10 συμβουλές επιτυχίας από τον ιδρυτή του Facebook

10 συμβουλές επιτυχίας από τον ιδρυτή του Facebook Facebook Twitter
"Το ερώτημα δεν είναι 'τι θέλουμε να ξέρουμε για τους άλλους', είναι, 'τι θέλουν οι άλλοι να αποκαλύψουν για τον εαυτό τους;»
1

1. "Σε έναν κόσμο που αλλάζει πολύ γρήγορα, η μοναδική στρατηγική που είναι βέβαιο ότι θα αποτύχει είναι η αποφυγή του ρίσκου."

-Από μια συνέντευξη του 2011 στο Palo Alto

2. "Το ερώτημα δεν είναι 'τι θέλουμε να ξέρουμε για τους άλλους', είναι, 'τι θέλουν οι άλλοι να αποκαλύψουν για τον εαυτό τους;»
-Από μια συνέντευξη του 2011 με τον Charlie Rose

«Ο κόσμος δε νοιάζεται για το τι λέει κάποιος για σένα σε μια ταινία – ή ακόμη για το τι λες εσύ, σωστά; Νοιάζεται μόνο γι αυτά που δημιουργείς.»

3. «Πράγματι, έγραψα τον κώδικα του Facebook στο δωμάτιο της εστίας και το ξεκίνησα από το δωμάτιο της εστίας. Νοίκιασα έναν σέρβερ για 85 δολάρια το μήνα και το χρηματοδότησα βάζοντας μια διαφήμιση στο σάιτ, και από τότε χρηματοδοτούμε το Facebook βάζοντας διαφημίσεις στο σάιτ.»

-Στην ίδια συνέντευξη με τον Charlie Rose, περιγράφοντας τις ταπεινές απαρχές του Facebook

4. «Ένας σκίουρος που πεθαίνει μέσα στην αυλή σου μπορεί να είναι ένα γεγονός πιο σχετικό με τα ενδαφέροντά σου αυτή τη στιγμή συγκρητικά με το γεγονός ότι στην Αφρική πεθαίνουν άνθρωποι.»

- Από μια ομιλία που έδωσε στους συναδέλφους του για την σχετικότητα των ενδιαφερόντων, που δημοσιεύτηκε στους New York Times

5. «Κινήσου γρήγορα και σπάσε πράγματα. Αν δεν σπας πράγματα, δεν κινείσαι αρκετά γρήγορα.»

-Από μια συνέντευξη στο Business Insider, μιλώντας για καινοτομία και διαχείριση

6. «Ακούγεται παράλογο, αλλά προτιμώ να μας υποτιμά ο κόσμος. Μας δίνει το περιθώριο να τολμήσουμε και να βάλουμε μεγάλα στοιχήματα που θα προκαλέσουν.»

-Σχετικά με την αντιμετώπιση των σκεπτικιστών, σε μια συνέντευξη του 2012 στα πλαίσια του συνεδρίου TechCrunch Disrupt SF

7. «Κάποιος μπορεί να είναι πολύ έξυπνος ή να έχει ικανότητες που έχουν άμεση εφαρμογή, αλλά αν πραγματικά δεν πιστεύει σ' αυτές, δεν θα δουλέψει αρκετά σκληρά.»

Από μια ομιλία του 2005 στο Στάνφορντ, σχετικά με την πρόσληψη των σωστών ανθρώπων

8. «Ο κόσμος δε νοιάζεται για το τι λέει κάποιος για σένα σε μια ταινία – ή ακόμη για το τι λες εσύ, σωστά; Νοιάζεται μόνο γι αυτά που δημιουργείς.»

-Από συνέντευξη του 2010 με την Diane Sawyer

9. «Στη Silicon Valley έχεις την αίσθηση ότι πρέπει να είσαι εκεί. Αλλά δεν είναι το μόνο κατάλληλο μέρος. Αν ξεκινούσα τώρα, θα είχα παραμείνει στη Βοστώνη. Η Silicon Valley είναι λίγο περιορισμένος όρος και αυτό με ενοχλεί.»

-Από συνέντευξη του 2011 στο Palo Alto

10. «Η ερώτηση που κάνω κάθε μέρα στον εαυτό μου είναι «αυτή τη στιγμή κάνω το πιο σημαντικό πράγμα που θα μπορούσα να κάνω;» Αν δεν νιώθω ότι δουλεύω πάνω στο πιο σημαντικό πρόβλημα στο οποίο μπορώ να βοηθήσω, δεν νιώθω καλά για το πώς περνάω τον χρόνο μου.»

-Από τη βιογραφία της Marcia Amidon Lusted, "Mark Zuckerberg, Facebook Creator"

Αρχείο
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια