Υπέρ της καταδίκης Τραμπ ο ρεμπουμπλικάνος Μιτ Ρόμνεϊ

Υπέρ της καταδίκης Τραμπ ο ρεμπουμπλικάνος Μιτ Ρόμνεϊ Facebook Twitter
EPA
0

Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μιτ Ρόμνεϊ ανακοίνωσε απόψε ότι θα ψηφίσει υπέρ της ενοχής του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας.

«Ο πρόεδρος είναι ένοχος μιας φρικτής κατάχρησης της εμπιστοσύνης του κόσμου. Γνωρίζω ότι ορισμένοι στο κόμμα μου θα αποδοκιμάσουν σθεναρά την απόφασή μου και, σε ορισμένους κύκλους, θα καταγγελθώ με σθένος», είπε ο γερουσιαστής από τη Γιούτα σε ομιλία του στη Γερουσία. «Πιστεύω ότι η απόπειρα διαφθοράς των εκλογών για να διατηρήσεις την εξουσία είναι μια σκανδαλώδης επίθεση στο Σύνταγμα. Και για τον λόγο αυτό είναι αδίκημα και δεν έχω άλλη επιλογή, με βάση τον όρκο που έδωσα, παρά να εκφράσω αυτό το συμπέρασμα», είχε δηλώσει νωρίτερα ο ίδιος στην εφημερίδα New York Times.

Ο Ρόμνεϊ, που θεωρείται μετριοπαθής, είχε στηρίξει το αίτημα των Δημοκρατικών να κληθούν νέοι μάρτυρες στη δίκη του προέδρου στη Γερουσία, το οποίο όμως απορρίφθηκε από τους Ρεπουμπλικάνους. Αν και ήταν ο υποψήφιος του κόμματός του στις προεδρικές εκλογές του 2012 (οπότε ηττήθηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα), κατά καιρούς έχει βρεθεί μακριά από την κομματική γραμμή, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι στηρίζουν πλέον πλήρως τον Τραμπ.

Είναι πιθανό ο Ρόμνεϊ να είναι ο μοναδικός Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής που θα ψηφίσει υπέρ της ενοχής του προέδρου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM
Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Διεθνή / Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Συνελήφθη ο δράστης - Η Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία της Γαλλίας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για «δολοφονία σε σχέση με τρομοκρατικό εγχείρημα»
LIFO NEWSROOM