Ήταν 2016 όταν η καντίνα στη Σιγκαπούρη με το όνομα Hawker Chan κατάφερε να κερδίσει ένα αστέρι Michelin.
Ο ιδιοκτήτης Chan Hon Meng ήταν ο πρώτος που τιμήθηκε με αυτή τη διάκριση, προσφέροντας φαγητό (σπεσιαλιτέ το κοτόπουλο) σε πλαστικό πιάτο και με μόλις δύο δολάρια. Ένα αστέρι Michelin που το έχασε μετά από πέντε χρόνια, όπως αναφέρει το CNN.
Μετά την απίστευτη αυτή διάκριση η καριέρα του Chan Hon Meng γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Από μία απλή καντίνα, το μαγαζί του εξελίχθηκε σε αλυσίδα εστιατορίων μέσω franchise, βάζοντας στο μενού κι άλλα πιάτα, αλλά εξακολουθώντας να προσφέρει το φθηνότερο φαγητό με Michelin στον κόσμο.
Κι ενώ κάποιοι χαιρέτισαν την επιχειρηματική ικανότητα του Chan Hon Meng και το άνοιγμα που έκανε, κάποιοι άλλοι υποστήριξαν πως αυτό το εγχείρημα είχε ως αποτέλεσμα να πέσει η ποιότητα του φαγητού που προσέφερε.
«Θεωρώ πως τα Michelin ορθώς επέμειναν στη θέση τους και προστάτευσαν την αξιοπρέπεια των αστεριών» ανέφερε στο CNN ειδικός στην εστίαση στη Σιγκαπούρη.
Με πληροφορίες από CNN