8 γυναίκες (ξανά)

8 γυναίκες (ξανά) Facebook Twitter
0

Mία παράσταση επιστρέφει, σε νέα συνθήκη και με μια σειρά από πρωτιές. Οι 8 γυναίκες του Ρομπέρ Τομά που σκηνοθέτησε πρόπερσι για το Φεστιβάλ Αθηνών ο Νίκος Καραθάνος, δίνοντας τους ρόλους των γυναικών σε ισάριθμους άντρες, επιστρέφουν σήμερα στην Πειραιώς 260 και για τουλάχιστον είκοσι παραστάσεις («πάντως είναι χριστουγεννιάτικο έργο» λέει με νόημα ο Καραθάνος). Πρόκειται για την πρώτη παράσταση-παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών που παρουσιάζεται στη χειμερινή θεατρική σεζόν και μάλιστα στην κραταιά σκηνή του Φεστιβάλ (το πρώην εργοστάσιο Τσαούσογλου). Μια άλλη πρωτιά έχει σχέση με το γεγονός ότι την παραγωγή υπογράφουν τόσο το Φεστιβάλ όσο και η Ελληνική Θεαμάτων. Πόσο διαφορετική θα είναι η παράσταση σε σχέση με το καλοκαίρι του 2007; Καθόλου: «Μπήκαμε στον πειρασμό να την πειράξουμε, αλλά όσο το κάναμε αυτό τόσο λάθος μας φαινόταν. Έτσι ξαναγυρνάμε στο παλιό. Ο θεατής όμως που είχε ξαναδεί την παράσταση θα μας δει τώρα πιο ώριμους».

H μοναδική διαφορά της παράστασης είναι ότι ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Νίκος Χατζόπουλος αντικατέστησε τον Γιώργο Γάλλο. Παίζουν οι Θανάσης Ιωάννου, Νίκος Καραθάνος, Γιάννης Κότσιφας, Χρήστος Λούλης, Αργύρης Ξάφης, Χρήστος Στέργιογλου, Κοσμάς Φοντούκης, Αιμίλιος Χειλάκης, Νίκος Χατζόπουλος.

Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ