Τραμπ: Ουδέποτε ζήτησα από τον Κοέν να παρανομήσει

Τραμπ: Ουδέποτε ζήτησα από τον Κοέν να παρανομήσει Facebook Twitter
EPA
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε σήμερα πως ουδέποτε ζήτησε από τον πρώην δικηγόρο του, Μάικλ Κόεν, να παραβιάσει τον νόμο.

Μια ημέρα μετά την καταδίκη του Κόεν σε φυλάκιση για οικονομικά αδικήματα, ο Αμερικανός πρόεδρος αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τις σχετικές υποθέσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται οι πληρωμές ύψους 280.000 δολαρίων, πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016, σε δύο γυναίκες που υποστηρίζουν ότι είχαν σεξουαλικές επαφές με τον Τραμπ.

Σε μια σειρά αναρτήσεών του στο Twitter, ο Τραμπ ισχυρίζεται πως ο Κόεν ομολόγησε την ενοχή του μόνο και μόνο για να φέρει σε δύσκολη θέση τον ίδιο, και για να του επιβληθεί μια «πολύ μειωμένη ποινή φυλάκισης».


«Ουδέποτε ζήτησα από τον Μάικλ Κόεν να παραβιάσει τον νόμο», δηλώνει ο Τραμπ. «Ήταν δικηγόρος και υποτίθεται πως ξέρει τον νόμο», έγραψε στο Twitter προσθέτοντας: «Ο Κόεν κρίθηκε ένοχος για πολλές κατηγορίες που δεν έχουν καμιά σχέση μ' εμένα».


Οι εισαγγελείς της Νέας Υόρκης πιστεύουν πως ο Μάικλ Κόεν, ο οποίος υπήρξε επί δέκα χρόνια ο άνθρωπος εμπιστοσύνης του μεγιστάνα των ακινήτων, πριν στραφεί εναντίον του, παραβίασε τον νόμο για τη χρηματοδότηση των προεκλογικών εκστρατειών και ενήργησε «υπό την καθοδήγηση» του Ντόναλντ Τραμπ.


Καταδικάσθηκε κυρίως επειδή οργάνωσε την πληρωμή 280.000 δολαρίων σε δύο γυναίκες που φέρεται ότι ήταν ερωμένες του ρεπουμπλικανού δισεκατομμυριούχου ώστε να εξαγοράσει τη σιωπή τους και έτσι να «επηρεάσει την εκλογή».

Σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, πρόκειται για παραβίαση των νόμων περί χρηματοδότησης των προεκλογικών εκστρατειών.

Κρίθηκε επίσης ένοχος ότι είπε ψέματα στο Κογκρέσο σχετικά με τις επαφές του με Ρώσους πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016, την ώρα που η αμερικανική δικαιοσύνη ερευνά ενδεχόμενη συνωμοσία, το 2016, ανάμεσα στη Μόσχα και την προεκλογική ομάδα του Τραμπ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων διαφεύγει στη Μόσχα καθώς οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες σύλληψής του

Διεθνή / Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων διαφεύγει στη Μόσχα καθώς οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες σύλληψής του

Η Μόσχα έχει μακρά παράδοση αδιαφορίας προς τα εντάλματα της Interpol, όταν πρόκειται για πρόσωπα με πολιτική σημασία ή συμμαχική στάση απέναντι στο Κρεμλίνο
LIFO NEWSROOM
Τα νομοσχέδια κατά των τρανς στις ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο «ακραία», προειδοποιεί φιλανθρωπική οργάνωση

Διεθνή / Τα νομοσχέδια κατά των τρανς ατόμων στις ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο «ακραία»

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον 1.570 προτεινόμενα νομοσχέδια που στοχεύουν στα δικαιώματά τους, με 527 μόνο τους πρώτους τρεις μήνες του 2025
LIFO NEWSROOM
Σουηδία: Η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο με «κανόνες συμπεριφοράς» για μετανάστες - Οι παραβάτες θα απελαύνονται

Διεθνή / Σουηδία: Η κυβέρνηση προωθεί «κανόνες συμπεριφοράς» για μετανάστες - Οι παραβάτες θα απελαύνονται

Οι «παραβάσεις του τρόπου ζωής» θα αφορούν τη διάπραξη αδικήματος, τη διατάραξη της δημόσιας τάξης αλλά και την υπεράσπιση της τρομοκρατίας ή ενεργειών που «απειλούν την ασφάλεια» της χώρας
LIFO NEWSROOM
Τι είναι το Ghibli Style που έχει γίνει παγκόσμιο viral και γιατί προκαλεί αντιδράσεις

Διεθνή / Τι είναι το Ghibli Style που έχει γίνει παγκόσμιο viral και γιατί προκαλεί αντιδράσεις

Τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που παράγουν εικόνες, όπως αυτό του ChatGPT αλλά και το Midjourney, μπορούν να μιμηθούν το στυλ του Χαγιάο Μιγιαζάκι λαμβάνοντας μόνο μερικές οδηγίες και μία εικόνα αναφοράς από τον χρήστη
LIFO NEWSROOM
Μόνος στο σπίτι ο Μακόλεϊ Κάλκιν: «Δεν έχω καμία σχέση με τον πατέρα μου εδώ και 30 χρόνια»

Διεθνή / Μόνος στο σπίτι ο Μακόλεϊ Κάλκιν: «Δεν έχω καμία σχέση με τον πατέρα μου εδώ και 30 χρόνια»

«Είναι ένας άνθρωπος που έκανε επτά παιδιά και τώρα έχει τέσσερα εγγόνια και κανένα από αυτά δεν θέλει να έχει σχέση μαζί του» είπε ο διάσημος ηθοποιός για τον πατέρα του
LIFO NEWSROOM