Τουρκία: 25 νεκροί σε συγκρούσεις μεταξύ δυνάμεων ασφαλείας και Κούρδων μαχητών

Τουρκία: 25 νεκροί σε συγκρούσεις μεταξύ δυνάμεων ασφαλείας και Κούρδων μαχητών Facebook Twitter
0

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 17 Κούρδους μαχητές κοντά στα σύνορα του Ιράκ και της νοτιοανατολικής Τουρκίας, ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός, λίγες ώρες μετά το θάνατο οκτώ μελών των τουρκικών δυνάμεων σε συγκρούσεις.

Νωρίτερα σήμερα (2/11) οι τουρκικές δυνάμεις σκότωσαν πέντε αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σε συγκρούσεις που ξέσπασαν όταν Κούρδοι μαχητές επιχείρησαν να διασχίσουν τα σύνορα στην περιοχή Σεμντινλί της ορεινής επαρχία Χακάρι, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι ένοπλες δυνάμεις.

Έξι Τούρκοι στρατιώτες και δύο αξιωματικοί των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν, επίσης, στις μάχες.

Μια επιχείρηση ξεκίνησε για την καταδίωξη και άλλων μαχητών του PKK και πολεμικά αεροσκάφη της Τουρκίας αργότερα σκότωσαν 12 μαχητές που επιχείρησαν να δραπετεύσουν περνώντας τα σύνορα προς το βόρειο Ιράκ.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως σε ξεχωριστές συγκρούσεις, που εξακολουθούν να μαίνονται, πέντε μέλη του PKK σκοτώθηκαν στην νοτιοανατολική επαρχία Τουντσελί.

Οι συγκρούσεις στη νοτιοανατολική Τουρκία είναι σχεδόν καθημερινές μετά την κατάρρευση, το καλοκαίρι του 2015, μιας εκεχειρίας που είχε σκοπό να θέσει τέρμα σε μια σύγκρουση που έχει προκαλέσει περισσότερους από 40.000 θανάτους από το 1984.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Διεθνή / Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Η μέθοδος εκτέλεσης με εισπνοή αζώτου, με την οποία ο θάνατος προκαλείται από υποξία (έλλειψη οξυγόνου), επικρίνεται έντονα από τον ΟΗΕ, που επισημαίνει πως δεν είναι «δοκιμασμένη» και ότι ενδέχεται να αποτελεί μορφή «βασανιστηρίου», «απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης»
LIFO NEWSROOM
Εταιρεία κατασκοπευτικού λογισμικού αποκλείει την Ιταλία μετά τη στοχοποίηση δημοσιογράφων που επικρίνουν τη Μελόνι

Διεθνή / Κολοσσός κατασκοπευτικού λογισμικού αποκλείει την Ιταλία μετά τη στοχοποίηση δημοσιογράφων που επικρίνουν τη Μελόνι

Η Paragon πρώτα απαίτησε από την Ιταλία να απαντήσει στους ισχυρισμούς για εκστρατεία παρακολουθήσεων και στη συνέχεια διέκοψε το συμβόλαιο - Έχουν στοχοποιηθεί και Έλληνες
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ανασκευάζει το «σχέδιο Γάζα» ο Τραμπ: «Οι Παλαιστίνιοι... θα επανεγκατασταθούν σε μοντέρνα σπίτια»

Διεθνή / Ανασκευάζει το «σχέδιο Γάζα» ο Τραμπ: «Οι Παλαιστίνιοι θα επανεγκατασταθούν σε μοντέρνα σπίτια»

Με δηλώσεις του μέσω Truth Social, ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρει πως οι Παλαιστίνιοι που θα εκδιωχθούν από τη Γάζα ώστε να ανοικοδομηθεί από τις ΗΠΑ, θα επιστρέψουν «σε καινούρια σπίτια»
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ακυρώνει 4 δισ. δολάρια σε δεσμεύσεις προς το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ακυρώνει 4 δισ. δολάρια σε δεσμεύσεις προς το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα

Σε επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, ανέφερε: «Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών αποσύρει κάθε εκκρεμή δέσμευση προς το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα»
LIFO NEWSROOM