Ταϊλάνδη: Ο υπουργός Εμπορίου αναλαμβάνει πρωθυπουργός

Ταϊλάνδη: Ο υπουργός Εμπορίου αναλαμβάνει πρωθυπουργός Facebook Twitter
2

Ο υπουργός Εμπορίου και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νιουατουμρόγκ Μπουνσονγκπαϊζάν θα αναλάβει χρέη πρωθυπουργού στην Ταϊλάνδη καθώς νωρίτερα σήμερα το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας καθαίρεσε την πρωθυπουργό Σιναουάτρα που κρίθηκε ένοχη για κατάχρηση εξουσίας.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να διορίσει τον Νιουατουμρόγκ Μπουνσονγκπαϊζάν προσωρινό πρωθυπουργό» ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Πονγκθέπ Θεπκανγιάνα στους δημοσιογράφους.

Τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν ξεσπάσει πολυάριθμες διαδηλώσεις στη χώρα και καταλήψεις δημοσίων κτηρίων με κύριο αίτημα την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και την αποχώρηση της πρωθυπουργού. Οι πρόωρες εκλογές που είχαν προκηρυχθεί δεν έγιναν ποτέ, με αποτέλεσμα η χώρα να κυβερνάται από υπηρεσιακή κυβέρνηση κοντά έξι μήνες τώρα.

Οι επόμενες εκλογές έχουν ορισθεί για τις 20 Ιουλίου.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο παραλήρημα Τραμπ: Να ανησυχείτε για τους βιαστές μετανάστες και όχι για τον Πούτιν - Μην γίνουμε Ευρώπη

Διεθνή / Νέο παραλήρημα Τραμπ: Να ανησυχείτε για τους βιαστές μετανάστες και όχι για τον Πούτιν - Μη γίνουμε Ευρώπη

Λίγες μόλις ώρες μετά τη σύνοδο κορυφής στο Λονδίνο για την ασφάλεια της ηπείρου και την Ουκρανία, ο Τραμπ έσπευσε να επισημάνει ότι οι προτεραιότητες είναι αλλού και όχι στον Πούτιν
LIFO NEWSROOM
Η αποστολή διάσωσης της Ευρώπης για την Ουκρανία: «Κρατήστε τον Τραμπ στο παιχνίδι»

Διεθνή / Aποστολή διάσωσης της Ευρώπης για την Ουκρανία με έναν στόχο: «Κρατήστε τον Τραμπ στο παιχνίδι»

Στάρμερ, Μακρόν και Μελόνι σε ρόλο διαμεσολαβητών, πιέζουν τον Ζελένσκι να τα βρει με τον Τραμπ και να υπογράψει τη συμφωνία για τις ουκρανικές γαίες, ενώ υπόσχονται ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
"...καθαίρεσε την πρωθυπουργό Σιναουάτρα που κρίθηκε ένοχη για κατάχρηση εξουσίας."Τέτοιες αντιμετωπίσεις πολιτικών προσώπων είναι άγνωστες στην Ελλάδα.