Ξεκίνησε η πομπή που μεταφέρει την τέφρα του Φιντέλ Κάστρο στο Σαντιάγο δε Κούμπα

Ξεκίνησε η πομπή που μεταφέρει την τέφρα του Φιντέλ Κάστρο στο Σαντιάγο δε Κούμπα Facebook Twitter
0

H τεφροδόχος που περιέχει τη στάχτη του Φιντέλ Κάστρο ξεκίνησε πριν από λίγο το ταξίδι της μέχρι το Σαντιάγο δε Κούμπα, το λίκνο της κουβανικής επανάστασης, όπου και  θα ενταφιαστεί την Κυριακή.

Μετά τον αποχαιρετισμό στον «Κομαντάντε» στην Πλατεία της Επανάστασης, η τέφρα του, που έχει τοποθετηθεί σε ένα φέρετρο από ξύλο κέδρου τυλιγμένο με την κουβανική σημαία και προστατεύεται από ένα γυάλινο κιβώτιο, ξεκίνησε πάνω σε έναν στρατιωτικό κιλλίβαντα κάνοντας την αντίθετη διαδρομή από εκείνην που ακολούθησε ο Κάστρο κατά την επανάσταση του 1959.

Η πομπή αναχώρησε στις 7.16 το πρωί, τοπική ώρα, από το υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων, παρουσία των μελών της κυβέρνησης, πολλών στελεχών του Κομμουνιστικού Κόμματος και της χήρας του Κάστρο, της Ντάλια Σότο δελ Βάλε.

Εκατοντάδες χιλιάδες Κουβανοί είχαν συγκεντρωθεί κατά μήκος της διαδρομής, κρατώντας σημαίες και φωνάζοντας «Ζει», ενώ περνούσε το «Καραβάνι της Ελευθερίας», τα επτά οχήματα της αυτοκινητοπομπής.

Αφού η πομπή διασχίσει αυτά τα 950 χιλιόμετρα μέσα σε τέσσερις μέρες, η τέφρα του Φιντέλ Κάστρο θα ενταφιαστεί την Κυριακή στο κοιμητήριο Σάντα Ιφιγκένια δε Σαντιάγο, δίπλα στο μαυσωλείο του Χοσέ Μαρτί, του ήρωα της κουβανικής ανεξαρτησίας.

Η κηδεία του θα σημάνει το τέλος του εθνικού πένθους των εννέα ημερών που κηρύχθηκε στη χώρα αμέσως μετά το θάνατό του ηγέτη της κουβανικής επανάστασης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτοκτόνησε η Βιρτζίνια Τζουφρέ που είχε καταγγείλει για βιασμό τον Έπσταϊν και τον πρίγκιπα Άντριου

Διεθνή / Αυτοκτόνησε η Βιρτζίνια Τζουφρέ που είχε καταγγείλει για σεξουαλική κακοποίηση τον Έπσταϊν και τον πρίγκιπα Άντριου

Τον Αύγουστο του 2021, η Βιρτζίνια Τζουφρέ μήνυσε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση όταν εκείνη ήταν 17 ετών και είχε πέσει στα δίχτυα του κυκλώματος του Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντινούπολη: Ο σεισμός, το Kanal Istanbul και η καταστροφή των χώρων συγκέντρωσης πολιτών από τον Ερντογάν

Διεθνή / Κωνσταντινούπολη: Ο σεισμός, το Kanal Istanbul και η καταστροφή των χώρων συγκέντρωσης πολιτών από τον Ερντογάν

Η σεισμογενής Κωνσταντινούπολη έχει δει μείωση των χώρων συγκέντρωσης πολιτών λόγω τσιμεντοποίησης από τις κυβερνήσεις Ερντογάν - Ποιες περιοχές έχουν αντικατασταθεί από νέες υποδομές και πώς αυτό επηρεάζει την ασφάλεια των πολιτών σε περίπτωση φυσικών καταστροφών
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Διεθνή / Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Αυτή είναι η δεύτερη υπόθεση σε λιγότερο από ένα μήνα στο Χαλίσκο του Μεξικού, όπου άνθρωποι που αναζητούν δικαιοσύνη για την εξαφάνιση μελών της οικογένειάς τους δολοφονούνται
LIFO NEWSROOM