Υποβαθμίστηκαν Γερμανικές και Αυστριακές τράπεζες

Υποβαθμίστηκαν Γερμανικές και Αυστριακές τράπεζες Facebook Twitter
0

Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s μείωσε σήμερα το αξιόχρεο πολλών γερμανικών τραπεζών και θυγατρικών τους στο εξωτερικό, επικαλούμενος τον αυξημένο κίνδυνο που αντιμετωπίζουν λόγω των περαιτέρω σοκ που μπορεί να προκύψουν από την κρίση χρέους στην ευρωζώνη και τις περιορισμένες δυνατότητές τους να απορροφήσουν ζημίες.

Ανάμεσα στις τράπεζες είναι οι θυγατρικές της Commerzbank, δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας, στη Νέα Υόρκη και στο Παρίσι.

Ο Μoody's προχώρησε επίσης στην υποβάθμιση των τριών μεγαλύτερων τραπεζών της Αυστρίας.  Η υποβάθμιση αφορά στις  Erste Bank, Raiffeisen Bank International (RBI) και Bank Austria, θυγατρικής του ιταλικού ομίλου UniCredit. Η υποβάθμιση ήταν συνέπεια της έκθεσης αυτών των τραπεζών στην οικονομική κρίση στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

Το αξιόχρεο της Erste Bank μειώθηκε δύο βαθμίδες από τον οίκο, ενώ αυτά της RBI, εισηγμένης στο χρηματιστήριο και θυγατρικής του αυστριακού ομίλου Raiffeisen, καθώς και της Bank Austria κατά μία βαθμίδα.

Για τις Erste Bank και Bank Austria, η προοπτική αξιολογείται ως "αρνητική", ενώ για την RBI ως "σταθερή".

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Παραιτήθηκε η υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης λόγω περικοπών του προϋπολογισμού για διεθνή βοήθεια

Διεθνή / Βρετανία: Παραιτήθηκε η υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης λόγω περικοπών του προϋπολογισμού για διεθνή βοήθεια

«Αυτές οι περικοπές θα στερήσουν από απελπισμένους ανθρώπους την πρόσβαση σε τρόφιμα και ιατρικοφαρμακευτική περίθαλψη» τόνισε στην επιστολή που απέστειλε Ανελίζ Ντοντς στον Κιρ Στάρμερ
LIFO NEWSROOM
«Δεν έχω οξυγόνο»: Διαδηλώσεις σε δεκάδες πόλεις του πλανήτη για την τραγωδία των Τεμπών

Διεθνή / «Δεν έχω οξυγόνο»: Διαδηλώσεις σε δεκάδες πόλεις του πλανήτη για την τραγωδία των Τεμπών

Από τη Νέα Υόρκη μέχρι τη Βραζιλία και από το Τόκιο μέχρι την Αυστραλία, οι απανταχού Έλληνες και μη, ζητούν δικαιοσύνη για τους 57 νεκρούς της σιδηροδρομικής τραγωδίας
LIFO NEWSROOM