«Σουit»: Δοκιμάζουμε τα εξαιρετικά γλυκά του νέου ζαχαροπλαστείου στο Παλαιό Φάληρο

«Σουit»: Δοκιμάζουμε τα εξαιρετικά γλυκά του νέου ζαχαροπλαστείου στο Παλαιό Φάληρο Facebook Twitter
Τα φρούτα, η ισορροπημένη οξύτητα του γλυκού και οι ωραίες υφές χαρακτηρίζουν τις περισσότερες δημιουργίες του Μπάμπη Ζιντίλη.
0

Μέλος της dream team των Ελλήνων ζαχαροπλαστών, με πορεία σε εστιατόρια όπως το Funky Gourmet και το Opso του Λονδίνου, ο Μπάμπης Ζιντίλης μόλις άνοιξε τον δικό του χώρο στα νότια προάστια και δοκιμάσαμε πρώτοι τα ξεχωριστά γλυκά του.


Στις βιτρίνες του Σουit, που μοιάζει περισσότερο με tiki bar παρά με κλασικό ζαχαροπλαστείο, συναντά κανείς γλυκά με τίτλους οικείους αλλά και γεμάτα προσωπικότητα, πολύ ισορροπημένα και τεχνικά προχωρημένα. Το όξινο εμφανίζεται συχνά δίπλα στο γλυκό για να το αναδείξει και τίποτα δεν είναι λιγωτικό ή βαρετό.


Μια απίθανη κρέμα λεμόνι με μαρέγκα λάιμ είναι ίσως η καλύτερη εισαγωγή στη δουλειά του pastry chef, με όλη την ένταση του λεμονιού και ένα έξτρα τραγανό μπισκότο αμυγδάλου, περασμένο από λευκή σοκολάτα και βούτυρο κακάο.


Κάτω από τον κρεμαστό κήπο και τα μπαμπού μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα στην crème brûlée, που αποκτά άλλη διάσταση με την προσθήκη passion fruit, την bitter μους σοκολάτας με τα brownies και την καραμέλα βουτύρου ή τη δροσερή κρέμα γιαουρτιού με φρέσκα φρούτα και crumble αμυγδάλου.

Σύντομα θα γίνεται pairing των γλυκών με κρασιά και ποτά που θα μπορεί να πάρει κάποιος για να απολαύσει μαζί με την παρέα του στο σπίτι. 


Τα φρούτα, η ισορροπημένη οξύτητα του γλυκού και οι ωραίες υφές χαρακτηρίζουν τις περισσότερες δημιουργίες του Μπάμπη Ζιντίλη. Όλα τα crumble φτιάχνονται με μπισκότο που περνιέται από σοκολάτες για να θωρακίζεται και να διατηρεί το άλλο αγαπημένο στοιχείο του pastry chef, το απολαυστικά τραγανό.

«Σουit»: Δοκιμάζουμε τα εξαιρετικά γλυκά του νέου ζαχαροπλαστείου στο Παλαιό Φάληρο Facebook Twitter
Στην ομάδα του Μπάμπη Ζιντίλη βρίσκεται και η Μαρία Ράπτη, ο Πάνος Παπαϊωάννου και ο Αλέξανδρος Κονιάρης. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


Και ενώ όλα γίνονται με πολύ καλής ποιότητας πρώτες ύλες και εξελιγμένη τεχνική, οι τιμές έχουν κρατηθεί συνειδητά σε προσιτό επίπεδο. «Τα γλυκά μας είναι για όλους, οι τιμές τους κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 3-3,50 ευρώ. Θέλαμε να είναι προσιτά, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα. Αυτήν τη στιγμή το ζαχαροπλαστείο είναι το μόνο μέρος που φωτίζεται σε έναν κεντρικό δρόμο του Παλαιού Φαλήρου, λόγω της κατάστασης. Δεν ήθελα ο κόσμος να διστάζει να έρθει να δοκιμάσει» λέει ο Μπάμπης Ζιντίλης, ενώ μας παρουσιάζει το προφιτερόλ με χειροποίητα σουδάκια, crumble με καβουρδισμένο καρπό και μια κρέμα από λευκή σοκολάτα και βανίλια, αντί για σαντιγί, για λίγο πιο ενδιαφέρουσα και σύνθετη γεύση.


«Είχα την ιδέα να συνδυάσω λίγο το ζαχαροπλαστείο με το μπαρ. Ο χώρος να ξεφεύγει σε έναν βαθμό από το κλασικό, ψυχρό ζαχαροπλαστείο, να παίζουμε μουσική. Να υπάρχει χρώμα στον χώρο και επικοινωνία στην εξυπηρέτηση» συνεχίζει. Σύντομα, μάλιστα, θα γίνεται pairing των γλυκών με κρασιά και ποτά που θα μπορεί να πάρει κάποιος για να απολαύσει μαζί με την παρέα του στο σπίτι. Τα γλυκά θα προτείνονται σε συνδυασμό με ένα προσεγμένο ρούμι, με κάποιο premium κονιάκ κ.ο.κ., με στόχο μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία.

«Σουit»: Δοκιμάζουμε τα εξαιρετικά γλυκά του νέου ζαχαροπλαστείου στο Παλαιό Φάληρο Facebook Twitter
Μια απίθανη κρέμα λεμόνι με μαρέγκα λάιμ είναι ίσως η καλύτερη εισαγωγή στη δουλειά του pastry chef. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
«Σουit»: Δοκιμάζουμε τα εξαιρετικά γλυκά του νέου ζαχαροπλαστείου στο Παλαιό Φάληρο Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


Στα γυάλινα ποτηράκια του Σουit θα βρεις ακόμη ένα εξαιρετικό cheesecake λάιμ με μαρμελάδα φράουλα και χειροποίητο μπισκότο, μια καρυδόπιτα γεμάτη αρωματικά που συνοδεύεται από κρέμα πατισερί και λίγη κανέλα, αλλά και μια τάρτα αμυγδάλου που μοιάζει με donut.

Τάρτες αλλά και γλυκά ταψιού, όπως το γαλακτομπούρεκο, δεν λείπουν από την γκάμα του καινούργιου ζαχαροπλαστείου, ενώ τα μελομακάρονα ξεκίνησαν ήδη και θα είναι διαθέσιμα 12 μήνες τον χρόνο.

Σουit, Τερψιθέας 47, Παλαιό Φάληρο, 210 9886192

«Σουit»: Δοκιμάζουμε τα εξαιρετικά γλυκά του νέου ζαχαροπλαστείου στο Παλαιό Φάληρο Facebook Twitter
Τα μελομακάρονα ξεκίνησαν ήδη και θα είναι διαθέσιμα 12 μήνες τον χρόνο. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
«Σουit»: Δοκιμάζουμε τα εξαιρετικά γλυκά του νέου ζαχαροπλαστείου στο Παλαιό Φάληρο Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
«Σουit»: Δοκιμάζουμε τα εξαιρετικά γλυκά του νέου ζαχαροπλαστείου στο Παλαιό Φάληρο Facebook Twitter
H τάρτα αμυγδάλου που μοιάζει με donut. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
«Σουit»: Δοκιμάζουμε τα εξαιρετικά γλυκά του νέου ζαχαροπλαστείου στο Παλαιό Φάληρο Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Από Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Γεύση / Από το Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Σε μακαρονάδα ή παστός με ρεβίθια, ή λεμονάτος με ολόκληρα κρεμμύδια: Από το ένα πέλαγος στο άλλο, το τελετουργικό μας πιάτο παίρνει διαφορετικές μορφές, αποτελώντας ένα εκλεκτό έδεσμα της ελληνικής cucina povera.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM