Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Facebook Twitter
0

» Κυριακήαπόγευμα, η ώρα της χαύνωσης. Εμφανίζεταιμπροστά στις κάμερες. Ασυναίσθητα, κάναδυο λειτουργοί του Τύπου σηκώνονταιαπό ανακλαστική γαλιφιά. Συμβαίνει καιστους καλύτερους του είδους. Φοράει:Μαύροσακάκι, λευκό κολλαριστό πουκάμισο.Κόκκινη γραβάτα, κοκάλινα γυαλιά αξίαςενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου.Διαβάζει τις σημειώσεις, από ένα μικρότετράδιο.Μερακλίδικη δουλειά, γράμματα μικρά,ακόμα και στα περιθώρια. Λέει τα τυπικά.Σηκώνει το κεφάλι και βλέπει τα ερωτευμέναμάτια ορισμένων ρεπόρτερ. Μερικοίχειροκροτούν, χωρίς καν να σηκωθούν. Οιασεβείς.

» ΣωκράτηςΚόκκαλης unplugged, μεσημέρι Κυριακής. Ηζωντανή απόδειξη πως οι βασκανίες, τομάτι και άλλα τέτοια αναχρονιστικά δενισχύουν. Αν ίσχυε το μάτι, δεν θα γελούσετόσο χαρωπά. Θα είχε πέσει από τιςκατάρες. Η μισή ποδοσφαιρική Ελλάδατρίζει τα δόντια της με βρισιές, χωρίςνα κρύβει τον κρυφό θαυμασμό στον«πρόεδρα» που (σχεδόν) όλοι θαήθελαν να τους διαφεντεύει. Η άλλη μισήερωτεύεται με αυτόν το σαφή, τσιμεντένιοποδοσφαιρικό τρόπο. Σχεδόν κοκκινίζειαπό τον πριαπισμό της μπάλας.

» Οπρόεδρος του Ολυμπιακού ξέρει καλά απότην επικοινωνία με τις μάζες. Πολιτικόςδεν θα μπορούσε (μάλλον ήθελε) να γίνει,αλλά αθλητικός ηγέτης στη χώρα της φλουκαφροσύνης είναι. Ο μεγαλύτερος.Μαζεύοντας όλες τις κουβέντες καφενείου,μεταξύ freddo και οπαδικών αθλητικώνεφημερίδων του τελευταίου μήνα, έβαλετην αργκό στα σαλόνια, γέλασε λίγοσαρδόνια, λίγο καλόκαρδα, έγινε έναςαπό εμάς, ένας από αυτούς, χωρίς ποτέκανείς να ξεχάσει πως αυτός αποφασίζει.

» Ηαγοραία ρητορική τού πήγαινε καλύτερα.Όταν έλεγε κωδικοποιημένες φράσεις,απ' αυτές που χρειάζονται μετάφρασηγια κάποιον εκτός ποδοσφαιρικής τριβής,το χαιρόταν περισσότερο κι από ορισμέναπέναλτι. Και όμως ήταν αυθεντικός. Καιφιλοσοφημένος. Είχε πιάσει το νόημα. Τοότι η μπάλα είναι ο πιο εύκολος τρόποςνα βγάλεις τα απωθημένα σου. Να πας στηδουλειά περήφανος που ανήκεις στοκαλύτερο σύνολο. Κάνει την ακρίβεια πιοφτηνή. Τη ρουτίνα λαμπερή. Το δυάρι ναμοιάζει γήπεδο.

» Τηνίδια ώρα, οι κινδυνολόγοι κατηγορούντο ηλεκτρονικό παιχνίδι Grand Theft Auto ωςεκμαυλιστή του έθνους. Κάνουν λάθος. Τοέθνος καταστράφηκε από ένα άλλο παιχνίδι.Λέγεται Football Manager και φτιάχνεις εικονικάμια ομάδα για να την οδηγήσεις στοθρίαμβο. Είναι ό,τι πιο αληθοφανέςυπάρχει. Παίζοντας το πιο ρεαλιστικόfootball manager του κόσμου, ο Σωκράτης Κόκκαληςπερνά καλά. Να μην υπήρχαν και ορισμένοιπου μαχαιρώνονταν γι' αυτό, όλα θα ήτανπιο όμορφα πριν το τελικό shut down.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπιλ Μπέλιτσικ: Η 24χρονη κοπέλα του κορυφαίου προπονητή και το στιγμιότυπο

Αθλητισμός / Η 24χρονη σύντροφος του Μπιλ Μπέλιτσικ παρεμβαίνει σε συνέντευξη: «Δεν μιλάμε γι' αυτό»

Αν και βρισκόταν εκτός πλάνου, η Τζόρντον Χάντσον παρενέβη όταν έκρινε πως ο 73χρονος κορυφαίος προπονητής δεν έπρεπε να απαντήσει σε συγκεκριμένη ερώτηση για τη σχέση τους
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιακός - Ρεαλ Μαδρίτης 77 - 71:

Αθλητισμός / Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης 77 - 71: Με χαρακτήρα και άμυνα στο 2-0 και αγκαλιά με το Final Four

Ο Ολυμπιακός έκανε αποφασιστικό βήμα προς την πρόκριση στο Final Four της EuroLeague, επικρατώντας της Ρεάλ Μαδρίτης με 77 - 71 στο κατάμεστο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και κάνοντας το 2-0 στη σειρά των playoffs
LIFO NEWSROOM