Η «άβολη» χειραψία Τραμπ και Χάρις υπό το βλέμμα του Μπάιντεν

Τραμπ και Χάρις συναντήθηκαν στην τελετή για την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου Facebook Twitter
Η χειραψία Τραμπ και Χάρις υπό το βλέμμα του Τζο Μπάιντεν / Φωτ: Getty
0

Οι υποψήφιοι για την προεδρία των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ, συνοδευόμενοι από τον απερχόμενο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, έκαναν σήμερα μια σπάνια –και εύθραυστη– επίδειξη ενότητας στη Νέα Υόρκη, μετέχοντας από κοινού στην τελετή για τα 23 χρόνια από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Σε αυτήν την ιστορική εκλογική μάχη για τον Λευκό Οίκο, όπου μέσα σε λίγες εβδομάδες ο Ντόναλντ Τραμπ γλίτωσε από απόπειρα δολοφονίας, ο Τζο Μπάιντεν πέταξε λευκή πετσέτα και η Κάμαλα Χάρις πήρε τη σκυτάλη, η αντιπρόεδρος μπορεί τώρα να υπολογίζει και στη στήριξη της δημοφιλέστατης ποπ σταρ Τέιλορ Σουίφτ. Αυτή η στήριξη δεν άρεσε καθόλου στον Ρεπουμπλικάνο δισεκατομμυριούχο που προέβλεψε ότι η τραγουδίστρια «πιθανότατα θα πληρώσει το τίμημα στην αγορά» της μουσικής.

Σε μια απροσδόκητη εξέλιξη, ο Τραμπ και η Χάρις συναντήθηκαν σήμερα στο Μανχάταν, για την τελετή στη μνήμη των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου. Όπως και στη χθεσινοβραδινή τηλεμαχία τους στη Φιλαδέλφεια, αντάλλαξαν χειραψία –με τον Τραμπ να κάνει μια γκριμάτσα που παρέπεμπε σε χαμόγελο– υπό το βλέμμα του προέδρου Μπάιντεν.

Στην ανακοίνωσή του ο απερχόμενος πρόεδρος υπογράμμισε ότι «πριν από 23 χρόνια οι τρομοκράτες πίστευαν ότι μπορούν να μας λυγίσουν και να μας γονατίσουν. Έκαναν λάθος και πάντα θα κάνουν λάθος. Ακόμη και στις πιο σκοτεινές ώρες, είδαμε φως, αντιμετωπίσαμε τον φόβο, συναθροιστήκαμε». Ο Μπάιντεν εξήρε επίσης τις αξίες των ΗΠΑ, την «ελευθερία, τη δημοκρατία και την ενότητα».

Όπως είθισται, στην τελετή διαβάστηκαν τα ονόματα των 2.977 ανθρώπων που σκοτώθηκαν όταν αεροσκάφη, τα οποία είχαν καταληφθεί από μέλη της Αλ Κάιντα, έπεσαν στους δίδυμους πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, στο Πεντάγωνο και σε έναν αγρό στην Πενσιλβάνια.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Jay - Z για τη μήνυση ότι βίασε ανήλικη: Κατατέθηκε επίτηδες στην πρεμιέρα της κόρης μου

Διεθνή / Ο Jay - Z για τη μήνυση ότι βίασε ανήλικη: Κατατέθηκε επίτηδες στην πρεμιέρα της κόρης μου

«Αισθάνθηκα ότι μου έβαζαν το πιστόλι στον κρόταφο», δήλωσε μετά την απόφαση της γυναίκας που τον κατηγόρησε για τον βιασμό της σε εφηβική ηλικία, να αποσύρει τη μήνυση
LIFO NEWSROOM
Ρούτε: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους» για να έχουν λόγο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Διεθνή / Ρούτε: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους» για να έχουν λόγο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Ο Ρούτε διαμήνυσε ότι η Ρωσία δεν θα τολμήσει να επιτεθεί σε χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, προειδοποιώντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση η Συμμαχία θα απαντήσει με ολοκληρωτική επίθεση
LIFO NEWSROOM
Σερβία: Ο Βούτσιτς διαμηνύει «αποτυχία της έγχρωμης επανάστασης» – Κλιμακώνονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις

Διεθνή / Σερβία: Ο Βούτσιτς διαμηνύει «αποτυχία της έγχρωμης επανάστασης» – Κλιμακώνονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις

Την ίδια ώρα, δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και πολίτες συνεχίζουν τον αποκλεισμό του Κραγκούγιεβατς, σε μια διαμαρτυρία που κορυφώνεται μετά από τρεις μήνες κινητοποιήσεων
LIFO NEWSROOM
Σύνοδο κορυφής του ευρωπαϊκού πυρήνα συγκαλεί ο Μακρόν μετά τη στάση του Βανς

Διεθνή / Σύνοδο κορυφής του ευρωπαϊκού πυρήνα συγκαλεί ο Μακρόν μετά τη στάση του Βανς

Την Παρασκευή, ο Γάλλος πρόεδρος διαβεβαίωσε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι πως «οι Ουκρανοί είναι οι μόνοι που μπορούν να ηγηθούν των ανταλλαγών για μια σταθερή και διαρκή ειρήνη με τη Ρωσία»
LIFO NEWSROOM
Άνδρας που έχασε bitcoin αξίας $800 εκατ. σε χωματερή θέλει να αγοράσει τον χώρο για να το βρει

Διεθνή / Άνδρας που έχασε bitcoin αξίας $800 εκατ. σε χωματερή θέλει να αγοράσει τον χώρο για να το βρει

«Σκέφτομαι να αγοράσω έναν χώρο υγειονομικής ταφής. Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη», έγραψε στην πλατφόρμα X, χωρίς όμως να αποκαλύψει ποιος θα παρέχει τα κεφάλαια
LIFO NEWSROOM
Γερμανός ΥΠΟΙΚ προς Τζέι Ντι Βανς: «Να κοιτάς τη δουλειά σου – Υπάρχουν αρκετά να κάνεις στις ΗΠΑ»

Διεθνή / Γερμανός ΥΠΟΙΚ προς Τζέι Ντι Βανς: «Να κοιτάς τη δουλειά σου – Υπάρχουν αρκετά να κάνεις στις ΗΠΑ»

Ο Γερμανός υπουργός κατηγόρησε τον Βανς ότι «ταυτίστηκε ρητορικά και πολιτικά με τους απολυταρχικούς», εκφράζοντας την ανησυχία του για τη στάση της κυβέρνησης Τραμπ απέναντι στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM