Fuck you anyway

Fuck you anyway Facebook Twitter
0

Λένε ότι χρειάζεται διάστημα πριν πάμε από τη μια σχέση στην άλλη. Αρκετό διάστημα που πρέπει να μάθουμε να μένουμε μόνοι και να δουλέψουμε με τον εαυτό μας. Να αναλογιστούμε πώς έγιναν έτσι σκατά τα πράγματα στην προηγούμενή μας σχέση, τι έκανε εκείνος, πού φταίξαμε κι εμείς, tespa, να τα λύσουμε αυτά τα βασικά. Γιατί αλλιώς θα επαναλάβουμε τα ίδια λάθη και θα μεταφέρουμε τα τραύματά μας στην καινούργια σχέση. Κανείς δεν διευκρινίζει πόσο είναι αυτό το διάστημα της περισυλλογής. Ένας χρόνος λένε κάποιοι, όσα χρόνια κράτησε κι η σχέση λένε άλλοι- την κάτσαμε όσοι έχουμε το ελάττωμα να κάνουμε μακροχρόνιες σχέσεις. Πάντως, ένας αιώνας είχε περάσει από τότε που η Φωτεινή πήρε το διαζύγιό της και φαίνεται ότι δεν είχε ξεπεράσει ακόμη τα δικά της τραύματα. Τι του ήρθε και του άντρα της να το παίξει player μετά τον γάμο, κανείς δεν ξέρει. Βέβαια, έτσι είναι κάποιοι άντρες, ξυπνά ο player μέσα τους μόνο όταν έχουν καβαντζώσει συναισθηματική ασφάλεια.

Στην αρχή δεν την απατούσε, απλά καβλάντιζε (σ.σ. καβλαντίζω: την πέφτω από δω κι από κει). Έκανε κι έκανε υπομονή η Φωτεινή και μάζευε και μάζευε μέχρι να μεγαλώσουν κάπως τα παιδιά, κι όταν μεγάλωσαν, μια μέρα που εκείνη ένιωθε δυνατή, του έριξε το σουτ βολέ. Αφορμή ήταν μια παρδάλω με την οποία τα είχε φτιάξει ο άντρας της. Δεν φώναξε, δεν υστερίασε, απλά του έβγαλε λόγο. Αν θυμάμαι καλά, ξεκινούσε με το «τελικά είσαι μόνο ένα σκουπίδι κι ελπίζω να το γνωρίζεις». Είπε επίσης «το στόμα σου ανοίγει μόνο για να λες ψέματα, ο εγκέφαλός σου είναι πολύ αργός κι η φάτσα σου έχει αρχίσει να μου τη δίνει. Μπορείς σε παρακαλώ να μου αδειάζεις την γωνιά γιατί δεν σε θέλω τριγύρω; Το μόνο που νιώθω πια για σένα είναι την ανάγκη να σε δω κάτω απ' το χώμα. Τα βράδια, όταν κοιμάσαι, σε παρατηρώ και το μόνο που νιώθω είναι η επιθυμία να σου χώσω ένα πιστόλι στον κρόταφο». Του είπε κι άλλα, δεν θυμάμαι τώρα. Αποτέλεσμα ήταν εκείνος να πάθει ένα μικρό εγκεφαλικό και να μείνει κουφός από το ένα του αυτί. Έτσι, όταν όλοι τον ρωτούσαν γιατί είναι μόνος του και πού είναι η γυναίκα του, απαντούσε «άσε καλύτερα, με κούφανε η γκόμενα». Έτσι, κι αυτός ο γάμος διαλύθηκε. Γιατί όπως έχει διευκρινίσει ο ανθρωπολόγος David Buss, «για να διατηρηθεί ο γάμος τα ζευγάρια πρέπει να μείνουν πιστά. Να κάνουν παιδιά μαζί. Να έχουν ικανοποιητικά οικονομικά έσοδα. Να είναι ευγενικοί, γενναιόδωροι, και με κατανόηση. Και ποτέ να μην αρνηθούν ή να παραμελήσουν τη σεξουαλικότητα του συντρόφου τους».

Πάντως, η περιφρόνηση που αναγκαστικά θα νιώσουν όλες οι γυναίκες κάποια στιγμή για τον σύντροφό τους είναι ένα απίστευτο και βασανιστικό συναίσθημα. Λένε ότι θα το νιώσουν έτσι κι αλλιώς, είτε εκείνος καβλαντίζει, είτε την περιμένει σαν πιστό σκυλί πίσω απ' την πόρτα κάθε βράδυ. Είτε εκείνος τους δώσει παιδιά -για να αποδειχτεί ανίκανος για πατέρας- είτε δεν τους δώσει. Η τελευταία περίπτωση, μάλιστα, είναι χαραγμένη στο DNA. Οι ειδικοί λένε ότι οι γυναίκες, σε αντίθεση με τους άντρες, δεν είναι φτιαγμένες να βιώνουν το πάθος και τον έρωτα για πολύ καιρό. (Για τον ίδιο άντρα εννοώ.) Το περισσότερο που έχει καταγραφεί είναι δεκαοκτώ μήνες. Μετά σταματούν να εκκρίνονται στο γυναικείο σώμα τα ναρκωτικά του έρωτα και οι ορμόνες που τις κάνουν να νιώθουν πάθος, για να ηρεμήσει η καρδιά. Το σώμα ετοιμάζεται για εγκυμοσύνη και μια εγκυμοσύνη με ταχυκαρδίες θα ήταν επικίνδυνη. Καθώς ο χρόνος περνάει κι εκείνη δεν μένει έγκυος, αρχίζει να πηγαινοέρχεται, σποραδικά στην αρχή, το συναίσθημα της περιφρόνησης για τον άντρα. Χωρίς εκείνη να μπορεί να κατανοήσει τι πάει λάθος στην σχέση της και γιατί τα νιώθει όλα αυτά. Δεν έχει σημασία που ούτε εκείνη θέλει παιδί, αυτά είναι χαραγμένα στο DNA της. Σε αυτό ακριβώς το σημείο, πάντως, αρχίζει να μην τον θέλει ερωτικά. Ουσιαστικά, το love center της ζητά να ξανανοίξει από μια νέα χημεία, με άλλον άντρα, μπας και πιαστεί έγκυος αυτήν τη φορά. Η Μεγάλη Ο τα γνώριζε όλα αυτά, αλλά δεν γνώριζε τι συμβαίνει μετά την εμμηνόπαυση, όταν τα έχεις με έναν τόσο νέο άντρα. Ο οποίος παρεμπιπτόντως ήταν τέλειος μαζί της. «Αλλά μετά θα μεγαλώσεις κι εσύ και θα γίνεις ίδιος με τους άλλους» του ψιθύριζε τα βράδια. Οπότε «άντε και γαμήσου προαιρετικά». Τι να κάνεις... Όπως είχε πει κι ο Νίκολας Κέιτζ στο Moonstruck, «είμαστε εδώ για να καταστρέψουμε τους εαυτούς μας και να αγαπήσουμε τους λάθος ανθρώπους». Βέβαια η Ξαβιέρα Χολάντερ, από την άλλη, έγραφε: «Όλα αυτά είναι μαλακίες. Παρ' όλα αυτά, χύνω!».

(συνεχίζεται)

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ