CHECK Dogpound: Μια νέα άφιξη για να βγούμε μέσα Facebook Twitter
Ένα κουλ, κυριολεκτικά και μεταφορικά, μέρος με μια ανοιχτή κουζίνα, μια μπάρα και κερκίδες για άραγμα, με πολύ σύντομα μενού που περιλαμβάνουν προτάσεις που δροσίζουν.

Dogpound: Πίτσα σε ατομικό μέγεθος, άψογο Bloody Mary και ελληνικές μπίρες

0

Από εκεί που τα άλλα καλοκαίρια ψάχναμε αυλές και τραπεζάκια έξω, το φετινό όχι απλώς δεν απορρίπτουμε το να κάτσουμε μέσα, ίσα-ίσα, όταν μπαίνουμε σε κλειστούς και κλιματιζόμενους χώρους και ψάχνουμε μια θέση, βγάζουμε επιφωνήματα ανακούφισης.

Μια νέα άφιξη για φαγητό και ποτό στο κέντρο δεν διαθέτει καθόλου τραπεζοκαθίσματα έξω, δεν έχει καν χώρο για κάτι τέτοιο. Μπαίνοντας στο Dogpound, θα νιώσετε λες και βρίσκεστε σε μια δροσερή σπηλιά που κάποιοι έσκαψαν στο Μοναστηράκι.

Αυτοί οι κάποιοι είναι η ομάδα του Lost Athens της Αρχελάου που μας έχει συνηθίσει σε διάφορες ενδιαφέρουσες ιδέες. Αυτήν τη φορά, στον δρόμο (όχι πάνω στην πλατεία, μην μπερδευτείτε) της Αγίας Ειρήνης έστησε ένα κουλ, κυριολεκτικά και μεταφορικά μέρος με μια ανοιχτή κουζίνα, μια μπάρα και κερκίδες για άραγμα, με πολύ σύντομα μενού που περιλαμβάνουν προτάσεις που δροσίζουν, πράγματα δημοφιλή και αγαπημένα.

Το Dogpound θέλει να είναι ένα μέρος δυναμικό που θα αλλάζει, που θα έχει συνέχεια κάτι διαφορετικό να προτείνει, από τη μουσική του μέχρι το φαγητό του που είναι μετρημένο, σωστό και νόστιμο.

Μπαίνοντας στο Dogpound, στα δεξιά σας θα βρείτε ένα κομμάτι retail, ένα ψυγείο απ' όπου μπορείτε να προμηθευτείτε χειροποίητα σάντουιτς-τριγωνάκια σε συσκευασία αεροδρομίου, φρέσκους χυμούς, καφέ cold brew, παγωμένο τσάι με ντόπια βότανα από την εταιρεία Corphes, ελληνικές μπίρες και κρασιά που μπορείτε να ανοίξετε στο μαγαζί ή να τα πάρετε για έξω. Στα διπλανά ράφια θα βρείτε κεραμικές κούπες για το σπίτι –που η καθεμία κρύβει το δικό της μήνυμα και είναι σχεδιασμένη από τους ίδιους–, διεθνή Τύπο, που μπορείτε να ξεφυλλίσετε εκεί, ενώ πίνετε τον καφέ σας.

Dogpound: Μια νέα άφιξη για να βγούμε μέσα Facebook Twitter
Κεραμικές κούπες για το σπίτι -που η καθεμία κρύβει το δικό της μήνυμα.
Dogpound: Μια νέα άφιξη για να βγούμε μέσα Facebook Twitter
Διεθνείς εκδόσεις που μπορείτε να ξεφυλλίσετε, ενώ πίνετε τον καφέ σας εκεί.

Στο κομμάτι του καφέ, λοιπόν, ο Βασίλης Νικήτας έφτιαξε το δικό του blend (μπορείτε να το προμηθευτείτε και για το σπίτι), χρησιμοποιώντας μια φρουτώδη και με οξύτητες Αιθιοπία, μαζί με με μια Βραζιλία που βγάζει σοκολάτα και γλυκαίνει το αποτέλεσμα.

Ο καφές αυτός ψήνεται από την εταιρεία Taf και αξιοποιείται με τους πιο κλασικούς τρόπους, δηλαδή μπορείτε να ζητήσετε να σας κάνουν έναν διπλό εσπρέσο με αυτό, ωστόσο στο Dogpound μπορείτε να δοκιμάσετε και κάτι νέο που ίσως δούμε να γίνεται τάση στην Αθήνα: αντί για έναν ακόμα freddo espresso ζητήστε καφέ με ανθρακικό, είναι ένα πολύ ωραίο ρόφημα και για ένα έχετε στο χέρι, ενώ περπατάτε στην καυτή Αθήνα. Επίσης, κάνουν άπαιχτο affogato με ένα δικό τους vegan, βελούδινο παγωτό καρύδας – να το πάρετε.

Το Dogpound θέλει να είναι ένα μέρος δυναμικό που θα αλλάζει, θα έχει συνέχεια κάτι διαφορετικό να προτείνει, από τη μουσική του μέχρι το φαγητό του, που είναι μετρημένο, σωστό και νόστιμο. Η Ελένη Σαράντη έφτιαξε μια πίτσα σε ατομικό μέγεθος, κάτι που για μένα την κάνει ακόμα πιο λαχταριστή, αξιοποιώντας σε αυτήν φρέσκα υλικά και τις πίκλες που φτιάχνει. Οι συνταγές που θα είναι διαθέσιμες καθημερινά θα είναι τρεις και θα αλλάζουν ανάλογα με τα κέφια και την εποχή, ενώ πάντα θα υπάρχει μια vegetarian επιλογή.

Το ζυμάρι της με τα τρία διαφορετικά άλευρα ωριμάζει τρεις μέρες και δουλεύεται την τέταρτη, ενώ την πέμπτη γίνεται ένα πολύ χορταστικό leftover σάντουιτς που είναι τέλειο bar food, όπως και η πίτσα. Και για να καταλάβετε πώς θα κινηθούν γευστικά, εγώ δοκίμασα πίτσα πεπερόνι με μοτσαρέλα, καυτό μέλι και ελιές, ένα σάντουιτς με κοτόπουλο tikka masala, χαρίσα, κόλιανδρο και αγγούρι.

CHECK Dogpound: Μια νέα άφιξη για να βγούμε μέσα Facebook Twitter
Η Ελένη Σαράντη έφτιαξε μια πίτσα σε ατομικό μέγεθος.
Dogpound: Μια νέα άφιξη για να βγούμε μέσα Facebook Twitter
Kαφές με ανθρακικό, ένα πολύ ωραίο ρόφημα για ένα έχετε στο χέρι, ενώ περπατάτε στην καυτή Αθήνα.

Οι κάνουλες του Dogpound παρουσιάζουν ενδιαφέρον, μια και από αυτές βγαίνουν μπίρες από ένα νέο μικροζυθοποιείο, μια lager και μια ευκολόπιοτη IPA από το Babel της Κερατέας. Σερβίρουν μπίρα σε μικρό ποτήρι, σε μέγεθος ισπανικής caña, το ίδιο κάνουν και με το κρασί, αφού εκεί μπορείτε να ζητήσετε ένα ποτήρι των 100 ml που κοστίζει μόλις 4 ευρώ.

Επιστρέφω στις κάνουλες, αφού από αυτές βγαίνουν δύο ανθρακωμένα long drinks, το Freeze fly με βάση το τζιν που είναι αρωματισμένο με μάραθο και φινόκιο, με cordial από πράσινο τσάι ροδάκινο και μια σόδα από γιασεμί και δυόσμο –σερβίρεται με μια πίκλα από φινόκιο–, και το Caribbean scotch & tonic με ένα ουίσκι αρωματισμένο με δίκταμο και ένα τόνικ που βγάζει πολύ έντονο το αγγούρι και το πεπόνι – σερβίρεται με μια πίκλα πορτοκάλι. Δαγκώνετε τις πίκλες και πίνετε.

Ο Βασίλης Νικήτας σερβίρει και μια δική του παραλλαγή του Ζombie και ένα Νegroni με κρασί, ένα κοκτέιλ που είναι λες και τρως πεπόνι με προσούτο, ένα άψογο Bloody Mary για το οποίο έχει αρωματίσει τη βότκα με πράσινη ελιά και φινόκιο –κλέβει ντομάτα από αυτή που χρησιμοποιεί η Ελένη για την πίτσα–, ενώ στο χείλος του ποτηριού βάζει tajín, λάιμ, καυτερή πιπεριά και αλάτι· είναι το κοκτέιλ που ταιριάζει τέλεια με μια πίτσα spianata.

Όσο για τη μουσική, στο Dogpound θα παίζουν με βινύλια, μπορεί να δείτε τον DJ να κάθεται στις χτιστές κερκίδες στο βάθος του μαγαζιού με την παρέα του και να σηκώνεται να αλλάξει το κομμάτι, η ατμόσφαιρα εκεί θα είναι χαλαρή.

Dogpound: Μια νέα άφιξη για να βγούμε μέσα Facebook Twitter
Bloody Mary
Dogpound: Μια νέα άφιξη για να βγούμε μέσα Facebook Twitter
Negroni με κρασί

Αγίας Ειρήνης 8, Μοναστηράκι 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Γεύση / Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Μπορεί ένα εστιατόριο να είναι μια ιστορία πάθους, ταλέντου, απανωτών δυσκολιών και επιμονής; Φυσικά και μπορεί. Ο restaurateur Κώστας Πισιώτης αφηγείται την πορεία του μικρού εστιατορίου του Συντάγματος, λίγο πριν αυτό ξεκινήσει το νέο του κεφάλαιο. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ