Τραμπ: Το πρωταπριλιάτικο ψέμα που έκανε τους αντιπάλους του να χαρούν

Τραμπ: Το προεκλογικό ψέμα για την απόσυρσή του Facebook Twitter
Φωτ: Getty
0

Με ένα ψέμα, που προκάλεσε αίσθηση, θέλησε να «γιορτάσει» ο Ντόναλντ Τραμπ την πρωταπριλιά.

«Αναστέλλω την προεκλογική εκστρατεία μου» ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ σε μήνυμα στους υποστηρικτές του… που αποδείχθηκε πρωταπριλιάτικο ψέμα και στην πραγματικότητα είχε στόχο να τους ωθήσει να προσφέρουν χρήματα για να στηρίξουν την υποψηφιότητά του.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος, που τον Νοέμβριο θα βρεθεί αντιμέτωπος στις προεδρικές εκλογές και πάλι με τον Τζο Μπάιντεν, έστειλε αυτό το σύντομο μήνυμα τους εκλογείς του, με e-mail και SMS. Το συνόδευε ένας υπερσύνδεσμος που οδηγούσε σε έναν ιστότοπο όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να δωρίσουν 5, 500 ή 3.300 δολάρια στην εκστρατεία του Τραμπ. «Πιστέψατε πραγματικά ότι ανέστειλα την εκστρατεία μου; Πρωταπριλιά!» έγραφε με κεφαλαία γράμματα ο Τραμπ.

Εδώ και αρκετά χρόνια, οι Αμερικανοί ψηφοφόροι κατακλύζονται από SMS, επιστολές και μηνύματα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους –κάποιες φορές μέχρι και δέκα την ημέρα– που τους καλούν να στηρίξουν οικονομικά τους υποψηφίους. Έτσι, τα επιτελεία των υποψηφίων αναγκάζονται να βρίσκουν ολοένα και πιο «δημιουργικούς» τρόπους για να ξεχωρίζουν. Σε μια χώρα όπου για μια εκλογική νίκη απαιτούνται δισεκατομμύρια δολάρια, οι δωρεές είναι πολύτιμες.

Ο Τραμπ συχνά επικαλείται τις δικαστικές περιπέτειές του για να συγκινήσει τους ψηφοφόρους του. «Ο υπουργός Δικαιοσύνης του Μπάιντεν προσπαθεί να με φυλακίσει ισόβια», έγραφε, χωρίς αποδείξεις, σε ορισμένα μηνύματα. Προς το παρόν πάντως, το ταμείο της προεκλογικής εκστρατείας του πρώην προέδρου διαθέτει λιγότερα χρήματα από εκείνο του Μπάιντεν. Το επιτελείο των Δημοκρατικών δεν δίστασε μάλιστα να υιοθετήσει την τακτική του Τραμπ, που συνηθίζει να «στολίζει» με σκληρά επίθετα τους αντιπάλους του, και τον αποκαλεί πλέον «Ντον ο αδέκαρος».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Διεθνή / Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Το «Σιδηρούν Τείχος» έχει να κάνει με την εκρίζωση μαχητών ομάδων, για να σταματήσει μια επανάληψη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Τζενίν ή το Τουλκαρέμ
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

Διεθνή / Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

«Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με ποικιλομορφία χωρίς φασισμό» και «η ιστορία επαναλαμβάνεται εάν δεν διδαχθούμε τίποτα» ήταν μεταξύ των συνθημάτων των διαδηλωτών λίγες ώρες πριν τις εκλογές στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM