Στο πολυαναμενόμενο ντεμπούτο τους ως δημιουργικοί καλλιτεχνικοί διευθυντές και σχεδιαστές του οίκου Prada, η Μιούτσια Πράντα και ο Ραφ Σίμονς αποφάσισαν να συνεργαστούν με τον σπουδαίο αρχιτέκτονα Ρεμ Κούλχας και να δημιουργήσουν μια αρχιτεκτονική πασαρέλα για την επίδειξη της αντρικής συλλογής για την άνοιξη και το καλοκαίρι 2022.
Ο τόπος που επέλεξαν είναι το Κάπο Καρμπονάρα, ένα ακρωτήριο στο νοτιοανατολικό άκρο της Σαρδηνίας της Ιταλίας, που αποτελεί το ανατολικό άκρο του Κόλπου του Κάλιαρι. Μαζί με το κοντινό νησί Κάβολι και το νησί Σερπενάρα, περιλαμβάνεται στο ιταλικό εθνικό θαλάσσιο πάρκο Κάπο Καρμπονάρα.
Η κολεξιόν γυρίστηκε και σε βίντεο σε δυο μέρη, στο ντεπό του Fondazione Prada και στη Σαρδηνία. Η καλλιτεχνική εγκατάσταση στην παραλία και τη θάλασσα με τα κατακόκκινα στοιχεία έρχεται σε αντίθεση με την παρθένα περιοχή και την παραλία και φαντάζει σαν μια καλοκαιρινή απόδραση που καταλήγει σε έναν χώρο όπου η φύση και το χειροποίητο αντικείμενο αλληλεπιδρούν. Τα μοντέλα περπατούν σε ένα κατακόκκινο τούνελ, μια σήραγγα, και φτάνουν σε ένα εντελώς διαφορετικό αλλά οικείο περιβάλλον της Μεσογείου.
Η απόφαση για την παρουσίαση με αυτό τον τρόπο δημιουργεί μια σουρεαλιστική συνάντηση των κατασκευών και των εντυπωσιακών αντικειμένων με τη φύση και την παραθαλάσσια υποδομή της, ανάμεσα σε γρανιτένιους βράχους και λευκή άμμο.
Η απόφαση για την παρουσίαση με αυτό τον τρόπο δημιουργεί μια σουρεαλιστική συνάντηση των κατασκευών και των εντυπωσιακών αντικειμένων με τη φύση και την παραθαλάσσια υποδομή της, ανάμεσα σε γρανιτένιους βράχους και λευκή άμμο.
Η απόφαση για την επίδειξη στη Σαρδηνία πάρθηκε προκειμένου να υποστηριχθεί η οργάνωση Μedsea στο έργο της για την αποκατάσταση θαλάσσιων οικοσυστημάτων με την αναδάσωση της χλωρίδας στην προστατευόμενη περιοχή και υποστηρίχθηκε από τη σαρδηνιακή κοινότητα.
Το Ίδρυμα Πράντα έχει αναλάβει ενεργό ρόλο στην προστασία της Posidonia oceanica, που είναι είδος θαλασσίου φανερόγαμου ενδημικό στη Μεσόγειο Θάλασσα. Σχηματίζει μεγάλα υποθαλάσσια λιβάδια που αποτελούν σημαντικό μέρος του οικοσυστήματος. Ο καρπός της διασπείρεται ελεύθερα, επιπλέει και είναι γνωστός στην Ιταλία ως «η ελιά της θάλασσας», ενώ προστατεύει από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και βοηθά την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.