Αστέρια μισελέν vs. Τζάστιν Μπίμπερ.

Αστέρια μισελέν vs. Τζάστιν Μπίμπερ. Facebook Twitter
0

Απόσπασμα από το grekamag.gr

Αστέρια μισελέν vs. Τζάστιν Μπίμπερ. Facebook Twitter

Ο Φρεντ και ο Ντέιβ είναι οι σεφ και οι ιδιοκτήτες του Joe Beef και του Liverpool House, δύο εστιατορίων στην περιοχή της μικρής Βουργουνδίας στο Μόντρεαλ. Δεν έχω ιδέα τι είδους εστιατόρια διαχειρίζονται, σημασία έχει ότι οι απόψεις τους έχουν μεγάλο ενδιαφέρον –ανοίγοντας ένα παλιό τεύχος του Lucky Peach τυχαία στο σημείο που μιλάνε για τον τρόπο που τα μέσα επηρεάζουν τα γούστα του κόσμου (με πολλές αλήθειες) με έκαναν να διαβάσω ολόκληρη την συνέντευξη:

 

«Ο R. Kelly είναι πιο σημαντικός για τον κόσμο του φαγητού από οποιονδήποτε μεγάλο σεφ. Η Kim Kardasian. O Justin Bieber έχει 50 εκατομμύρια followers στο twitter. Αν οι πιο διάσημοι σεφ του κόσμου προσπαθούσαν να κάνουν μια καμπάνια για να αλλάξουν έστω και στο ελάχιστο τον τρόπο που τρώνε οι άνθρωποι είναι αμφίβολο αν θα κατάφερναν μια μικρή αλλαγή, αλλά αν ο Justin Bieber τουϊτάρει “hey, guys, try this salad, it’s super cool. that’s my new thing” (δοκιμάστε αυτή τη σαλάτα γιατί είναι σούπερ κουλ) το επόμενο πρωί θα έχεις 15 εκατομμύρια ανθρώπους να τρώνε μια σαλάτα τη μέρα».

Παρακάτω λέει ο Ντέιβ: «Ξέρεις τα μεγάλα κρυστάλλινα ποτήρια, τα τραπεζομάντιλα, τα ‘μαντάμ, ο σεφ προτείνει…’; Βρίσκω όλες αυτές τις μαλακίες ανησυχητικές. Αναρωτιέμαι μερικές φορές τι θέλει να περάσει όλη αυτή η ευαισθησία με τα αστέρια μισελέν στους ανθρώπους. Για μένα περνάει απλά την πιο γαμημένη υποκριτική μορφή αλαζονείας, του σνομπισμού, της ελιτίστικής ηλιθιότητας που μπορείς να φανταστείς. «Ξέρεις, πίνουμε μόνο τα καλύτερα κρασιά του κόσμου, στη σωστή χρονιά. Κάθε κρασί με το σωστό ποτήρι. Και τρώω μόνο με ασημένια μαχαιροπίρουνα και Limoges στα καλύτερα τραπεζομάντιλα. Τι γαμημένο ανέκδοτο, φίλε μου. απλά κάνουν τους ανθρώπους ακόμα πιο απαίσιους. Aπολαμβάνω τα καλά κρασιά και το αλκοόλ και το φαγητό και την κουβέντα. αλλά δεν χρειάζομαι πολυτέλεια στο τραπέζι μου, στην πλάτη μου, στα χέρια μου, στους καρπούς μου. διδάσκουν λάθος το μάθημα.

Kαι ποια είναι τα παιδιά που δουλεύουν σ’ αυτές τις κουζίνες;
α) δουλεύουν χωρίς αμοιβή.
β) αν πληρώνονται, πληρώνονται με το μικρότερο δυνατό ποσό χρημάτων.

Mετατρέπουν το γουρούνι σε πριγκίπισσα: λένε σε παιδιά που μόλις τέλειωσαν το σχολείο ότι θα ’πρεπε να πάρουν πτυχία μαγειρικής από το Culinary Institute of America και να μάθουν πώς να γίνουν ελιτιστές και ξιπασμένοι και ότι μπορείς να φας μόνο από Limoges με λινά τραπεζομάντιλα, αστραφτερά ασημικά και κολονάτα ποτήρια και πρέπει να γνωρίζεις από σωστά παλαιωμένο κρασί.

Διαβάστε ολόκληρο τo θέμα εδώ.

 

________________________________

Magnify Image

 Ανακαλύψετε μια Ελλάδα που δεν έχετε ξαναδεί στο www.grekamag.gr

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ