Ξεπέρασαν τα 2 εκατ. οι θάνατοι παγκοσμίως - Ένας άνθρωπος πεθαίνει από Covid-19 κάθε 8 δευτερόλεπτα

Ξεπέρασαν τα 2 εκατ. οι θάνατοι παγκοσμίως - Ένας άνθρωπος πεθαίνει από Covid-19 κάθε 8 δευτερόλεπτα Facebook Twitter
Ξεπέρασαν τα 2 εκατ. οι θάνατοι παγκοσμίως - Ένας άνθρωπος πεθαίνει κάθε 8 δευτερόλεπτα (EPA)
0

Ο παγκόσμιος απολογισμός θανάτων από κορωνοϊό ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια σήμερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ενώ οι χώρες σε όλον τον κόσμο επιδίδονται σε μία διαρκή προσπάθεια να εξασφαλίσουν πολλαπλά εμβόλια και να εντοπίσουν τις νέες παραλλαγές του κορωνοϊού, η λίστα των νεκρών μεγαλώνει ξεπερνώντας σήμερα τα 2 εκατ.

Από την ημέρα που ξέσπασε η πανδημία χρειάστηκαν εννέα μήνες για να φτάσουν οι νεκροί το 1 εκατομμύριο και μόλις τρεις μήνες για να διπλασιαστεί ο αριθμός των θυμάτων.

Μέχρι σήμερα, από τις αρχές του 2021, κατά μέσο όρο καταγράφονται 11.900 θάνατοι ημερησίως, δηλαδή ένας άνθρωπος πεθαίνει κάθε οκτώ δευτερόλεπτα.

 

Με βάση μια εκτίμηση του Institute for Health Metrics and Evaluation μέχρι την 1η Απριλίου οι νεκροί μπορεί να φτάσουν τα 2,9 εκατομμύρια.

«Ο κόσμος μας έχει φτάσει σε ένα οδυνηρό ορόσημο», δήλωσε ο επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες σε τηλεοπτική του δήλωση.

«Πίσω από αυτόν τον αποκαρδιωτικό αριθμό υπάρχουν ονόματα και πρόσωπα: το χαμόγελο τώρα πλέον είναι μόνο μια ανάμνηση, το κάθισμα άδειο για πάντα στο τραπέζι, το δωμάτιο που αντηχεί με τη σιωπή ενός αγαπημένου», είπε, ζητώντας περισσότερο συντονισμό σε παγκόσμια κλίμακα και χρηματοδότηση για την προσπάθεια εμβολιασμού.

Δεδομένης της ταχύτητας με την οποία εξαπλώνεται ο νέος κορωνοϊός, λόγω των πιο μολυσματικών παραλλαγών του, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε ότι τα χειρότερα μπορεί να μην έχουν έρθει ακόμη.

«Μπαίνουμε στη δεύτερη χρονιά. Θα μπορούσε να είναι χειρότερη, δεδομένης της δυναμικής μετάδοσης και ορισμένων ζητημάτων που βλέπουμε», είπε ο Μάικ Ράιαν, ο επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης επειγουσών καταστάσεων του ΠΟΥ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη.

Οι ΗΠΑ προηγούνται σε αριθμό θανάτων, με περισσότερους από 386.000. Οι πιο πληγείσες χώρες είναι η Βραζιλία, η Ινδία, το Μεξικό και το Ηνωμένο Βασίλειο. Σε αυτές οι πέντε χώρες έχουν καταγραφεί οι μισοί θάνατοι παγκοσμίως.

Την ίδια ώρα η Ευρώπη παραμένει η πιο πληγείσα ήπειρος, με 615.000 θανάτους μέχρι σήμερα και αντιπροσωπεύει σχεδόν το 31% όλων των θανάτων που σχετίζονται με COVID παγκοσμίως.

Στην Ινδία, που ξεπέρασε μόλις τους 151.000 θανάτους, οι εμβολιασμοί πρόκειται να ξεκινήσουν αύριο Σάββατο σε μια προσπάθεια που οι αρχές ελπίζουν ότι θα δουν 300 εκατομμύρια άτομα που βρίσκονται σε ομάδες υψηλού κινδύνου να εμβολιαστούν τους επόμενους έξι έως οκτώ μήνες.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερουσιαστής «σπάει» κάθε ρεκόρ με ομιλία άνω των 25 ωρών κατά του Τραμπ - «Έφυγε κουτσαίνοντας»

Διεθνή / Γερουσιαστής «σπάει» κάθε ρεκόρ με ομιλία άνω των 25 ωρών κατά του Τραμπ - «Έφυγε κουτσαίνοντας»

Ο Κόρι Μπούκερ στεκόταν όρθιος στο βήμα για περισσότερο από μία ημέρα, πίνοντας μόνο νερό, απαριθμώντας τις επιπτώσεις της πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ μέχρι σήμερα
LIFO NEWSROOM
Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων διαφεύγει στη Μόσχα καθώς οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες σύλληψής του

Διεθνή / Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων διαφεύγει στη Μόσχα καθώς οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες σύλληψής του

Η Μόσχα έχει μακρά παράδοση αδιαφορίας προς τα εντάλματα της Interpol, όταν πρόκειται για πρόσωπα με πολιτική σημασία ή συμμαχική στάση απέναντι στο Κρεμλίνο
LIFO NEWSROOM
Τα νομοσχέδια κατά των τρανς στις ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο «ακραία», προειδοποιεί φιλανθρωπική οργάνωση

Διεθνή / Τα νομοσχέδια κατά των τρανς ατόμων στις ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο «ακραία»

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον 1.570 προτεινόμενα νομοσχέδια που στοχεύουν στα δικαιώματά τους, με 527 μόνο τους πρώτους τρεις μήνες του 2025
LIFO NEWSROOM
Σουηδία: Η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο με «κανόνες συμπεριφοράς» για μετανάστες - Οι παραβάτες θα απελαύνονται

Διεθνή / Σουηδία: Η κυβέρνηση προωθεί «κανόνες συμπεριφοράς» για μετανάστες - Οι παραβάτες θα απελαύνονται

Οι «παραβάσεις του τρόπου ζωής» θα αφορούν τη διάπραξη αδικήματος, τη διατάραξη της δημόσιας τάξης αλλά και την υπεράσπιση της τρομοκρατίας ή ενεργειών που «απειλούν την ασφάλεια» της χώρας
LIFO NEWSROOM
Τι είναι το Ghibli Style που έχει γίνει παγκόσμιο viral και γιατί προκαλεί αντιδράσεις

Διεθνή / Τι είναι το Ghibli Style που έχει γίνει παγκόσμιο viral και γιατί προκαλεί αντιδράσεις

Τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που παράγουν εικόνες, όπως αυτό του ChatGPT αλλά και το Midjourney, μπορούν να μιμηθούν το στυλ του Χαγιάο Μιγιαζάκι λαμβάνοντας μόνο μερικές οδηγίες και μία εικόνα αναφοράς από τον χρήστη
LIFO NEWSROOM