Sweet home in Alabama

Sweet home in Alabama Facebook Twitter
ΤΣΑΚΗΣ... Η κούκλα του Σατανά κυκλοφορεί ελεύθερη στην Κέρκυρα.
0

Με τις συνταγές γιακοκτέιλ ο Μαύρος Γάτος πήγαινε ξαφνικάσφαίρα. Κυρίως επειδή ένα απ' τα συστατικάήταν εθιστικό κι όσοι έπιναν κοκτέιλξανάρχονταν. Μη με ρωτάτε ποιο είναι τοσυστατικό που εθίζει, έχω ορκιστεί ναπάρω το μυστικό στον τάφο μαζί μου.

Τα διπλανά μπαρ έχωνανγκάζια στη μουσική, που ήταν η χειρότερητου κόσμου. Από τη μια το «Sexon the beach»,από την άλλη το «YMCA»και άλλα χιτ της τσάρλικης μουσική(τσάρλικη μουσική: αυτή που αρέσει στουςΤσάρληδες, Τσάρληδες: οι Άγγλοι).

Όταν ήρθαν και οιΣερβιέτες στο νησί (ο Ροντρίγκο γιακάποιο λόγο δεν μπορεί να πει «Σέρβες»)τα διπλανά μπαρ άρχισαν να βάζουν καισέρβικη μουσική και η ζωή μας έγινεEurovision. Tσάρλικημουσική από εδώ, σερβιέτα-μουσική απόεκεί, κι ακόμη δεν είχε έρθει το χειρότερο:τα γκρίκια. «Γκρίκια» είναι οιΈλληνες τουρίστες. Συνήθως έρχονταιΑύγουστο μαζί με τους Τσάκηδες. ΟιΤσάκηδες είναι τα παιδιά τους (από τοΤσάκι, η κούκλα του Σατανά») πουτρέχουν και ουρλιάζουν στο νησί κι ακόμηκι οι σμέρνες παίρνουν τα μπογαλάκιατους και δρόμο.

Και με τους Τσάκηδεςκαι τις Σερβιέτες βέβαια πάλι καλύτεροείναι να ζεις σε νησί απ' ό,τι Αθήνα.Από τότε που έφυγα στους φίλους μουεπικρατούσε μια τάση να εγκαταλείψουνκι εκείνοι την πόλη. Τι άνθρωποι κι αυτοίοι Έλληνες. Κάνουν οι πρώτοι να πάνεστην Αθήνα, μπαμ, πλακώνουν όλοι. Κάνουνοι πρώτοι να φύγουν απ' την Αθήνα, άντεξανά μανά όλοι μαζί βαρέσαμε φρίκη καιάρον άρον. Πού πας ρε φίλε; Βέβαια μερικοίτην λατρεύουν την Αθήνα. Αυτό είναι ήτο άκρον άωτο της θετικότητας, -να μένειςστην Αθήνα και να σ' αρέσει κιόλας- ήκαθαρή μαλακία.

Από εκεί που ήμουνχαλαρή, ξαφνικά είχα να κλείνω σπίτιακαι δουλειές στο νησί για φίλους. Δενέπαιρνα κομίσιον, αλλά το εξάωρο τουκανονισάκια το 'κανα καθημερινά. Καινα ‘λεγε κανείς ότι θυμόμουν μετά τιείχα κλείσει για τον καθένα... Το πρόβλημαμε την αδύνατη μνήμη μου επιδεινώνονταν.Έγραφα πια σε σημείωμα τι είχα να πάρωμαζί μου πριν βγω απ' το σπίτι: κινητό,αντηλιακό, χρήματα. Και τελικά έβγαιναέξω πάντα χωρίς τα παπούτσια.

«Α, το έχουν πολλοίάνθρωποι αυτό» μου είπε στην παραλίαμια Γερμανίδα γενετίστρια που μιλούσεάπταιστα ελληνικά και παρακολουθούσετη συζήτησή μου με τη TheBody. Μου εξήγησε ότι τατελευταία χρόνια δοκιμάζουν κάτικαινούργια καύσιμα στα αεροπλάνα πουαπελευθερώνουν βαρέα μέταλλα κι αυτάμένουν στον εγκέφαλο και τον σκουριάζουν.Για να βελτιώσω τη μνήμη μου, είπε, ναπίνω κάθε πρωί με άδειο στομάχι νερό μελεμόνι, στο καπάκι μια κουταλιά ελαιόλαδοκαι στο καπάκι μια κουταλιά μέλι. Καιθα επέστρεφε λέει τον Αύγουστο για ναδει πώς πάω. Αλλά δεν υπολόγισε ότιεφόσον δεν είχα μνήμη, πού να θυμηθώ νατα παίρνω όλα αυτά κάθε πρωί; Ήμουνχαμένη υπόθεση.

Κι εκεί που είχα ξεχάσειφυσικά και την Κέιτι, την Αγγλιδούλαπου είχε ερωτευτεί τον αδελφό μου,απάντησε στο γράμμα μου. Ότι έρχεται.Και τώρα έπρεπε να πω στον αδελφό μουότι είχα δώσει λόγο σε γκόμενα που είχεγνωρίσει ένα βράδυ πριν δέκα χρόνια...

Το πήρε χαλαρά. Κιεκείνος είπε είχε δώσει λόγο για μέναμε τον Κινέζο που είχε το εστιατόριοαπέναντι κι έτσι θα μπορούσε να βγάζεικαι μερικά τραπεζάκια στο δικό του κήπο.Τότε κατάλαβα. Γιατί εδώ και μια εβδομάδανα τα σπρινγκ ρολς από τον Κινέζο καινα κάτι ζωγραφισμένα βραστά αυγά.Τουλάχιστον, αν ακολουθούσα τη διατροφήτου δεν θα πάχαινα ποτέ. (Στη γειτονιάέλεγαν ότι είναι τόσο αδύνατος που ότανφτερνίζεται πετάει).

Αλλά ευτυχώς ήμουνακόμη παντρεμένη -με τον Βραζιλιάνο. Οαδελφός μου όμως είπε ότι δεν με έβλεπενα μένω για πολύ με τον Ροντρίγκο. Γιατίστο νησί είχαν ήδη μπει οι Σερβιέτες...Τισχέση είχε αυτό τώρα; «Δεν φέρνειςκαλύτερα και τις φίλες σου, εκτός απότην Κέιτι» άλλαξε κουβέντα ο αδελφόςμου. «Γιατί το είπες αυτό για τιςΣερβιέτες;» επέμενα εγώ. «Θαπεράσουμε φίνα με τις φίλες σου»άλλαζε πάλι κουβέντα ο αδελφός μου,«ξέρω τόσα ανέκδοτα με ξανθιές νατους πω». «Στη θέση σου δεν θα τοέκανα» είπα εκνευρισμένη. «Η Χ.είναι ξανθιά. Η Κ. είναι ξανθιά. Η Μ. είναιξανθιά και δυο μέτρα. Και η PussyMurderer είναι ξανθιά κι έχειμαύρη ζώνη στο tae kwondo». Το σκέφτηκε. «Έ,τότε άσε καλύτερα» μου λέει «δενθα ‘χει πλάκα να λέω το ίδιο ανέκδοτοπέντε φορές μέχρι να το καταλάβουν».

(συνεχίζεται)

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ