Τραμπ: Η Β.Κορέα μπορεί να γίνει οικονομικός γίγαντας χωρίς πυρηνικά

Τραμπ: Η Β.Κορέα μπορεί να γίνει οικονομικός γίγαντας χωρίς πυρηνικά Facebook Twitter
EPA
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπογράμμισε, σήμερα, πως η Βόρεια Κορέα μπορεί να γίνει «οικονομικός γίγαντας» αν αποκηρύξει το πυρηνικό πρόγραμμά της.

Η δήλωση του Αμερικανού προέδρου έρχεται την παραμονή της αναχώρησής του για το Ανόι του Βιετνάμ, όπου θα συναντηθεί με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.


«Ο πρόεδρος Κιμ αντιλαμβάνεται, ίσως καλύτερα από τον καθένα, πως χωρίς πυρηνικά όπλα η χώρα του θα μπορούσε να γίνει γρήγορα μία από τις μεγάλες οικονομικές δυνάμεις στον κόσμο», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter.

Η Βόρεια Κορέα, χάρη στη «γεωγραφική της θέση», στον «λαό της» και στον ηγέτη της, «έχει μεγαλύτερο δυναμικό για μια ραγδαία ανάπτυξη απ΄οποιοδήποτε άλλο έθνος», συνέχισε ο Ντόναλντ Τραμπ.


Ο 45ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών έδωσε εύσημα στην Κίνα και στη Ρωσία για τον ρόλο τους στις εν εξελίξει συνομιλίες.


«Ο Κινέζος πρόεδρος Σι βοήθησε πολύ υποστηρίζοντας τις συναντήσεις μου με τον Κιμ Γιονγκ Ουν», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ. «Το τελευταίο πράγμα που θέλει η Κίνα, είναι πυρηνικά όπλα μεγάλης κλίμακας στην πόρτα της».
«Οι κυρώσεις που επέβαλαν η Κίνα και η Ρωσία στα σύνορα ήταν πολύ χρήσιμες», πρόσθεσε.


Ο ένοικος του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε ότι θα αναχωρήσει «νωρίς» το πρωί της Δευτέρας για το Ανόι του Βιετνάμ, όπου αναμένεται να έχει την Τετάρτη και την Πέμπτη τη δεύτερη συνάντηση κορυφής με τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τις σχέσεις του με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη «πολύ καλές».

«Περιμένουμε και οι δυο μια συνέχιση της προόδου που πραγματοποιήθηκε κατά την πρώτη μας συνάντηση κορυφής στη Σιγκαπούρη», στις 12 Ιουνίου 2018, είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, προτού προσθέσει: «αποπυρηνικοποίηση;».

Σε ένα άλλο tweet, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε πως οι συνομιλίες για το εμπόριο που πραγματοποιήθηκαν χθες με την Κίνα ήταν «πολύ παραγωγικές».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραμπ: «Οι παιδικοί καρκίνοι έχουν αυξηθεί κατά 40% από το 1975» – Τι ισχύει στην πραγματικότητα

Διεθνή / Τραμπ: «Οι παιδικοί καρκίνοι έχουν αυξηθεί κατά 40% από το 1975» – Τι ισχύει στην πραγματικότητα

Η συζήτηση για τον παιδικό καρκίνο επανέρχεται στο προσκήνιο, με την επιστημονική κοινότητα να καλεί για περισσότερη έρευνα στις αιτίες της αύξησης των περιστατικών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον ρόλο των περιβαλλοντικών επιδράσεων
LIFO NEWSROOM
Χαμάς για τελεσίγραφο Τραμπ: «Ενθαρρύνει το να υπαναχωρήσει από την εκεχειρία στη Γάζα»

Διεθνή / Χαμάς για τελεσίγραφο Τραμπ: Οι απειλές του ενθαρρύνουν το Ισραήλ να υπαναχωρήσει από την εκεχειρία στη Γάζα

Η Χαμάς κατηγορεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι με το τελεσίγραφό του για απελευθέρωση των ομήρων επιδιώκει να υπονομεύσει τη συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία

Διεθνή / Ουκρανία: Η Ρωσία χτύπησε με πυραύλους τη γενέτειρα του Ζελένσκι

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ρωσική επίθεση, ανακοίνωσε η Ουκρανία, εν μέσω ανησυχιών για την αεράμυνα μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι αναστέλλουν τη στρατιωτική βοήθεια και τη βοήθεια πληροφοριών.
LIFO NEWSROOM
Fyre Festival 2: «Δεν ξέρουμε τίποτα για την εκδήλωση» λέει το δημαρχείου του νησιού που θα φιλοξενήσει το φεστιβάλ 

Διεθνή / Fyre Festival 2: Το «μεγαλύτερο φιάσκο των μουσικών φεστιβάλ» επιστρέφει - ή μήπως όχι;

Οι αρχές δεν έχουν ενημερωθεί, άδειες δεν έχουν εκδοθεί και κανένας καλλιτέχνης δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αλλά το φεστιβάλ είναι προγραμματισμένο για τον Μάιο του 2025 και ο διοργανωτής επιμένει πως θα γίνει κανονικά
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ