Δισεκατομμύρια τζιτζίκια, που περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους κάτω από το χώμα, βγήκαν στην επιφάνεια των ανατολικών ΗΠΑ, μετά από 17 ολόκληρα χρόνια που ήταν θαμμένα στο έδαφος.
Ο Τζόσεφ Γιουν, ένας σεφ από το Μπρούκλιν, που εξειδικεύεται στις συνταγές με έντομα, θέλει να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία και μαγειρεύει πιάτα με έντομα για τον φακό του BBC.
«Γιατί δεν τρώμε αυτό που δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη ήδη καταναλώνουν;» αναρωτιέται, υποστηρίζοντας πως τα έντομα είναι «πεντανόστιμα» με μεγάλη θρεπτική αξία. «Είναι βιώσιμα, εκτρέφονται «φάρμες» και υπάρχουν πάνω από δύο χιλιάδες είδη εντόμων που μπορούμε να φάμε», προσθέτει.
Ο ίδιος αυτοσυστήνεται ως «πρέσβης των βρώσιμων εντόμων» και προωθεί την διατροφή με πρωτεΐνη εξασφαλισμένη από τα τα έντομα, στην ομάδα του "Brooklyn Bugs". Μία από τις προκλήσεις στο εγχείρημά του, όπως παραδέχεται, είναι το γεγονός πως οι περισσότεροι Αμερικανοί σιχαίνονται να δοκιμάσουν έντομα.