρθρίτιδα και ο λύκος, από τις οποίες νοσούν χιλιάδες άνθρωποι στη Γαλλία. «Μπορούμε να στοχεύσουμε και να καταστρέψουμε τα κύτταρα του ανοσοποιητικού που παράγουν αντισώματα που στρέφονται εναντίον του ίδιου του σώματος. Σήμερα, το κάνουμε για να θεραπεύσουμε την πολυαρθρίτιδα και τον λύκο, ξέρουμε πώς να το κάνουμε», τόνισε ο καθηγητής Γιόργκενσεν. Σύμφωνα με τον ίδιο, η έρευνα για το Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ατόμου είναι δαπανηρή επειδή στη Γαλλία αφορά το πολύ πενήντα ασθενείς. Ο Γιόργκενσεν τόνισε ότι μετά την ανακοίνωση της Σελίν Ντιόν πως διαγνώστηκε με το σύνδρομο τα φώτα της δημοσιότητας έφεραν στο προσκήνιο την ελάχιστα γνωστή νόσο.
Η Σελίν Ντιόν θέλει να επιστρέψει στη σκηνή - Πιθανή η συμμετοχή της στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων
Την Τρίτη 25 Ιουνίου η Καναδή τραγουδίστρια παρουσίασε το ντοκιμαντέρ «I Am:Céline Dion». Πρόκειται για μια ταινία μεγάλου μήκους στο Prime Video, που επικεντρώνεται στη μάχη της ενάντια στο Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ατόμου, μια νευρολογική ασθένεια που επηρεάζει τη φωνή της και που την ανάγκασε να θέσει την καριέρα της σε αναμονή .«Δεν έχω βρει τη φωνή μου. Μου λείπει πολύ η μουσική. Αλλά και οι άνθρωποι. Μου λείπουν», αναφέρει η Σελίν Ντιόν στο ντοκιμαντέρ. Σε συνέντευξη που μεταδόθηκε στο TF1 στις 16 Ιουνίου, η Σελίν Ντιόν υποσχέθηκε να «επιστρέψει στη σκηνή». «Δεν ξέρω πότε, αλλά θέλω να επιστρέψω στη σκηνή», δήλωσε.
Σύμφωνα με πληροφορίες του γαλλικού Τύπου, αν η υγεία της Σελίν Ντιόν το επιτρέψει, ενδέχεται να επιστρέψει στη σκηνή για να τραγουδήσει στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι στις 26 Ιουλίου. Οι ίδιες πληροφορίες υποστηρίζουν πως η καλλιτέχνης αναμένεται να ερμηνεύσει την επιτυχία της Εντίθ Πιαφ «L’ Hymne a l’ amour» (Ύμνος στον Έρωτα).
Με πληροφορίες από bfmtv, Le Parisien