Σφοδρή καταιγίδα στην Ισπανία- Πόλεις πλημμύρισαν, 7.000 σπίτια χωρίς ρεύμα (Βίντεο)

Σφοδρή καταιγίδα στην Ισπανία- Πόλεις πλημμύρισαν, 7.000 σπίτια χωρίς ρεύμα Facebook Twitter
0

Χάος προκάλεσε σε πολλές περιοχές της Ισπανίας σφοδρή καταιγίδα, που είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν πόλεις, να κλείσουν δρόμοι και να μείνουν χωρίς ρεύμα χιλιάδες άνθρωποι. 

Η καταιγίδα έπληξε ιδιαίτερα σφοδρά την πόλη Αλκανάρ, στην Καταλονία. Δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους και το νερό παρέσυρε αυτοκίνητα, έπιπλα και πεσμένα δέντρα, προς την ακτή. 

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης διέσωσαν δεκάδες ανθρώπους που παγιδεύτηκαν σε οχήματα, σπίτια και κάμπινγκ, ενώ κλειστό γήπεδο διατέθηκε για την προσωρινή στέγαση πολιτών. 

Δύο άνθρωποι δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες για ήπια υποθερμία, ενώ οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δέχθηκαν πάνω από 350 κλήσεις μέσα σε επτά ώρες. 

Περίπου 7.000 σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην περιοχή. Εξαιτίας της καταιγίδας έκλεισαν αρκετοί δρόμοι και προκλήθηκαν προβλήματα στα δρομολόγια τρένων. 

Σφοδρή καταιγίδα έπληξε επίσης τη Ναβάρα και την Καστίλη Λα Μάντσα, όπου επίσης σημειώθηκαν πλημμύρες. Εξαιτίας της κακοκαιρίας σταμάτησαν τα δρομολόγια της υπερταχείας ανάμεσα στη Μαδρίτη και το Τολέδο. 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να συζητήσει με τον Ζελένσκι την παύση των επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές

Διεθνή / Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να συζητήσει με τον Ζελένσκι την παύση των επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές

Και οι δύο πλευρές δέχονται πιέσεις για να σημειώσουν πρόοδο προς τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος βρίσκεται πλέον στον τέταρτο χρόνο του
LIFO NEWSROOM
Μάχη εξουσίας στο Βατικανό: Πόσο πιθανή είναι η ανάδειξη ενός «αντι-Φραγκίσκου» πάπα

Διεθνή / Μάχη εξουσίας στο Βατικανό: Πόσο πιθανή είναι η ανάδειξη ενός «αντι-Φραγκίσκου» πάπα

Από τους 135 καρδιναλίους που μπορούσαν να λάβουν μέρος στην επιλογή του διαδόχου, ο πάπας Φραγκίσκος είχε διορίσει περίπου 110, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων συντηρητικών
LIFO NEWSROOM