Στη Σερβία υπάρχουν ειδικά εσώρουχα για τις γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων

εσωρουχα Facebook Twitter
Φωτ.: Αρχείου / EPA
0

Ειδικά εσώρουχα θα φορούν πλέον οι γυναίκες που υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις της Σερβίας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο επίσημο στρατιωτικό φυλλάδιο, οι γυναίκες στη Σερβία είναι πλέον υποχρεωμένες να φορούν ειδικά εσώρουχα, τα οποία παράγονται από στρατιωτικές βιοτεχνίες. Συγκεκριμένα, για το κάτω μέρος της λεκάνης, θα πρέπει να χρησιμοποιούν το εσώρουχο με την κωδική ονομασία «Κιλότα Μ-21». Το εν λόγω εσώρουχο σύμφωνα με το στρατιωτικό φυλλάδιο ικανοποιεί όλους τους όρους του κώδικα στρατιωτικής ένδυσης της Δημοκρατίας της Σερβίας.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι το νέο εσώρουχο για τις γυναίκες στις ένοπλες δυνάμεις πληροί ορισμένες προδιαγραφές όσον αφορά την άνεση, την εμφάνιση και την ποιότητα ενώ ταιριάζει με το χρώμα της στολής παραλλαγής.

Σύμφωνα με τα σερβικά ΜΜΕ, στον κώδικα ένδυσης του στρατού τελευταία όλο και πιο συχνά προστίθενται διατάξεις που αφορούν αποκλειστικά τις γυναίκες. Αυτό συμβαίνει λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που εκδηλώνεται από τον γυναικείο πληθυσμό για να καταταγεί στις ένοπλες δυνάμεις.

Μάλιστα, τα τελευταία δύο χρόνια στις στρατιωτικές σχολές μέσης εκπαίδευσης στο Βελιγράδι εισήχθησαν περισσότερες γυναίκες παρά άνδρες. Στην Ανώτατη Στρατιωτική Ακαδημία το 34% των δοκίμων είναι γυναίκες ενώ στη Σχολή Στρατιωτικής Ιατρικής το ποσοστό των γυναικών ανέρχεται στο 70%. Να σημειωθεί πως ο στρατός στη Σερβία είναι επαγγελματικός και οι γυναίκες σήμερα αποτελούν το 9% των αξιωματικών και το 17% των στρατιωτών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί ο Όρμπαν, δηλώνει η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας

Διεθνή / Ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί ο Όρμπαν, δηλώνει η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας

Η φιλορωσική στάση του Ορμπάν έχει προκαλέσει νέες εντάσεις, με την Ουγγαρία να χρησιμοποιεί επανειλημμένα το δικαίωμα βέτο για να εμποδίσει ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος Ρώσων ολιγαρχών και στρατιωτικών
LIFO NEWSROOM
Γιατί η Νορβηγία επαναφέρει τα στρατιωτικά της καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου

Διεθνή / Γιατί η Νορβηγία επαναφέρει τα στρατιωτικά της καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου

Η Νορβηγία δεν είναι μόνη. Η Σουηδία έχει επαναφέρει τη χρήση της υπόγειας ναυτικής βάσης στο νησί Muskö, ενώ η Κίνα, το Ιράν και άλλες χώρες χτίζουν ή ενισχύουν υπόγειες εγκαταστάσεις στρατιωτικής σημασίας
LIFO NEWSROOM
Ο νέος πρωθυπουργός της Γροιλανδίας απορρίπτει την τελευταία απειλή Τραμπ: «Δεν ανήκουμε σε κανέναν»

Διεθνή / Ο νέος πρωθυπουργός της Γροιλανδίας απορρίπτει την τελευταία απειλή Τραμπ: «Δεν ανήκουμε σε κανέναν»

Ο νέος ηγέτης κάλεσε τους πολίτες σε ενότητα απέναντι στις αυξανόμενες εξωτερικές πιέσεις, τονίζοντας πως είναι κρίσιμο «να σταθούμε μαζί ως λαός, ειδικά τώρα που δεχόμαστε πιέσεις από το εξωτερικό»
LIFO NEWSROOM