Η είδηση έφτασε στ’ αυτιά μου μετά τις διακοπές του καλοκαιριού: Περικλής Κοσκινάς, Νίκος Καραθάνος, Μάνος Ζουρνατζής, Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος ενώνουν δυνάμεις και δημιουργούν ένα ολοκαίνουργιο, δικό τους εστιατόριο στο κέντρο. Μετά από πετυχημένες καριέρες σε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης (Milos, Hytra, Σπονδή, Αλάτσι, Cuccina Povera) οι τρεις σεφ (ο ένας με αστέρι Michelin) συναντούν επαγγελματικά το πετυχημένο δίδυμο που έφτιαξε τα εξαιρετικά Base Grill και Travolta και δημιουργούν ένα εστιατόριο, όπως το ονειρεύονται εκείνοι.
Μια έγνοια μας είναι όχι μόνο να σερβίρουμε στο κοινό καλό και νόστιμο φαγητό με τα δικά μας στάνταρ, όπως εμείς το έχουμε οραματιστεί, αλλά και να φροντίσουμε το κάθε γεύμα να είναι πλήρες, σωστά δομημένο, ώστε να φεύγει ο πελάτης ευτυχής
Την περασμένη Πέμπτη βρέθηκα στο εν λόγω εστιατόριο, το οποίο πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό τις επόμενες μέρες. Ένα φωτεινός, μεγάλος, διαμπερής χώρος, με ωραίες τζαμαρίες για να μπαίνει το ελληνικό φως, ξύλινα πατώματα που τα διακόπτουν «νησιά» από παραδοσιακά ελληνικά πλακάκια, μαρμάρινοι πάγκοι, μια ανοιχτή κουζίνα με όμορφα χρωματιστά πλακάκια στους τοίχους, όμορφα φωτισμένο.
Οι πέντε σεφ περιφέρονται στον χώρο κάπως αμήχανα. Οι φωτιές δεν έχουν ανάψει ακόμα και οι τρεις τουλάχιστον έχουν μείνει καιρό μακριά από την περιπέτεια της κουζίνας ενός εστιατορίου.
Ο Βαγγέλης Λιάκος με οδηγεί κατευθείαν στο υπόγειο. Ένα πραγματικά εντυπωσιακό θέαμα, αφού η υποδομή την οποία έχουν σχεδιάσει οι πέντε τους και λίγοι άνθρωποι θα δουν, παρά μόνο θα δεχτούν τα ευεργετικά της «αποτελέσματα», είναι ό,τι πιο state of the art υπάρχει σε αυτό τον τομέα. Άψογα οργανωμένοι χώροι, κελλάρια, κουζίνες, ζαχαροπλαστείο, εξειδικευμένη διαχείριση σκυβάλων, τεράστια ψυγεία – θα έλεγε κανείς πως μιλάμε γι’ αυτό που ονειρεύεται κάθε σεφ ή εστιάτορας.
Πίσω στη σάλα οι ρυθμοί είναι χαλαροί, αλλά ακριβείς. Ρωτάω αν τους φοβίζουν τα κουτσομπολιά που τους θέλουν να τσακώνονται με το που θα ανοίξει το μαγαζί: «Το έχουμε σκεφτεί πολύ, δεν είναι μια τυχαία απόφαση. Είμαστε πάνω απ’ όλα φίλοι, μας ενώνει η αγάπη μας για το φαγητό αλλά και ένας κοινός γαστρονομικός στόχος και αυτό είναι πέρα και πάνω από κάθε δουλειά. Έχουμε αποφασίσει να δουλέψουμε με γνώμονα τη σχέση μας και τους στόχους μας και όχι το κέρδος. Αυτό το εστιατόριο στοχεύει (αν το αγαπήσει ο κόσμος) να είναι εδώ για πολλά χρόνια. Για μας είναι επένδυση ζωής, όχι κάτι περαστικό». Ρωτάω επίσης για τον κατάλογο, αλλά και τη δομή της κουζίνας: «Όλα αυτά ακόμα σχεδιάζονται. Αυτό για το οποίο είμαστε σίγουροι είναι ότι οδεύουμε σε ένα μενού με “αληθινό φαγητό” που θα εστιάζει στη σπουδαιότητα της πρώτης ύλης αλλά και στον τρόπο που θα μαγειρεύονται όλα». Ο state of the art ξυλόφουρνος αλλά και η ροτισερί υπόσχονται πολλά καλά φαγητά. «Μια έγνοια μας είναι όχι μόνο να σερβίρουμε στο κοινό καλό και νόστιμο φαγητό με τα δικά μας στάνταρ, όπως εμείς το έχουμε οραματιστεί, αλλά και να φροντίσουμε το κάθε γεύμα να είναι πλήρες, σωστά δομημένο, ώστε να φεύγει ο πελάτης ευτυχής».
Το εστιατόριο βρίσκεται στην οδό Χατζηγιάννη Μέξη 2Α (περιοχή Χίλτον) και το όνομά του θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.
σχόλια