Ready to play the game?

Ready to play the game? Facebook Twitter
0

Τις προάλλες έπεσα σε μια γυναικεία παρέα που έλεγε ότι ο μισογύνης είναι ο άντρας player, αυτός που παίζει με όλες. Μα ο άντρας player δεν είναι κι ούτε ήταν ποτέ μισογύνης. Αντίθετα, λατρεύει τις γυναίκες. Όλες, δεν έχει σημασία, πάντως τις λατρεύει. Σήμερα απλά τον μπερδεύουν με τον τζογαδόρο και τον κλέφτη, τα είδη womanizer που κυκλοφορούν περισσότερο. Πριν ξεκινήσω να σας λέω για την έρευνα σχετικά με τους μισογύνηδες, αφήστε με να υπερασπιστώ το είδος αντρών στο οποίο χρωστάω την καριέρα μου - ποιοι άλλοι άντρες διαβάζουν στήλες για σεξ;

O player δεν είναι ένας απλός γκόμενος, είναι ιδέα. Κάπως όπως για τους άντρες είναι ιδέα οι ξανθές. Για μένα ήταν πάντα το είδος αρσενικών που δεν ήταν βαρετό και που δεν φοβόμουν. Αντίθετα, φοβόμουν το καλό παιδί: ότι θα με τυλίξει. Ενώ ο player σε κάνει αρχικά να λες, player είναι, δεν θα με πλησιάσει πολύ. Και κάπως έτσι καταλήγεις μαζί του. Όπως δηλαδή κάποιοι άντρες φοβούνται το καλό κορίτσι και καταλήγουν σε σχέση με τη γυναίκα-bitch. Πάντα με player συζούσα και player παντρεύτηκα. Μπορώ να πω ότι έχω πάρει master στο είδος.

Οι player ζουν για το παιχνίδι. Αυτός είναι ο μόνος λόγος που πολλοί από αυτούς καταλήγουν να μην κάνουν οικογένειες· ζωές ολόκληρες ποντάρονται στο ερωτικό παιχνίδι. Το παιχνίδι για το παιχνίδι. Ο player όμως σέβεται τις ερωμένες του. Όταν είναι στο παιχνίδι με πολλές, έχει έναν πολύ διακριτικό τρόπο να στο δηλώσει εξαρχής, από την πρώτη στιγμή, γιατί πάντα προστατεύει τις γυναίκες του - και από τον εαυτό του. Bέβαια πολλές δεν θέλουν να καταλάβουν με ποιον έχουν να κάνουν και λένε «δεν μπορεί, αργά ή γρήγορα θα βρω το κουμπί του». Μα αν ένας άντρας είχε κουμπί, δεν θα το πατούσε μόνος του; Ωστόσο, ο player μπορεί να μπει σε σχέση. Αν το παιχνίδι τού φαίνεται τρομερά ενδιαφέρον. Δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, δεν παρασύρεται, τα έχει υπολογίσει όλα πολύ καλά από πριν. Θα μπει σε μια σχέση μόνο όταν είναι σίγουρος ότι θα είναι ένα πραγματικά καλό παιχνίδι. Πηγαίνει για να κερδίσει, δεν θέλει πάνω του την αποτυχία μιας σχέσης. Και θα τη φτιάξει αυτήν τη σχέση, θα δίνει ενέργεια, θα παίζει τώρα μέσα της, διαρκώς, διαφορετικούς ρόλους, θα κρατάει την πρόκληση και τη σπίθα, θα σε έχει στην τσίτα. Από εκεί και πέρα δεν θα ρισκάρει τη γυναίκα του για τίποτα. Φυσικά, στους απέξω θα φαίνεται πάντα αυτό που είναι, player, αλλά στην ουσία είναι μονογαμικός εκείνο το διάστημα. Κι όταν φεύγει από μια σχέση πάλι δεν ρισκάρει τίποτα, φεύγει όταν το παιχνίδι έχει τελειώσει, δεν μένει ποτέ μόνο για ασφάλεια, game over. Και το έχει παίξει πραγματικά στο full, γιατί για εκείνον ισχύει ότι στον έρωτα κάθε στιγμή «you are as good as your last game».

Ο τζογαδόρος, απ' την άλλη, πιστεύει πάντα ότι είναι κοντά στις πιθανότητες για τον έρωτα. Και τα στοιχηματίζει όλα, ξανά και ξανά. Δεν τον ενδιαφέρει τι έχει απέναντί του, ποιον αντίπαλο, ποια γυναίκα, αρκεί να είναι όμορφη και θα τα βάλει όλα στο τραπέζι, από το άγχος του για κατάκτηση κι επιβεβαίωση. Και για την επόμενη γυναίκα που θα εμφανιστεί στη γωνία, και για τη μεθεπόμενη. Δεν ξέρει να σκέφτεται πριν παίξει και πάντα ρισκάρει τη γυναίκα του. Είναι αυτός που μπαίνει σε γάμο ή μόνιμη σχέση και θα κάνει παράλληλες σχέσεις. Από την κατηγορία των τζογαδόρων έχουμε τους περισσότερους μισογύνηδες σήμερα.

Ο κλέφτης είναι κάτι παραπάνω από μισογύνης, για την ακρίβεια ούτε τον εαυτό του δεν αγαπά και σέβεται, πόσο μάλλον τους υπόλοιπους ανθρώπους. Αν ο player αγχώνεται για την υστεροφημία του και θέλει όλες οι πρώην κι όλες οι ερωμένες του να έχουν καλή γνώμη για εκείνον, ο κλέφτης είναι αναξιόπιστος, ποτέ ξεκάθαρος, άλλα θα λέει κι άλλα θα κάνει, άλλα θα ζητάει κι άλλα θα εννοεί, ό,τι του φανεί του Λωλοστεφανή. Οι ερωμένες του στο μέλλον θα τον σκέφτονται με φρίκη και θα θέλουν να τον βγάλουν από τη μνήμη τους, όπως βγάζουν έναν λεκέ. Ξεκινά εξαρχής να κλέβει. Μπαίνει σε μια σχέση από την αρχή με ψέματα. Πουλάει το παραμύθι γιατί είναι τρομερά ανασφαλής και θέλει να τον θέλουν με αποκλειστικότητα, έχει διαρκώς τον φόβο μην τον απατήσουν, απλά γιατί κλέβει εκείνος. Στον γάμο και τη μόνιμη σχέση είναι serial cheater. Βέβαια, έχει ταλέντο στο κλέψιμο, δεν είναι λίγο αυτό, τα φιλαράκια του λατρεύουν να ακούν τις ιστορίες του. Όμως δεν έμαθε ποτέ να παίζει. Κι ούτε πρόκειται.

(συνεχίζεται)

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ