Καμία δίαιτα, το καλοκαίρι τρώμε «βρόμικα»

Καντίνες: Το καλοκαίρι τρώμε «βρόμικα» Facebook Twitter
Φωτ.: Δημήτρης Καπαντάης/LIFO
0



ΣΤΟ ΔΕΛΤΑ ΦΑΛΗΡΟΥ, o Μερακλής έχει για σπεσιαλιτέ την ποικιλία αλλαντικών του, δηλαδή το σάντουιτς που μέσα έχει μορταδέλα, πάριζα, σαλάμι αέρος, χοιρινή ωμοπλάτη και καπνιστό χοιρινό. Προσθέτουν και πατάτες, γκούντα, ντομάτα, μαγιονέζα, κέτσαπ και μουστάρδα – ξέρω πού και τι τρώτε μετά το Release Festival και το Bolivar.

Στο ύψος της Καλλιθέας, στον αριθμό 340 της Συγγρού, στη γωνία όπου συναντιέται με την έξοδο της Αμφιθέας, πάμε για το hot dog που ισχυρίζεται πως είναι το καλύτερο της πόλης – το γράφει στην ταμπέλα του. Το μυστικό του είναι η σπιτική σάλτσα με το καραμελωμένο κρεμμύδι και η άφθονη μαγιονέζα.

Στη Συγγρού πάλι, λίγο πιο πάνω, έξω από το Πάντειο, παραγγέλνουμε γκουρμέ «βρόμικο» στο Johnie hot dog που έχει πολλές επιλογές σε hot dog. Προτείνω το γλυκόξινο American dog με λουκάνικο βραστό Φρανκφούρτης ή ψητό χωριάτικο, τραγανό παναρισμένο κρεμμυδάκι, hot dog relish σος, μουστάρδα με μέλι και μαγιονέζα.

Στον Ταύρο, στον δρόμο της Χρυσοστόμου Σμύρνης στο 52, αν είμαστε τυχεροί και τον πετύχουμε ανοιχτό, ζητάμε από τον Ανδρέα και την καντίνα του σάντουιτς με διπλό καλαμάκι, χοιρινό ή κοτόπουλο, ή ένα κι ένα, δεν χαλάει χατίρι.

Καντίνες: Το καλοκαίρι τρώμε «βρόμικα» Facebook Twitter
Φωτ.: Δημήτρης Καπαντάης/LIFO

Στη Χαμοστέρνας 55 και στην καντίνα του Βασίλη και του γιου του Δημήτρη πάμε για το φημισμένο τους σάντουιτς με το βραστό λουκάνικο Φρανκφούρτης με το καραμελωμένο κρεμμύδι και την πιο ελαφριά μαγιονέζα που κυκλοφορεί εκεί έξω, την οποία φτιάχνει η μαμά της οικογένειας, απογειώνοντας το αποτέλεσμα.

Αν το σχολάσουμε νωρίς, προλαβαίνουμε να φάμε στην καλά κρυμμένη Γαλιάντρα του Μεταξουργείου και της πλατείας Αυδή street food με υπογραφή της Γωγώς Δελογιάννη – κλείνει στις 2 μετά τα μεσάνυχτα την Παρασκευή και το Σάββατο.

Στη Μαβίλη και τη Μιχαλακοπούλου πάμε αν έχουμε όρεξη να πετύχουμε γνωστούς μετά από ξενύχτι. Σε αυτή την περίπτωση ψηφίζω Μαβίλη για κοτομπουκιές. Και αν μας βγάλει ο δρόμος προς Πειραιά, πάμε καρφί στο Story Streat της Ακτής Μιαούλη για γιγαντιαία σάντουιτς με χειροποίητο κεμπάπ και αρμένικο σουτζούκι ή πανσετάκια χοιρινά μαριναρισμένα.

Προς Περιστέρι μεριά, η καντίνα είναι μία, μιλάω για την Billy’s. Αναζητήστε τη και θα καταλάβετε πως τα δυτικά ξενυχτάνε περισσότερο απ’ όλα τα προάστια. 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

To νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ