Δυο γάμοι και μια κηδεία

Δυο γάμοι και μια κηδεία Facebook Twitter
0

To πώς βρέθηκε το εξωγήινο ον στο πόδι του Γουίλ είναι μεγάλη ιστορία. Τον είχε πάει η Τρελή σε μια new age έκθεση. Σε ένα περίπτερο, πωλούσαν ενεργειακούς ταχιονισμένους κρυστάλλους στα σχήματα της Καμπάλα. (Το τρίγωνο για δημιουργικότητα, τα κυκλικά για προστασία, κάτι άλλα για συναισθηματική εξισορρόπηση, tespa, διάφορα, η Τρελή ξέρει καλύτερα να σας τα πει αυτά.) Ήθελε κι ο Γουίλ κάτι για γούρι τώρα που θα έφτιαχναν το σπιτικό τους με τον τυπά απ’ την Κρακοβία και κάθισε να μετρήσει την ενέργειά του με ένα εκκρεμές η κυρία απ’ το περίπτερο, για να δει τι χρειάζεται. Μόλις το έφερε στο κεφάλι του, το εκκρεμές πήγαινε πέρα-δώθε σαν τρελό. Μόλις το έφερνε στο αριστερό του γόνατο, πάλι το εκκρεμές έκανε σαν τρελό. Η τύπισσα απ’ το περίπτερο είχε χλομιάσει. «Χρειάζεσαι επειγόντως κρύσταλλο για προστασία» ψέλισε. «Έχεις ένα εξωγήινο ον στο αριστερό σου πόδι κι άλλες δυο παρουσίες δεξιά κι αριστερά στο κεφάλι σου». Ξερή η Γουίλις!

Κάθισε στο σκαμπό να μη λιποθυμήσει. «Τι εννοείτε κι άλλες δυο παρουσίες;» ρώτησε την τύπισσα απ’ το περίπτερο. «Άλλα δυο πνεύματα» ψιθύρισε εκείνη. «Κι έναν επιπλέον εξωγήινο;» Ζήτησε νερό. Αντί γι’ αυτό, η τύπισσα απ’ το περίπτερο έφερε λάδια και κρύσταλλα κι άρχισε να τα περνάει από την αύρα του Γουίλ. Ίδρωνε και ξαναΐδρωνε, αλλά μετά από κάνα μισάωρο του είπε: «Εντάξει. Οι δυο παρουσίες έφυγαν απ’ το κεφάλι σου». «Κι ο εξωγήινος;» ρώτησε εκείνος. «Α, αυτός θα φύγει κάποια στιγμή από μόνος του. Μην ανησυχείς γι’ αυτόν, δεν είναι κακό πνεύμα».

Είδε και αποείδε, και το πήρε απόφαση ότι θα έκανε για πρώτη φορά σεξ με τον αγαπημένο του στην Κρακοβία με τον εξωγήινο στο πόδι του να τους παίρνει μάτι. Αγόρασε πυραμίδες, θειάματα και κεριά απ’ το περίπτερο για να εξαγνίσει το κρεβάτι του και το νέο χώρο. Το θέμα όμως ήταν πώς βρέθηκαν αυτά τα πνεύματα στο σώμα του Γουίλ. «Θυμήσου», του έλεγαν η Τρελή και η τύπισσα απ’ το περίπτερο, «έκανες κάτι παράξενο τον τελευταίο καιρό; Έριξες ταρό;»

Δεν είχε ρίξει ταρό. Είχε πάει όμως σε μάγισσα. Σε μια μάγισσα στη Λάρισα, συγκεκριμένα, για την οποία του είχε πει ένας φίλος. Για να του εξηγήσει εκείνη γιατί είναι μόνος, κι αν μπορούσε, να βάλει ένα χεράκι στα γκομενικά του. Δεν είπε σε κανέναν ότι έπεσε τόσο χαμηλά - εγώ απ’ την Τρελή τα έμαθα αργότερα αυτά. Η μάγισσα εξέτασε την περίπτωσή του -βαριά- και τον κάλεσε βράδυ σε τελετή μαγισσών. Οι μάγισσες, τρεις συνολικά, κάλεσαν και κάτι πνεύματα στην τελετή - προφανώς τους είχαν υποχρέωση. Χάραζαν σύμβολα κι έκαναν ξόρκια για να φέρουν έναν έρωτα για τον Γουίλ. Στο τελευταίο μέρος της διαδικασίας, ο Γουίλ έπρεπε να σφάξει ένα περιστέρι. Και το έκανε, έσφαξε το περιστεράκι που του έφεραν οι μάγισσες, κι εκείνες έβαλαν το αίμα που έτρεχε απ’ το λαιμό του σε ένα χρυσό δοχείο κι είπαν κάτι άλλα ακαταλαβίστικα.

Έπαθε ταράκουλο. Έφερνε τη σκηνή στο μυαλό του ξανά και ξανά, και δεν κοιμόνταν τα βράδια. «Είμαι δολοφόνος!» μονολογούσε μόνος του στο δρόμο, αλλά τότε άρχισε ξαφνικά να επικοινωνεί στο ίντερνετ με αυτό τον τύπο από την Κρακοβία. Μέχρι που ερωτεύτηκαν ανεπανόρθωτα.

Ναι, από την τελετή θα έπρεπε να είχαν μείνει τα πνεύματα στο σώμα του. Δεν έφυγαν στο κλείσιμο της μαγείας με τα αποχαιρετιστήρια ξόρκια - αυτό είναι που λέμε «αρμένικη βίζιτα».

Καθώς η Τρελή ετοίμαζε το αποχαιρετιστήριο πάρτι του Γουίλ -και του εξωγήινου- εγώ ασχολιόμουν με την Α. που είχε μείνει έγκυος. Είχε έρθει κι ο Αύρα του Ήλιου από την Κύπρο να κουβεντιάσουμε τα διαδικαστικά. «Ντιν αυτόν που έχω πάθειν», μου έλεγε, «δεν προλαβαίνων μπουκιάν να βάλω στο στόμαν μου, τα εξαφανίζειν όλαν τούτην. Είπα σου, νννηστικός είμαιν απ’ το πρωίν».

Πηγαίναμε με το αμάξι του πρώην μου του Φτεροπόδαρου στο «μίτινγκ με τις κολλητές». (Πάντα ένα κορίτσι θέλει να δουν οι κολλητές έναν γκόμενο - για να πάρει έγκριση. Περίμεναν όλες σε ένα εστιατόριο στο Γκάζι τον Αύρα του Ήλιου, για να τον περάσουν απ’ τα συνηθισμένα βασανιστήρια και IQ τεστ.) «Α, τι ωραία», έλεγε η Α. στο αμάξι, «έχουν στολίσει την πόλη για τα Χριστούγεννα. Το κασκολάκι μου αρέσει περισσότερο». «Ποιο κασκολάκι;» τη ρωτώ. «Το κασκολάκι του χιονάνθρωπου» λέει. «Πολύ πρωτότυπο». Ρίχνω μια ματιά απ’ το παράθυρο, και βλέπω το σύμβολο του Aids παντού - είχε ξεμείνει από την προχθεσινή επέτειο...

(συνεχίζεται)

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ