Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: «Οι Τατζίκοι δράστες είχαν περάσει από την Τουρκία»

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: «Οι Τατζίκοι δράστες είχαν περάσει από την Τουρκία» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Οι ένοπλοι από το Τατζικιστάν που συμμετείχαν στην πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα, είχαν περάσει για μικρό χρονικό διάστημα από την Τουρκία, προκειμένου να ανανεώσουν τις άδειες παραμονής τους στη Ρωσία, όμως η ριζοσπαστικοποίησή τους δεν συνέβη εκεί, σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η πηγή αυτή, που μίλησε στο πρακτορείο Reuters ζητώντας να μην κατονομαστεί, είπε ότι δεν υπήρχε ένταλμα σύλληψης σε βάρος τους, κάτι που σημαίνει ότι μπορούσαν να ταξιδέψουν ελεύθερα μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας. Οι δράστες, πρόσθεσε, ζούσαν στη Μόσχα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δύο από τους δράστες έφυγαν από την Τουρκία για τη Μόσχα με την ίδια πτήση, στις 2 Μαρτίου 2024.

Σε οπτικοακουστικό υλικό με ανακρίσεις συλληφθέντων που δόθηκε στη δημοσιότητα από ρωσικά ΜΜΕ, ένας εκ των συλληφθέντων δήλωσε ότι άγνωστοι του υποσχέθηκαν -μέσω Telegram- μισό εκατομμύριο ρούβλια για να πυροβολήσει αδιακρίτως εναντίον των θεατών της συναυλίας. Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως έφυγε από την Τουρκία την 4η Μαρτίου και είχε λάβει οδηγίες από αγνώστους για να διαπράξει την επίθεση με αντάλλαγμα χρήματα και συγκεκρμένα 500.000 ρούβλια.

Νωρίτερα σήμερα, οι Ρώσοι ερευνητές ζήτησαν να τεθούν υπό προσωρινή κράτηση άλλοι τρεις ύποπτοι της τρομοκρατικής επίθεσης, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 137 ανθρώπους, ενώ οι τέσσερις φερόμενοι ως δράστες έχουν ήδη προφυλακιστεί. «Τρεις φάκελοι έχουν παραληφθεί», έγινε γνωστό στο Γαλλικό Πρακτορείο από το δικαστήριο Basmanny της ρωσικής πρωτεύουσας. Οπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, πρόκειται για έναν πατέρα και δύο από τους γιους του.

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι συνέλαβαν συνολικά 11 ανθρώπους και προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν αυτά τα τρία πρόσωπα είναι μεταξύ αυτών ή όχι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το θεατρικό έργο του Τζορτζ Κλούνεϊ σπάει ρεκόρ εισπράξεων στο Μπρόντγουεϊ

Διεθνή / «Καληνύχτα και καλή τύχη»: Το θεατρικό έργο του Τζορτζ Κλούνεϊ σπάει ρεκόρ εισπράξεων στο Μπρόντγουεϊ

Το «Καληνύχτα και καλή τύχη» συγκέντρωσε 3,3 εκατ. δολάρια την περασμένη εβδομάδα, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που είχε σημειωθεί νωρίτερα αυτό το μήνα από τον «Οθέλλο» του Ντένζελ Ουάσινγκτον
LIFO NEWSROOM
Ψευδές διαφημιστικό σποτ κατηγορεί την Ουκρανία για «ρωσοφοβική προπαγάνδα» – Τι αποκαλύπτουν οι έρευνες

Διεθνή / Ψευδές διαφημιστικό σποτ κατηγορεί την Ουκρανία για «ρωσοφοβική προπαγάνδα» – Τι αποκαλύπτουν οι έρευνες

Η μόνη μορφή του βίντεο που έχει εντοπιστεί είναι ως μαγνητοσκοπημένο πλάνο οθόνης τηλεόρασης, κάτι που επίσης ενισχύει τις υπόνοιες για κατασκευασμένο περιεχόμενο
LIFO NEWSROOM