Match Point

Match Point Facebook Twitter
0

Ο Δον Κιχώτης ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα πριν τρία χρόνια. Κι εκείνη τον ερωτεύτηκε τρελά κι άλλη μια σχέση πάθους άρχισε να ξετυλίγεται στην πολύπαθη αυτή πόλη. Θυμήθηκα την ιστορία του πρόσφατα που εξηγούσα σε αναγνώστες γιατί πιστεύω ότι έβαλαν οι ίδιοι τρικλοποδιές στις σχέσεις τους. Ο Δον Κιχώτης, λοιπόν, νιώθει δυνατά, ρομαντικά και παρορμητικά τον έρωτα, αλλά μετά έρχονται οι φοβίες. Χμμμ, εκείνη μιλά στο τηλέφωνο με τον προπροπρώην της επειδή έκανε εγχείρηση η γυναίκα του, καλά, καταλάβαμε... Χμμμ, τρεις πρώην και πόσες οι προπροξεπέτες; Χμμμ, αφού πήδηξε τον μισό πλανήτη η τύπισσα, ψάχνει ένα κορόιδο να παντρευτεί, γι' αυτό είναι τόσο τέλεια μαζί μου. Όλες οι τραγωδίες σε αυτήν τη σχέση διαδραματίζονται στο μυαλό του Δον Κιχώτη. Γαμώτο, την πρώην μου μπορεί να μην την ήθελα, αλλά δεν μου έβγαζε ανασφάλειες, μήπως να γυρίσω; Μήπως να μείνω μόνος μου να σκεφτώ; Να μη μου απασχολεί η τύπισσα το μυαλό μου απ' το πρωί μέχρι το βράδυ; Τότε αρχίζει να μη σηκώνει τα τηλέφωνα. Να αφήνει επιδεικτικά την αγαπημένη του μόνη της για να βγει με τους φίλους του να φλερτάρει. Να κοιμάται με άλλες. Και να είναι σίγουρος ότι όλα αυτά τα κάνει κι εκείνη. «Να προλάβω έστω να τη χωρίσω πρώτος» λέει, προσπαθώντας να βάλει ένα τέλος σε αυτό το βάσανο. Η άλλη, που δεν ξέρει τίποτα για όλα αυτά που έχουν παιχτεί, κι είναι τρελά ερωτευμένη μαζί του, δέχεται στην καρδιά της τη ματαίωση του έρωτα. Πάνω στο πρώτο πάθος μάλιστα, χωρίς να γίνει κανένας κύκλος. Στοιχειώνει αυτό. Γι' αυτό ο Δον Κιχώτης έκτοτε τρώει χοντρό κόλλημα. Κάνει τον ματαιωμένο έρωτά του παιχνίδι δύναμης. Κι η άλλη μπαίνει να παίξει, λόγω πληγωμένου εγωισμού. Αρχικά αναρτά αμφιλεγόμενα μηνύματα εκείνος στο προφίλ του στο Facebook. Δεν μιλάνε πια, μισιούνται, αλλά κάνουν like ο ένας στον άλλον σε όσα τραγούδια λένε κάτι, κάπου στους στίχους υπάρχει το κρυμμένο μήνυμα για τον άλλον. Άλλες φορές, ο Δον Κιχώτης αναρτά στο wall ένα άσχετο κομμάτι για ξεκάρφωμα που όμως στην ίδια σελίδα στο YouTube υπάρχει ένα άλλο τραγούδι όπου βρίσκεται το κρυμμένο μήνυμα. Εκείνη ψάχνει, βρίσκει το κρυμμένο μήνυμα, το αναρτά, «θα σου πηδήξω εγώ το μυαλό» σκέφτεται. Τα ξαναφτιάχνουν, τα ξαναχαλάνε. Πηγαίνουν πόντο-πόντο οι δυο αντίπαλοι, χτυπήματα στο φιλέ, ζήλειες κι ανταγωνισμός. Εκείνη πατάει πια πάνω στην ανασφάλειά του, εκείνος δεν αντέχει και λέει ότι τα έχει φτιάξει με άλλη που του δίνει ασφάλεια. Η ερωτευμένη κλαίει. Δεν απαντά ξανά στα τηλέφωνα, δεν αναρτά τίποτα στο wall, δεν ξανασχολείται μαζί του, ακολουθεί την τεχνική του αφανισμού - πονάει. Την προκαλεί για μήνες, θλιμμένος. Μελετά τις κινήσεις της, δεν μπορεί, κάποια θα δείξει ότι εκείνη ξαναμπαίνει in the game. Τίποτα.

Αν δεν έχει γίνει το εγκεφαλικό connection τώρα, ο Δον Κιχώτης μπορεί να είναι in the game, κι εσύ να είσαι αλλού. Έχουν παίξει χίλια δυο σκηνικά μεταξύ σας, ήσουν εκεί, αλλά δεν πήρες χαμπάρι. Αυτά μου έλεγε η Ζωή στο mail. Πριν δύο χρόνια είχε γνωρίσει έναν τύπο απ' το Facebook. Επί έναν μήνα τηλεφωνιόνταν καθημερινά. Ένα βράδυ το έκλεισαν βιαστικά για να έρθει εκείνος στο σπίτι της να δουν DVD. Κάποια στιγμή όμως εκείνη είπε ότι νιώθει λίγο αμήχανα που κανόνισαν το πρώτο date στο σπίτι της κι όχι έξω. Αυτό μόνο. Η φράση πυροδότησε την τραγωδία στο μυαλό του, παιδικά τραύματα και χυλόπιτες μπερδεύτηκαν, το εξέλαβε για απόρριψη, κι έβγαλε κόντρα κι επίθεση. Εκείνη τον έδιωξε. Ήταν ένα απ' τα χειρότερα πρώτα date της ιστορίας, γι' αυτό το απώθησε η μνήμη της.

Δυο χρόνια αργότερα όμως, της έρχεται στο f/b ένα mail: «Πόρνη, σε παρακολουθώ κάθε βράδυ στα μπαράκια να ψάχνεις γκόμενο. Ο καθένας τελικά παίρνει αυτό που του αξίζει». Εκείνη σάστισε, κοίταξε καλύτερα τη φωτογραφία, μα ποιος είναι ο τύπος; Δεν της θύμιζε κάτι. Μια εβδομάδα αργότερα τής έρχεται άλλο μήνυμα: «Θέλω ανακωχή. Δεν μπορώ άλλο αυτό τον πόλεμο μεταξύ μας. Με έχει εξαντλήσει. Όλα τα έκανα για να ζηλέψεις, η άλλη απ' το κλαμπ χθες δεν με ενδιαφέρει, με σένα είμαι ακόμη ερωτευμένος, αλλά μη με εξοντώνεις». Εκείνη ξανακοίταξε τη φωτογραφία, «είναι κάποιος που πλήγωσα;» είπε, κάτι θυμήθηκε, και πέρασε όλο το υπόλοιπο βράδυ προσπαθώντας να καταλάβει τι έχει συμβεί. Αλλά αυτός είναι ο Δον Κιχώτης. Ο ρομαντικός άνθρωπος που μια ζωή πολεμά τον εαυτό του.

(συνεχίζεται)

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ