CHECK Dogpound: Μια νέα άφιξη για να βγούμε μέσα Facebook Twitter
Ένα κουλ, κυριολεκτικά και μεταφορικά, μέρος με μια ανοιχτή κουζίνα, μια μπάρα και κερκίδες για άραγμα, με πολύ σύντομα μενού που περιλαμβάνουν προτάσεις που δροσίζουν.

Dogpound: Πίτσα σε ατομικό μέγεθος, άψογο Bloody Mary και ελληνικές μπίρες

0

Από εκεί που τα άλλα καλοκαίρια ψάχναμε αυλές και τραπεζάκια έξω, το φετινό όχι απλώς δεν απορρίπτουμε το να κάτσουμε μέσα, ίσα-ίσα, όταν μπαίνουμε σε κλειστούς και κλιματιζόμενους χώρους και ψάχνουμε μια θέση, βγάζουμε επιφωνήματα ανακούφισης.

Μια νέα άφιξη για φαγητό και ποτό στο κέντρο δεν διαθέτει καθόλου τραπεζοκαθίσματα έξω, δεν έχει καν χώρο για κάτι τέτοιο. Μπαίνοντας στο Dogpound, θα νιώσετε λες και βρίσκεστε σε μια δροσερή σπηλιά που κάποιοι έσκαψαν στο Μοναστηράκι.

Αυτοί οι κάποιοι είναι η ομάδα του Lost Athens της Αρχελάου που μας έχει συνηθίσει σε διάφορες ενδιαφέρουσες ιδέες. Αυτήν τη φορά, στον δρόμο (όχι πάνω στην πλατεία, μην μπερδευτείτε) της Αγίας Ειρήνης έστησε ένα κουλ, κυριολεκτικά και μεταφορικά μέρος με μια ανοιχτή κουζίνα, μια μπάρα και κερκίδες για άραγμα, με πολύ σύντομα μενού που περιλαμβάνουν προτάσεις που δροσίζουν, πράγματα δημοφιλή και αγαπημένα.

Το Dogpound θέλει να είναι ένα μέρος δυναμικό που θα αλλάζει, που θα έχει συνέχεια κάτι διαφορετικό να προτείνει, από τη μουσική του μέχρι το φαγητό του που είναι μετρημένο, σωστό και νόστιμο.

Μπαίνοντας στο Dogpound, στα δεξιά σας θα βρείτε ένα κομμάτι retail, ένα ψυγείο απ' όπου μπορείτε να προμηθευτείτε χειροποίητα σάντουιτς-τριγωνάκια σε συσκευασία αεροδρομίου, φρέσκους χυμούς, καφέ cold brew, παγωμένο τσάι με ντόπια βότανα από την εταιρεία Corphes, ελληνικές μπίρες και κρασιά που μπορείτε να ανοίξετε στο μαγαζί ή να τα πάρετε για έξω. Στα διπλανά ράφια θα βρείτε κεραμικές κούπες για το σπίτι –που η καθεμία κρύβει το δικό της μήνυμα και είναι σχεδιασμένη από τους ίδιους–, διεθνή Τύπο, που μπορείτε να ξεφυλλίσετε εκεί, ενώ πίνετε τον καφέ σας.

Dogpound: Μια νέα άφιξη για να βγούμε μέσα Facebook Twitter
Κεραμικές κούπες για το σπίτι -που η καθεμία κρύβει το δικό της μήνυμα.
Dogpound: Μια νέα άφιξη για να βγούμε μέσα Facebook Twitter
Διεθνείς εκδόσεις που μπορείτε να ξεφυλλίσετε, ενώ πίνετε τον καφέ σας εκεί.

Στο κομμάτι του καφέ, λοιπόν, ο Βασίλης Νικήτας έφτιαξε το δικό του blend (μπορείτε να το προμηθευτείτε και για το σπίτι), χρησιμοποιώντας μια φρουτώδη και με οξύτητες Αιθιοπία, μαζί με με μια Βραζιλία που βγάζει σοκολάτα και γλυκαίνει το αποτέλεσμα.

Ο καφές αυτός ψήνεται από την εταιρεία Taf και αξιοποιείται με τους πιο κλασικούς τρόπους, δηλαδή μπορείτε να ζητήσετε να σας κάνουν έναν διπλό εσπρέσο με αυτό, ωστόσο στο Dogpound μπορείτε να δοκιμάσετε και κάτι νέο που ίσως δούμε να γίνεται τάση στην Αθήνα: αντί για έναν ακόμα freddo espresso ζητήστε καφέ με ανθρακικό, είναι ένα πολύ ωραίο ρόφημα και για ένα έχετε στο χέρι, ενώ περπατάτε στην καυτή Αθήνα. Επίσης, κάνουν άπαιχτο affogato με ένα δικό τους vegan, βελούδινο παγωτό καρύδας – να το πάρετε.

Το Dogpound θέλει να είναι ένα μέρος δυναμικό που θα αλλάζει, θα έχει συνέχεια κάτι διαφορετικό να προτείνει, από τη μουσική του μέχρι το φαγητό του, που είναι μετρημένο, σωστό και νόστιμο. Η Ελένη Σαράντη έφτιαξε μια πίτσα σε ατομικό μέγεθος, κάτι που για μένα την κάνει ακόμα πιο λαχταριστή, αξιοποιώντας σε αυτήν φρέσκα υλικά και τις πίκλες που φτιάχνει. Οι συνταγές που θα είναι διαθέσιμες καθημερινά θα είναι τρεις και θα αλλάζουν ανάλογα με τα κέφια και την εποχή, ενώ πάντα θα υπάρχει μια vegetarian επιλογή.

Το ζυμάρι της με τα τρία διαφορετικά άλευρα ωριμάζει τρεις μέρες και δουλεύεται την τέταρτη, ενώ την πέμπτη γίνεται ένα πολύ χορταστικό leftover σάντουιτς που είναι τέλειο bar food, όπως και η πίτσα. Και για να καταλάβετε πώς θα κινηθούν γευστικά, εγώ δοκίμασα πίτσα πεπερόνι με μοτσαρέλα, καυτό μέλι και ελιές, ένα σάντουιτς με κοτόπουλο tikka masala, χαρίσα, κόλιανδρο και αγγούρι.

CHECK Dogpound: Μια νέα άφιξη για να βγούμε μέσα Facebook Twitter
Η Ελένη Σαράντη έφτιαξε μια πίτσα σε ατομικό μέγεθος.
Dogpound: Μια νέα άφιξη για να βγούμε μέσα Facebook Twitter
Kαφές με ανθρακικό, ένα πολύ ωραίο ρόφημα για ένα έχετε στο χέρι, ενώ περπατάτε στην καυτή Αθήνα.

Οι κάνουλες του Dogpound παρουσιάζουν ενδιαφέρον, μια και από αυτές βγαίνουν μπίρες από ένα νέο μικροζυθοποιείο, μια lager και μια ευκολόπιοτη IPA από το Babel της Κερατέας. Σερβίρουν μπίρα σε μικρό ποτήρι, σε μέγεθος ισπανικής caña, το ίδιο κάνουν και με το κρασί, αφού εκεί μπορείτε να ζητήσετε ένα ποτήρι των 100 ml που κοστίζει μόλις 4 ευρώ.

Επιστρέφω στις κάνουλες, αφού από αυτές βγαίνουν δύο ανθρακωμένα long drinks, το Freeze fly με βάση το τζιν που είναι αρωματισμένο με μάραθο και φινόκιο, με cordial από πράσινο τσάι ροδάκινο και μια σόδα από γιασεμί και δυόσμο –σερβίρεται με μια πίκλα από φινόκιο–, και το Caribbean scotch & tonic με ένα ουίσκι αρωματισμένο με δίκταμο και ένα τόνικ που βγάζει πολύ έντονο το αγγούρι και το πεπόνι – σερβίρεται με μια πίκλα πορτοκάλι. Δαγκώνετε τις πίκλες και πίνετε.

Ο Βασίλης Νικήτας σερβίρει και μια δική του παραλλαγή του Ζombie και ένα Νegroni με κρασί, ένα κοκτέιλ που είναι λες και τρως πεπόνι με προσούτο, ένα άψογο Bloody Mary για το οποίο έχει αρωματίσει τη βότκα με πράσινη ελιά και φινόκιο –κλέβει ντομάτα από αυτή που χρησιμοποιεί η Ελένη για την πίτσα–, ενώ στο χείλος του ποτηριού βάζει tajín, λάιμ, καυτερή πιπεριά και αλάτι· είναι το κοκτέιλ που ταιριάζει τέλεια με μια πίτσα spianata.

Όσο για τη μουσική, στο Dogpound θα παίζουν με βινύλια, μπορεί να δείτε τον DJ να κάθεται στις χτιστές κερκίδες στο βάθος του μαγαζιού με την παρέα του και να σηκώνεται να αλλάξει το κομμάτι, η ατμόσφαιρα εκεί θα είναι χαλαρή.

Dogpound: Μια νέα άφιξη για να βγούμε μέσα Facebook Twitter
Bloody Mary
Dogpound: Μια νέα άφιξη για να βγούμε μέσα Facebook Twitter
Negroni με κρασί

Αγίας Ειρήνης 8, Μοναστηράκι 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ