Τζόρτζια Μελόνι: Είμαστε αντιμέτωποι με μεταναστευτική πίεση χωρίς προηγούμενο

Τζόρτζια Μελόνι: «Είμαστε αντιμέτωποι με μεταναστευτική πίεση χωρίς προηγούμενο» Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook
0

Μέσω ανάρτησης στα social media η Τζόρτζια Μελόνι αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό και στο προσφυγικό κάνοντας λόγο για άνευ προηγουμένου πίεση.

«Είμαστε αντιμέτωποι με μεταναστευτική πίεση χωρίς προηγούμενο, η οποία οφείλεται στην αστάθεια μεγάλων περιοχών της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής», γράφει η Τζόρτζια Μελόνι στην ανάρτησή της και συμπληρώνει ότι η ιταλική κυβέρνηση «εργάζεται κάθε μέρα για να αντιμετωπίσει την κατάσταση αυτή και να καταπολεμήσει την μαζική, παράνομη μετανάστευση».

Στην ίδια ανάρτηση αναφέρει επίσης ότι η κυβέρνησή της κινείται «με σοβαρότητα, σε κάθε επίπεδο, ζητώντας την συμμετοχή στην όλη προσπάθεια άλλων ευρωπαϊκών κρατών και υπογράφοντας συμφωνίες με αφρικανικές χώρες, για να σταματήσουν οι αναχωρήσεις των πλεούμενων και να εξαρθρωθεί το δίκτυο διακινητών ανθρώπων, αλλά και με κανόνες κοινής λογικής ώστε να ευνοηθούν οι απελάσεις όσων δεν δικαιούνται να τύχουν υποδοχής στην Ιταλία».

Παράλληλα, η Τζόρτζια Μελόνι αναφέρθηκε και στη στάση των άλλων χώρων επισημαίνοντας πως η δουλειά αυτή γίνεται πιο δύσκολη αν εργάζονται προς εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση. «Δεν αναφέρομαι μόνον στην ιδεολογικοποιημένη αριστερά και στο κύκλωμα που έχει συμφέροντα στον τομέα της υποδοχής», γράφει στην ανάρτησή της.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα σε απόφαση του δικαστηρίου της Σικελίας κρίνεται παράνομη η μεταφορά των μεταναστών που αιτούνται άσυλο σε κλειστό κέντρο παραμονής ενώ ο νέος κανόνας προβλέπει καταβολή εγγύησης σχεδόν 5.000 ευρώ για να μπορούν οι μετανάστες να μένουν εκτός κλειστών δομών. Επ’ αυτών η Τζόρτζια Μελόνι γράφει: «Έμεινα άναυδη όταν πληροφορήθηκα την απόφαση των δικαστή της Κατάνης, που με ασύλληπτη αιτιολογία (τα σωματικά χαρακτηριστικά του μετανάστη, που κυνηγοί χρυσού στην Τυνησία θεωρούν κατάλληλα για τη δραστηριότητά τους) αφήνει και πάλι ελεύθερο έναν παράνομο μετανάστη, στον οποίο είχε ήδη κοινοποιηθεί απόφαση απέλασης, χαρακτηρίζοντας μονομερώς την Τυνησία μη ασφαλή χώρα (δεν πρόκειται για αρμοδιότητα της δικαιοσύνης) και προχωρώντας σε επίθεση κατά των αποφάσεων μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης».

Στο τέλος της ανάρτησής της γράφει τονίζει ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει και, δυστυχώς, δεν θα είναι η τελευταία. Αλλά θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο για να υπερασπίσουμε την νομιμότητα και τα σύνορα του ιταλικού κράτους. Χωρίς φόβο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Νετανιάχου - Ρούμπιο: «Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τον Τραμπ για τη Γάζα, κύρια πηγή αστάθειας το Ιράν»

Διεθνή / Συνάντηση Νετανιάχου - Ρούμπιο: «Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τον Τραμπ για τη Γάζα, κύρια πηγή αστάθειας το Ιράν»

Η συνάντηση έγινε μία ημέρα μετά την ανταλλαγή τριών ομήρων της Χαμάς που κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας με 369 Παλαιστίνιους φυλακισμένους
LIFO NEWSROOM
Αυστρία: Ισλαμιστική επίθεση με μαχαίρι που σκότωσε 14χρονο - «Ο δράστης γελούσε μετά»

Διεθνή / Αυστρία: Ισλαμιστική η επίθεση με μαχαίρι - Ο δράστης γελούσε δυνατά αφού σκότωσε τον 14χρονο

Πλήθος αναρτήσεων στο X με τη φωτογραφία στην οποία λέγεται ότι είναι ο 23χρονος δράστης - Εμφανίζεται να γελάει, αφού μαχαίρωσε συνολικά έξι άτομα και σκότωσε το ένα
LIFO NEWSROOM
Ο Jay - Z για τη μήνυση ότι βίασε ανήλικη: Κατατέθηκε επίτηδες στην πρεμιέρα της κόρης μου

Διεθνή / Ο Jay - Z για τη μήνυση ότι βίασε ανήλικη: Κατατέθηκε επίτηδες στην πρεμιέρα της κόρης μου

«Αισθάνθηκα ότι μου έβαζαν το πιστόλι στον κρόταφο», δήλωσε μετά την απόφαση της γυναίκας που τον κατηγόρησε για τον βιασμό της σε εφηβική ηλικία, να αποσύρει τη μήνυση
LIFO NEWSROOM
Ρούτε: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους» για να έχουν λόγο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Διεθνή / Ρούτε: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους» για να έχουν λόγο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Ο Ρούτε διαμήνυσε ότι η Ρωσία δεν θα τολμήσει να επιτεθεί σε χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, προειδοποιώντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση η Συμμαχία θα απαντήσει με ολοκληρωτική επίθεση
LIFO NEWSROOM
Σερβία: Ο Βούτσιτς διαμηνύει «αποτυχία της έγχρωμης επανάστασης» – Κλιμακώνονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις

Διεθνή / Σερβία: Ο Βούτσιτς διαμηνύει «αποτυχία της έγχρωμης επανάστασης» – Κλιμακώνονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις

Την ίδια ώρα, δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και πολίτες συνεχίζουν τον αποκλεισμό του Κραγκούγιεβατς, σε μια διαμαρτυρία που κορυφώνεται μετά από τρεις μήνες κινητοποιήσεων
LIFO NEWSROOM
Σύνοδο κορυφής του ευρωπαϊκού πυρήνα συγκαλεί ο Μακρόν μετά τη στάση του Βανς

Διεθνή / Σύνοδο κορυφής του ευρωπαϊκού πυρήνα συγκαλεί ο Μακρόν μετά τη στάση του Βανς

Την Παρασκευή, ο Γάλλος πρόεδρος διαβεβαίωσε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι πως «οι Ουκρανοί είναι οι μόνοι που μπορούν να ηγηθούν των ανταλλαγών για μια σταθερή και διαρκή ειρήνη με τη Ρωσία»
LIFO NEWSROOM
Άνδρας που έχασε bitcoin αξίας $800 εκατ. σε χωματερή θέλει να αγοράσει τον χώρο για να το βρει

Διεθνή / Άνδρας που έχασε bitcoin αξίας $800 εκατ. σε χωματερή θέλει να αγοράσει τον χώρο για να το βρει

«Σκέφτομαι να αγοράσω έναν χώρο υγειονομικής ταφής. Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη», έγραψε στην πλατφόρμα X, χωρίς όμως να αποκαλύψει ποιος θα παρέχει τα κεφάλαια
LIFO NEWSROOM