Τουρκία: Ισόβια σε στρατιωτικούς που κατηγορούνται ότι αποπειράθηκαν να σκοτώσουν τον Ερντογάν

Τουρκία: Ισόβια σε στρατιωτικούς που κατηγορούνται ότι αποπειράθηκαν να σκοτώσουν τον Ερντογάν Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου
0

Τουρκικό δικαστήριο άρχισε σήμερα να ανακοινώνει τις ετυμηγορίες στη δίκη περίπου 40 στρατιωτικών, που κατηγορούνται ότι αποπειράθηκαν να σκοτώσουν τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την περυσινή απόπειρα πραξικοπήματος. Οι πρώτοι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι και τους επιβλήθηκαν ποινές ισοβίων.


Ο δικαστής ανέγνωσε τις ετυμηγορίες για την ενοχή των πρώτων κατηγορουμένων, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters που βρίσκεται στο δικαστήριο της Μούγλα, στη νοτιοδυτική Τουρκία. Η Μούγλα βρίσκεται κοντά στο πολυτελές θέρετρο όπου ο Ερντογάν και η οικογένειά του διέφυγαν από μια ομάδα στασιαστών στρατιωτών, οι οποίοι εισέβαλαν στο ξενοδοχείο του τη νύκτα του πραξικοπήματος.


Η δίκη, η οποία άρχισε τον Φεβρουάριο, εντάσσεται στη σαρωτική καταστολή που ακολούθησε την αποτυχημένη περυσινή απόπειρα πραξικοπήματος και είναι η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής σχετική υπόθεση που φθάνει στο στάδιο της ετυμηγορίας.


Περισσότεροι από 240 άνθρωποι σκοτώθηκαν τη νύκτα της 15ης Ιουλίου, όταν πραξικοπηματίες με άρματα μάχης, πολεμικά αεροπλάνα και ελικόπτερα επιτέθηκαν στο κοινοβούλιο και αποπειράθηκαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM
Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Διεθνή / Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Συνελήφθη ο δράστης - Η Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία της Γαλλίας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για «δολοφονία σε σχέση με τρομοκρατικό εγχείρημα»
LIFO NEWSROOM