Η προξενήτρα (part 2)

Η προξενήτρα (part 2) Facebook Twitter
0
Το θέμα της κολοκύθας που δίνουν οι Ρωσίδες σ’ αυτόν που δε θέλουν, πολύ με προβλημάτισε. Γιατί ο Νταν Νταν είχε ήδη φάει πολλές χυλόπιτες στη ζωή του – να φάει τώρα και κολοκύθες; Καλύτερα να στρεφόμουν στις Ουκρανές. Είναι δοκιμασμένο προϊόν (καθότι είναι ο δεύτερος λαός με τον οποίο συνάπτουν πιο συχνά γάμο οι Έλληνες άντρες, όπως έγραψα στο προηγούμενο τεύχος) και δεν έχει ιδρυθεί ακόμη στη βόρειο Ελλάδα «Σύλλογος Αντρών Εγκαταλελειμμένων Από Ουκρανές», άρα έχουν καλό όνομα. Κι απ’ την άλλη, τι Ουκρανή τι Ρωσίδα – το ίδιο είναι: Α1 Ζέπελιν. (σ.σ.: Ένας φίλος μου, που κάνει δουλειά γραφείου, χωρίζει τις γυναίκες σε τρεις κατηγορίες. Στην Α3 ανήκουν όσες έχουν ύψος από 1.50 με 1.60. Στην Α2 ανήκουν όσες έχουν ύψος από 1.60 με 1.75. Και στην Α1 ανήκουν όσες είναι από 1.75 και πάνω. Παράλληλα, σε όλες τις κατηγορίες μπορεί να μπει ο χαρακτηρισμός «Ζέπελιν», που σημαίνει σωματότυπο με μεγάλο στήθος και καμπύλες.)
Στον Νταν Νταν άρεσαν οι Α1 Ζέπελιν. Μπήκα στο σάιτ ενός γραφείου συνοικεσίων που παντρεύει Ουκρανές με Ευρωπαίους. Βρήκα το top 100 των υποψηφίων νυφών και διάβασα τα βιογραφικά τους. Οι περισσότερες ήταν γύρω στα 25. Αλλά έψαχναν μεγάλους άντρες, μέχρι 55. «Οι Ουκρανές ωριμάζουν πιο γρήγορα από τις Ευρωπαίες. Δουλεύουν από μικρές ταυτόχρονα με το σχολείο, κι αυτό τις κάνει να προτιμούν τους μεγαλύτερους άντρες...» εξηγούσε το γραφείο. Και ο Νταν Νταν, άλλωστε, αν και είναι 38, θεωρεί τις 35άρες «ληγμένες». (Συγκεκριμένα λέει: «Εσύ και οι ληγμένες φίλες σου που μου γνωρίζεις.») Τέλος πάντων, διάλεξα μια ξανθιά κι άρχισα να επικοινωνώ με το γραφείο. Κοίταξα πόσο έκαναν τα εισιτήρια και η διαμονή (μέσω του σάιτ), για να στείλω το φίλο μου στην πόλη της νύφης, την Symferopol, να γνωριστούν. Συμφερούπολη; Δε μου φάνηκε καλός οιωνός.
«Ξέρω τις ιστορίες για κορίτσια που κάνουν γάμους συμφέροντος απλώς για να πάρουν την υπηκοότητα, αλλά κάθε χώρα έχει και τους καλούς και τους κακούς» με καθησύχαζε η Inna –άλλη μια δίμετρη ξανθιά, με τον κωδικό 6043 στο σάιτ. «Δεν είναι μυστικό ότι η Ουκρανία έχει οικονομικά προβλήματα·» συνέχιζε «το επίπεδο ζωής εδώ δεν είναι υψηλό, αλλά η υλική πλευρά της ζωής δεν θα γίνει ποτέ η προτεραιότητά μου – θέλω κάποιον να τον αγαπήσω και να νιώσω την αγάπη του. Είναι φυσική επιθυμία κάθε γυναίκας.»
Η Inna, στη φωτογραφία ήταν αυτό που λέμε Θεά. Τότε τι διάολο κάνει σε σάιτ συνοικεσίων για Ευρωπαίους μεσήλικες; «Ίσως απλώς να μην ήμουν τυχερή να βρω το σωστό πρόσωπο εδώ στο Kharkov, αλλά –για να είμαι ειλικρινής– οι άντρες στην πατρίδα μου είναι μια άλλη ιστορία» έγραφε. «Δεν προσανατολίζονται στο θέμα της οικογένειας, δεν ξέρουν πώς να συμπεριφερθούν σε μια γυναίκα· πίνουν πολύ, δεν ξέρουν πώς να στηρίζουν την οικογένεια, και απλώς ρίχνουν όλες τις ευθύνες στην πλάτη της γυναίκας.» Νά που ο κατασυκοφαντημένος Έλληνας άντρας αποδεικνύεται ακόμη μια φορά κελεπούρι.
Όπως και να ’χει, εγώ πάντα το έλεγα στον Νταν Νταν: «Μη φοβάσαι τις κοπέλες από τις φτωχές χώρες, ότι κοιτάζουν μόνο τα λεφτά σου – που δεν έχεις. Γιατί το ίδιο κοιτάζουν και οι Ελληνίδες. Απλώς δεν φαίνεται, επειδή όλο και κάτι έχουν απ’ τον μπαμπά.» Έτσι, του έφτιαξα ένα πλάνο με τις πόλεις όπου έμεναν τα κορίτσια που διάλεξα για εκείνον, και τις οποίες θα επισκεπτόταν με τη σειρά – και με το αζημίωτο, φυσικά, για το γραφείο. Odessa, Sumy, Donetsk, Poltava, Kryvyi Rih, Lutsk, Kharkov – και, ναι, έβαλα μέσα κι εκείνη από τη Symferopol. «Συμφερούπολη;» πετάχτηκε ο Νταν Νταν. «Ωχ, θα με πιάσουν κώτσο σίγουρα οι Ουκρανές.» Η καχυποψία έχει φάει τον Έλληνα, παιδάκι μου, γι’ αυτό μένει μπάκουρος. Μ’ έσκασε με τις θεωρίες συνωμοσίας του και, τελικά, δεν πήρε ποτέ αυτό του το δώρο.
Επειδή όμως είχα αποφασήσει να γίνω καλός άνθρωπος το 2007, έκανα δώρο την εγγραφή του Γουίλ σε ένα γραφείο συνοικεσίων με γκέι Μεξικάνους που θέλουν να τα φτιάξουν με Ευρωπαίους. Έκανε κι ο Γουίλ το ταξιδάκι του την προηγούμενη εβδομάδα, γνώρισε δυο τρεις γαμπρούς απ’ το σάιτ – και μου γράφει τώρα στο mail ότι τελικά δεν ήταν Μεξικάνοι· Μεξιδενκάνοι ήταν, γιατί δεν του κάθησε κανείς. Αν ξανανακατευτώ...
(συνεχίζεται)

[email protected]
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ