Τέλος σε ενισχυτικά γεύσης & χρωστικές ουσίες βάζει η Kellogg's

Τέλος σε ενισχυτικά γεύσης & χρωστικές ουσίες βάζει η Kellogg's Facebook Twitter
0

Η αμερικανική εταιρεία Kellogg's θα καταργήσει τα ενισχυτικά γεύσης και τις τεχνητές χρωστικές ουσίες από τα δημητριακά της, μεταξύ των οποίων τα Special K και τα Honey Pops, σε όλο τον κόσμο ως το 2018.


Η απόφαση αυτή εξηγείται, σύμφωνα με την ίδια, από την επιθυμία της εταιρείας να προσαρμοστεί σε αυτό που προτιμούν οι καταναλωτές, κυρίως οι Αμερικανοί. "Εργαζόμαστε για να αποσύρουμε τις χρωστικές ουσίες και τα ενισχυτικά γεύσης από όλες τις μάρκες των δημητριακών μας και μια ποικιλία από σνακ. Ο στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε την μετάβαση ως τα τέλη του 2018", δήλωσε η εκπρόσωπος της εταιρείας Κρις Τσαρλς.

Όπως κι άλλες μεγάλες εταιρείες της αμερικανικής βιομηχανίας τροφίμων και η Kellogg's βρέθηκε αντιμέτωπη με το αίτημα καταναλωτών για υψηλής ποιότητας και κυρίως υγιεινά τρόφιμα.

Άλλωστε, ο χρόνος πιέζει την εταιρεία δημητριακών, οι πωλήσεις της οποίας μειώθηκαν κατά 5,1% το δεύτερο τρίμηνο στα 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία αποδίδει την μείωση αυτή σε μια συνεχιζόμενη πτώση των εσόδων από τα δημητριακά στις ΗΠΑ (-2,3%).

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανικές εκλογές: Ξεκάθαρη νίκη για το CDU αλλά δεν φτάνει τα αποτελέσματα της εποχής Μέρκελ

Διεθνή / Γερμανικές εκλογές: Ξεκάθαρη νίκη για το CDU αλλά δεν φτάνει τα αποτελέσματα της εποχής Μέρκελ

Tο εκλογικό αποτέλεσμα των Χριστιανοδημοκρατών είναι πολύ χαμηλότερο από τις επιδόσεις του κόμματος υπό την ηγεσία της πρώην επί μακρόν ηγέτιδας και καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ
LIFO NEWSROOM