Τηλεργασία από την Καραϊβική: Τα Barbados θα δίνουν βίζα σε όσους βαρέθηκαν να δουλεύουν από το σπίτι

Τηλεργασία από την Καραϊβική: Τα Barbados θα δίνουν βίζα σε όσους βαρέθηκαν να δουλεύουν από το σπίτι Facebook Twitter
0

Τα Barbados σχεδιάζουν ένα πρόγραμμα 12μηνης βίζας για όσους έχουν κουραστεί να δουλεύουν από το σπίτι τους, εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού

Στις αρχές του Ιουλίου, η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της νησιωτικής χώρας, Μία Μότλεϊ, παρουσίασε το πρόγραμμα "Barbados Welcome Stamp", που θα επιτρέπει σε επισκέπτες από άλλες χώρες να ζήσουν και να εργαστούν από ένα ηλιόλουστο σπίτι στον «παράδεισο» των Barbados, για έναν ολόκληρο χρόνο. 

Η Μότλεϊ πρότεινε τη συγκεκριμένη λύση σε μία περίοδο που ο ταξιδιωτικός κλάδος πλήττεται βάναυσα από τον κορωνοϊό, έχοντας κατά νου πως το 40% του ΑΠΕ της χώρας της προέρχεται από τον τουρισμό και το 30% του εργατικού δυναμικού απασχολείται σε αυτόν τον τομέα. 

Τα Barbados ελπίζουν να προσελκύσουν «ψηφιακούς νομάδες», καθώς έχουν εξαιρετική επιδημιολογική εικόνα, τηρουμένων των αναλογιών: από το ξέσπασμα της πανδημίας μέχρι και σήμερα, η χώρα των 278.000 κατοίκων έχει καταγράψει μόλις 132 κρούσματα, ενώ την ζωή τους από Covid-19 έχουν χάσει εφτά άτομα ως τώρα. 

«Δεν χρειάζεται να δουλεύετε στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ ή στη Λατινική Αμερική, αν μπορείτε να εργαστείτε από εδώ για μερικούς μήνες», είπε η Μότλεϊ. «Και φεύγετε και έρχεστε ξανά», πρόσθετε χαρακτηριστικά πριν από περίπου έναν μήνα, αναφέροντας περιοχές του πλανήτη που έχει χτυπήσει η πανδημία. 

Τηλεργασία από την Καραϊβική: Τα Barbados θα δίνουν βίζα σε όσους βαρέθηκαν να δουλεύουν από το σπίτι Facebook Twitter

Παρά την καλή εικόνα, τα Barbados θα παραμείνουν τυπικά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τουλάχιστον έως τις 31 Αυγούστου. Τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης εξακολουθούν να ισχύουν στο έπακρο και οι αρχές ζητούν από τους πολίτες να μην πλησιάζουν μεταξύ τους σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου, όταν κινούνται σε δημόσιους χώρους. 

Η Μότλεϊ ελπίζει το κίνητρο της εύκολης βίζας να δώσει ώθηση στην οικονομία, που μέχρι και πέρυσι δεχόταν ενέσεις ενός δισεκατομμυρίου ευρώ από τους περίπου 2,4 εκατομμύρια τουρίστες που επισκέπτονταν ετησίως τα Barbados. 

«Η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην προώθηση νέων κόνσεπτ, όπως η 12μηνη βίζα, στο άνοιγμα των συνόρων μας για ταξιδιώτες και στην δημιουργία φιλόξενων συνθηκών για όλους μας» δήλωσε η πρωθυπουργός, χωρίς να δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα. 

Όσοι σκέφτονται να μετακομίσουν στα Barbados πάντως, εκτός από λάπτοπ, θα πρέπει να πάρουν στις βαλίτσες τους και ένα πρόσφατο αρνητικό τεστ κορωνοϊού που αποτελεί προϋπόθεση για όλους τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό. 

«Η Covid-19 έχει επηρεάσει σοβαρά την ψυχική κατάσταση των ανθρώπων», δήλωσε η Μότλεϊ στην Washington Post. «Εδώ ο ήλιος λάμπη. Το θαλασσινό νερό έχει δύναμη. Αμφότερα είναι θεραπευτικά με τρόπους που είναι δύσκολο να εξηγηθούν. Οπότε αναρωτηθήκαμε γιατί να μην το μοιραστούμε;»


Τα Barbados δεν είναι η μόνη χώρα που ανοίγεται σε ξένους που μπορούν να εργαστούν «από οπουδήποτε». Η Εσθονία επίσης σκοπεύει να λανσάρει το δικό της μακρόπνοο πρόγραμμα για βίζα «ψηφιακών νομάδων» μέσα στους επόμενους μήνες ενώ χώρες όπως η Γεωργία και η Κόστα Ρίκα έχουν ήδη ειδικό πλαίσιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες που το μόνο που χρειάζονται είναι ένα λάπτοπ και μία καλή σύνδεση στο Διαδίκτυο. 

Με πληροφορίες από Forbes και Washington Post

  

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέδρο Πασκάλ: «Loser» - Η απάντηση στη Τζ. Κ. Ρόουλινγκ για την αντίδραση της στην απόφαση για τα τρανς άτομα

Διεθνή / Πέδρο Πασκάλ: «Loser» - Η απάντηση στη Τζ. Κ. Ρόουλινγκ για την αντίδραση της στην απόφαση για τα τρανς άτομα

«Το λατρεύω όταν ένα σχέδιο πετυχαίνει» είχε αναφέρει η γνωστή για τις τρανσφοβικές απόψεις της συγγραφέας, στο άκουσμα της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βρετανίας για τις τρανς γυναίκες
LIFO NEWSROOM
Διαμάχη ιστορικών για το πόσα ανδρικά μόρια διακρίνονται στην Ταπισερί της Μπαγιέ

Διεθνή / Ταπισερί της Μπαγιέ: Πόσα ανδρικά μόρια διακρίνονται στο τεράστιο μεσαιωνικό κέντημα;

Δύο μελετητές του περίφημου έργου, βρίσκονται σε διαμάχη για συγκεκριμένο σημείο της Ταπισερί και το αν το κρεμαστό σχήμα που διακρίνεται απεικονίζει μαχαίρι ή αποτελεί τον 94ο φαλλό του κεντήματος
LIFO NEWSROOM
Νέο «ουδέτερο ως προς το φύλο» τεστ φυσικής κατάστασης στον Αμερικανικό Στρατό για μάχιμες θέσεις – Ίδια κριτήρια για άνδρες και γυναίκες

Διεθνή / Αμερικανικός στρατός: Νέο «ουδέτερο ως προς το φύλο» τεστ φυσικής κατάστασης – Ίδια κριτήρια για άνδρες και γυναίκες

Οι γυναίκες στρατιώτες που υπηρετούν σε μάχιμες θέσεις πρέπει να πληρούν τα ίδια σωματικά πρότυπα με τους άνδρες συναδέλφους τους σε αγωνίσματα όπως το τρέξιμο δύο μιλίων και η άρση βαρών
LIFO NEWSROOM
Δασμοί Τραμπ: Η Apple μεταφέρει την συναρμολόγηση των iPhone στην Ινδία από την Κίνα

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: Η Apple μεταφέρει την συναρμολόγηση των iPhone στην Ινδία από την Κίνα

Σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times η κίνηση αυτή αποτελεί συνέχεια της στρατηγικής της Apple να διαφοροποιήσει την εφοδιαστική της αλυσίδα, αλλά πλέον γίνεται πιο γρήγορα και πιο εκτεταμένα
LIFO NEWSROOM
Προειδοποίηση Πακιστάν για «ολοκληρωτικό πόλεμο» με την Ινδία λόγω Κασμίρ

Διεθνή / Προειδοποίηση Πακιστάν για «ολοκληρωτικό πόλεμο» με την Ινδία λόγω Κασμίρ

Κλιμακώνονται οι εντάσεις μετά την επίθεση με 26 νεκρούς τουρίστες - Ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν αρνείται κάθε εμπλοκή στη σφαγή – Προειδοποιεί για κίνδυνο πυρηνικής σύρραξης
LIFO NEWSROOM
Μπάρον Τραμπ: Πώς επικοινωνεί με τους συμφοιτητές του στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Μπάρον Τραμπ: Πώς επικοινωνεί με τους συμφοιτητές του στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Ο 19χρονος γιος του προέδρου των ΗΠΑ δεν μπορεί να δώσει τον αριθμό του κινητού του, ενώ είναι συνεχώς περικυκλωμένος από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας, γεγονός που δυσκολεύει την κοινωνικοποίησή του
LIFO NEWSROOM