Wagner: Μετακομίζει στη Λευκορωσία ο Πριγκόζιν- Τι άλλο συμφωνήθηκε

Wagner: Μετακομίζει στην Λευκορωσία ο Πριγκόζιν- Τι άλλο συμφωνήθηκε Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο αρχηγός της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν θα μετακομίσει στη Λευκορωσία βάσει της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Μετά τις ευχαριστίες Πούτιν σε Λουκασένκο το Κρεμλίνο αναφέρθηκε εκτενέστερα στην «ανταρσία της οποίας ηγήθηκε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν εναντίον της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο εκπρόσωπός του, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Πούτιν δήλωσε ότι ο Λουκασένκο προσφέρθηκε να μεσολαβήσει, με τη σύμφωνη γνώμη του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, γιατί γνώριζε τον Πριγκόζιν προσωπικά εδώ και 20 χρόνια.

Σχετικά με τους όρους του διακανονισμού o Πεσκόφ ανέφερε: 

  • Ήταν δυνατό να επιλυθεί η κατάσταση «χωρίς περαιτέρω απώλειες», «χωρίς να αυξηθεί το επίπεδο της έντασης».
  • «Ως αποτέλεσμα, επετεύχθη συμφωνία ότι η Wagner θα επιστρέψει στα στρατόπεδά της. Κάποιοι από αυτούς, που το επιθυμούν, θα υπογράψουν συμβόλαια με το υπουργείο Άμυνας στο μέλλον, αυτό ισχύει για όσους δεν συμμετείχαν σε αυτή την εκστρατεία, υπήρχαν και τέτοιοι».
  • «Οι υπόλοιποι μαχητές της Wagner δεν θα κυνηγηθούν, λαμβάνοντας υπόψη τα πλεονεκτήματά τους στο μέτωπο. Θα διατηρούμε πάντα αυτόν τον σεβασμό».
  • «Υπήρχε ένας υπέρτατος στόχος, να αποφευχθεί η αιματοχυσία, να αποφευχθεί η εσωτερική αντιπαράθεση, να αποφευχθούν συγκρούσεις με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Στο όνομα αυτών των στόχων εφαρμόστηκαν οι προσπάθειες διαμεσολάβησης Λουκασένκο».
  • «Όσον αφορά τον Πριγκόζιν, η ποινική υπόθεση θα απορριφθεί και ο ίδιος θα πάει στη Λευκορωσία».
  • «Τι θα κάνει στη Λευκορωσία, το Κρεμλίνο δεν γνωρίζει. Πού βρίσκεται τώρα, ο Πεσκόφ δεν ξέρει»
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη εξουσίας στο Βατικανό: Πόσο πιθανή είναι η ανάδειξη ενός «αντι-Φραγκίσκου» πάπα

Διεθνή / Μάχη εξουσίας στο Βατικανό: Πόσο πιθανή είναι η ανάδειξη ενός «αντι-Φραγκίσκου» πάπα

Από τους 135 καρδιναλίους που μπορούσαν να λάβουν μέρος στην επιλογή του διαδόχου, ο πάπας Φραγκίσκος είχε διορίσει περίπου 110, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων συντηρητικών
LIFO NEWSROOM
Νέα Ζηλανδία: Νομοσχέδιο για τον βιολογικό ορισμό του φύλου – Δεν επιτρέπει αναγνώριση τρανς ανδρών και γυναικών

Διεθνή / Νέα Ζηλανδία: Κατατέθηκε νομοσχέδιο για τον βιολογικό ορισμό του φύλου

Αποκλείει την αναγνώριση τρανς ανδρών και γυναικών - Κατατέθηκε από το μικρότερο εκ των τριών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού και δεν είναι βέβαιο αν θα καταφέρει να συγκεντρώσει την απαραίτητη υποστήριξη για την ψήφισή του
LIFO NEWSROOM
Πάπας Φραγκίσκος: Ανώνυμος «ευεργέτης» θα πληρώσει για την κηδεία του

Διεθνή / Πάπας Φραγκίσκος: Ανώνυμος «ευεργέτης» θα πληρώσει για την κηδεία του

Φωτογραφίες της τελετής επιβεβαίωσης του θανάτου του δόθηκαν στη δημοσιότητα - Σύμφωνα με τη διαθήκη του, ο πάπας Φραγκίσκος επιθυμούσε να ταφεί «χωρίς ιδιαίτερο στολισμό» αλλά με την επιγραφή «Franciscus»
LIFO NEWSROOM
Στη δικαιοσύνη το Χάρβαρντ: Κινείται νομικά κατά της κυβέρνησης Τραμπ για το «πάγωμα» κονδυλίων

Διεθνή / Στη δικαιοσύνη το Χάρβαρντ: Κινείται νομικά κατά της κυβέρνησης Τραμπ για το «πάγωμα» κονδυλίων

«Η υπόθεση αφορά μια ευρύτερη προσπάθεια της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει το πάγωμα των κονδυλίων ως μοχλό πίεσης για να ασκήσει έλεγχο στις ακαδημαϊκές μας αποφάσεις»
LIFO NEWSROOM