Συρία: Οπισθοχώρησε ο Ομπάμα

Συρία: Οπισθοχώρησε ο Ομπάμα Facebook Twitter
3

Η κυβέρνηση Ασαντ, μέσω φιλοκαθεστωτικών συριακών ΜΜΕ, παρουσίασε  ως «οπισθοχώρηση»  την απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα να ζητήσει την έγκριση του Κογκρέσου προτού προβεί σε οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία.

«Ο Ομπάμα ανακοίνωσε χθες, άμεσα ή έμμεσα, το ξεκίνημα της ιστορικής αμερικανικής οπισθοχώρησης», γράφει στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας al-Thawra.

Διστακτικός και σε σύγχυση ο Ομπάμα

 

Στο ίδιο κλίμα, ο σύρος υφυπουργός Εξωτερικών, Φαϊσάλ Μοκτάντ, ανέφερε πως ο Μπαράκ Ομπάμα εμφανίστηκε διστακτικός και σε σύγχυση και έσπευσε να χαρακτηρίσει ανεύθυνη τη γαλλική κυβέρνηση επειδή, όπως τόνισε, υποστηρίζει οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα ήταν φανερά διστακτικός, απογοητευμένος και σε σύγχυση κατά τη χθεσινή ομιλία του. Κανένας δεν μπορεί να δικαιολογήσει μια αδικαιολόγητη επίθεση. Οι γάλλοι πολιτικοί παραπλάνησαν το γαλλικό λαό και συμπεριφέρθηκαν με ανεύθυνο τρόπο. Παραποίησαν τα γεγονότα και υποστηρίζουν οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα», είπε σε δημοσιογράφους ο Μοκτάντ.

Αντιπολίτευση: Ζητά από το Κογκρέσο να εγκρίνει τη στρατιωτική δράση

 

Από την άλλη πλευρά, η συριακή αντιπολίτευση κάλεσε τα μέλη του Κογκρέσου να επιτρέψουν τελικά επίθεση κατά της Συρίας.

Σε ανακοίνωσή του, ο συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης, που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη, καλεί τα μέλη του Κογκρέσου να υποστηρίξουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης για να σταματήσει η μηχανή θανάτου του Άσαντ.

«Δικτατορίες όπως το Ιράν και Βόρεια Κορέα παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή με ποιον τρόπο θα αντιδράσει ο ελεύθερος κόσμος στη χρήση χημικών όπλων εναντίον του συριακού λαού από το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ. Εάν δεν υπάρξει απάντηση σε μια τέτοια παραβίαση των διεθνών κανόνων, οι δικτάτορες όλου του κόσμου θα ενθαρρυνθούν να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Άσαντ . Η απάθεια της διεθνούς κοινότητας τους τελευταίους τριάντα μήνες επέτρεψε στο καθεστώς να φθάσει στο σημείο να σκεφτεί ότι μπορεί να κάνει χρήση χημικών όπλων χωρίς να τιμωρηθεί. Αυτό δείχνει ότι δεν πιστεύει σε μια πολιτική λύση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Διεθνή / Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Πρέπει να πάμε εκεί και να διαπιστώσουμε εάν είναι εκεί όντως ο χρυσός, επιμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - «Ίσως ο Μάσκ θέλει να δει πώς μοιάζει ο πλούτος του στην πραγματικότητα»
LIFO NEWSROOM
Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Διεθνή / Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Ο νομάρχης της Αδριανούπολης, Γιουνούς Σεζέρ, ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των διαγωνισμών και τα έργα προχωρούν με την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Άμυνας
LIFO NEWSROOM
Επτά σημεία από την ομιλία Τραμπ στο Κογκρέσο: «Ο πρόεδρος ακόμη δεν άρχισε»

Διεθνή / Επτά σημεία από την ομιλία Τραμπ στο Κογκρέσο: «Ο πρόεδρος ακόμη δεν άρχισε»

Εκστασιασμένοι Ρεπουμπλικανοί και αποσβολωμένοι Δημοκρατικοί παρακολούθησαν τον Τραμπ να αναφέρεται στην Ουκρανία, τους δασμούς, τη Γροιλανδία και τον Παναμά, τις πολιτικές DEI και, φυσικά, στον Έλον Μασκ
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα απαντά στους δασμούς Τραμπ: Αν οι ΗΠΑ θέλουν πόλεμο, θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους

Διεθνή / Η Κίνα απαντά στους δασμούς Τραμπ: Αν οι ΗΠΑ θέλουν πόλεμο, θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους

Είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε είδος πολέμου, απαντά το Πεκίνο, αποδεικνύοντας ότι μία υπερδύναμη είναι σαν τη γυναίκα του Καίσαρα: πρέπει και να είναι ισχυρή και να φαίνεται
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια