«The Caravan B&B»: Το brunch ξανασυστήνεται στη Θεσσαλονίκη
Ο ιδιαίτερος και πολύχρωμος χώρος, με τις vintage πινελιές του, κερδίζει τις εντυπώσεις.
ADVERTORIAL
Ήταν 2007, κάπου μεταξύ Βαρκελώνης και Σεβίλλης όταν, εν μέσω ενός αξέχαστου Roadtrip, μία παρέα φίλων πήρε την απόφαση να επαναφέρει την έννοια της φιλοξενίας στη Θεσσαλονίκη.
Μετά από ώριμη σκέψη και εκτεταμένη έρευνα για τις ανάγκες της αγοράς στην πόλη, δημιούργησαν το 2016 το «The Caravan Bed and Breakfast», έναν ιδιαίτερο και πολύχρωμο χώρο με vintage πινελιές που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.
«Η φιλοξενία έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο, τον ξένο που προσπαθείς να τον κάνεις φίλο σου σε λίγες μόνο ώρες επαφής. Όλη η δομή του “Caravan” δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει αυτή μας τη φιλοσοφία», δηλώνει o Γιώργος Κουρτίδης, ένας εκ των ιδιοκτητών του χώρου.
Ποιο είναι, όμως, το μυστικό που έχει κατατάξει το «Caravan» σε ένα από τα καταλύματα με τις κορυφαίες βαθμολογίες στην πόλη;
Όπως λέει, πρόκειται ένα ζωντανό κύτταρο φιλοξενίας, όχι μόνο για τους ταξιδιώτες αλλά και για τους ντόπιους, που παράλληλα εντάσσει μέσα στους χώρους του δημιουργικά πρότζεκτ.
«Δεν είναι τυχαίο πως για τον κάθε επισκέπτη το «Caravan» είναι κάτι διαφορετικό. Για άλλους είναι το σπίτι τους μακριά από το σπίτι, για άλλους ένας πολύ ζεστός ξενώνας, για άλλους είναι σημείο συνάντησης για διάβασμα ή εργασία, για άλλους το μέρος για να γευτούν το πιο παραδοσιακό brunch της πόλης μπερδεύοντας το σύγχρονο με το κλασσικό, ενώ για άλλους ένα δημιουργικό meeting space», επισημαίνει ο Γιώργος, τονίζοντας ότι όλοι στο τέλος αισθάνονται σαν να γνωριζόμασταν από παλιά.
«Ένα άλλο σημαντικό κομμάτι είναι η ομάδα, όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν δώσει την ψυχή τους για να νιώσει γρήγορα ο κάθε επισκέπτης λοκάλι, γνωρίζοντας από κοντά κάθε τι σπουδαίο και σημαντικό που έχει να σου προσφέρει η πόλη», προσθέτει.
Τους τελευταίους μήνες, ακόμα ένα πρότζεκτ της ομάδας έχει ανακατέψει αναμνήσεις, γεύσεις και αρώματα, δημιουργώντας ένα καινούριο πιστό κοινό.
«Το brunch με την υπογραφή του Αντώνη Μουστάκη έχει μυρωδιές και γεύσεις που μοιάζουν σαν να βγήκαν από την κουζίνα της γιαγιάς μας, μεταμορφωμένες και τοποθετημένες σε πολύ δημιουργικά πιάτα χωρίς να χάνουν τον παραδοσιακό, αλλά και τον μοντέρνο χαρακτήρα τους», εξηγεί ο Γιώργος.
«Το πεϊνιρλί και το κροκ μαντάμ είναι στις πρώτες επιλογές των Ελλήνων επισκεπτών. Όσο για τους ξένους, επιλέγουν με μανία τα πιο κλασικά παραδοσιακά πιάτα, όπως για παράδειγμα τον τραχανά με πέστο κολοκύθι–αβοκάντο και το ποντιακό περέκ με ανθότυρο και καπνιστό τυρί Βερμίου. Ιδιαίτερη προτίμηση δείχνουν και στην παραδοσιακή σπανακόπιτα με χωριάτικο φύλλο, συνταγή της μαμάς μου, η οποία σερβίρεται με ξεχωριστά τα τρία τραγανά φύλλα. Μία γευστική συνύπαρξη της παράδοσης με το σύγχρονο», αναφέρει ο σεφ Αντώνης Μουστάκης και περιγράφει τί είναι εκείνο που του δίνει τη μεγαλύτερη ικανοποίηση στη δουλειά του.
«Η καλύτερη επιβράβευση είναι όταν βλέπεις πρόσωπα ξανά και ξανά και νιώθεις ότι όντως καταλαβαίνουν αυτήν τη διαφορετικότητα στα πιάτα αλλά και τη μοναδική φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από όλα αυτά», λέει περήφανα.
Στην ερώτηση για το τι δεν πρέπει να χάσει κανείς πηγαίνοντας στο «Caravan» για brunch (καθημερινά από τις 07:00 έως τις 16:00), απαντά αφοπλιστικά: «Το τσουρέκι με το τριανταφύλλο από τη γιαγιά του Γιώργου, στοιχείο έντονο από την παράδοση της Καππαδοκίας».
Κατά τον ίδιο, για να μπορέσει κανείς να δημιουργήσει στο σήμερα, πρέπει να έχει γερές βάσεις, γνώση και σεβασμό στο παρελθόν. «Δεν πιστεύω στην παρθενογένεση, όλοι δημιουργούμε με βάση τις εμπειρίες μας και οι εμπειρίες ανήκουν στο παρελθόν μας», υπογραμμίζει.
Ποια είναι, όμως, τα επόμενα σχέδια της ομάδας του Caravan;
«To μικρό μας παιδί, η "Reminds Hospitality",μετά την πρώτη χρονιά, έχει ανοίξει τη “βεντάλια” της ως εταιρία διαχείρισης καταλυμάτων με εξειδίκευση στο Revenue Management, τις κρατήσεις, αλλά και τη δημιουργία μοναδικών δημιουργικών project και στοχεύει φέτος στην επέκτασή της σε ακόμα περισσότερες πόλεις και χώρες. Θέλουμε την εμπειρία και την επιτυχία που συνοδεύει το Caravan να τη μεταδώσουμε σε κάθε δημιουργική γωνιά της χώρας κι όχι μόνο», εξηγεί ο Γιώργος.
Επιπλέον, οι άνθρωποι του «The Caravan» που δεν επαναπαύονται ποτέ αλλά «γεννούν» διαρκώς ιδέες προκειμένου να προσφέρουν στους επισκέπτες τους το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, δημιούργησαν ένα μοναδικό game με το όνομα «Eco-δεσπότης», υπακούοντας στις ανάγκες της εποχής για βιωσιμότητα.
Πρόκειται για ένα πρότζεκτ που λειτούργησε πιλοτικά στους πελάτες του καταλύματος με θεαματικά αποτελέσματα, ενώ μετά από την επιτυχημένη του λειτουργία επανασχεδιάζεται για να εφαρμοστεί και σε άλλα καταλύματα.
«Παράλληλα, έχει ανοίξει πριν λίγες μέρες ένας καινούριος concept χώρος ακριβώς απέναντι από το ξενοδοχείο, με την μοναδική συνεργασία και συνέργεια της airplants συστήνοντας ένα διαφορετικό πωλητήριο με πολύ ιδιαίτερα άνθη και διαφορά τουριστικά ειδή, αναγνωστήριο και χώρος δημιουργικών Workshop, αίθουσα εκδηλώσεων και ό,τι άλλο δεν μπορεί να φανταστεί ο νους μας», λέει με ενθουσιασμό ο Γιώργος.
Οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ, καθώς θα υπάρξουν προσθήκες και στο κομμάτι του brunch, ενώ θα λάβουν χώρα και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που θα συζητηθούν πρωί και βράδυ. Μείνετε συντονισμένοι.
Είστε έτοιμοι να γίνετε επιβάτες στο κόσμο του Caravan;
*«The Caravan B&B Thessaloniki», Ρεμπέλου 1, 2313062780
**Info: thecaravan.gr & remindshospitality.com
***Φωτογραφίες: Εμμανουήλ Παπαδόπουλος – Stereosis www.stereosis.com & Ιωάννα Τοκμακίδου.