Γαστρονομική τσάρκα

Facebook Twitter
0

Από τα υπερβόρεια προάστια στο πολυμορφικό και προσεγμένο στις γεύσεις Vertigoτης Δροσιάς και από εκεί στο ξακουστοPandeli στο Κεφαλάρι με την ιστορική κουζίνα του και τα κωνσταντινουπολίτικα πιάτα του και το εντυπωσιακό και πολυτελές Grand Restaurant Vardis στο ΞενοδοχείοPentelikon της Κηφισιάς, έχουμε μια πληθώρα προτάσεων για να ακολουθήσουμε.

Στο Χαλάνδρι πηγαίνουμε στο Robin's Hoodμε την ποπ αισθητική και το μοντέρνο φαγητό ή στην κλασική και ατμοσφαιρικήΕρατώ που επιμένει στη διεθνή κουζίνα, και φυσικά στο παιχνιδιάρικο και τελείως σέξυΚουκλάκι. Κατεβαίνοντας στα Άνω Πατήσια συναντάμε το Culto που ξεχωρίζει με τη hip διακόσμησή του και τις μεσογειακές του γεύσεις. Στους Αμπελόκηπους σταθερή αξία Το Αρχοντικό με τα σπιτικά μαγειρευτά του, όπως αυτά της μαμάς σας, και το εξόχως γνήσιο ιταλικό Pecora Nera. Tα γευστικά ελληνικά πιάτα του Oilrestoέχουν κάνει γαστρονομικό πόλο έλξης το Ίλιον.

Στα Εξάρχεια έχουμε το Saleroστη Βαλτετσίου με τα έξοχα tapas του και τη χαρούμενη διάθεσή του. Λίγο πιο κάτω βρίσκεται και η παραδοσιακή Ροζαλίαμε το διάσημο δίσκο της με τα 16 ορεκτικά και την παραδοσιακή αυλή.

Κατεβαίνουμε στο Κολωνάκι και κάνουμε στάση στη Σκουφά στο Entryfishγια ψάρι και λοιπά θαλασσινά, μια δοκιμασμένη και πετυχημένη συνταγή που ήρθε από τη Θεσσαλονίκη, και για κρεατολιχουδιές στάση στηΝέα Διαγώνιο στη Λυκαβηττού.

Στη Μηλιώνη το Jackson'sείναι ακόμα ο βασιλιάς του πιο busy δρόμου της περιοχής. Στου Ψυρρή το Avalonμε 13 σπεσιαλιτέ από φρέσκα μύδια (και για τους Βόρειους άνοιξε και στο Κεφαλάρι) είναι ίσως και το μοναδικό σημείο στην πόλη που σερβίρει τόσο ωραία μύδια. Στην απέναντι ακριβώς πλευρά, στον Κεραμεικό, δοκιμάζουμε και άλλους μοντέρνους ψαρομεζέδες με ολίγα κρεατικά στα Λόγια της Πλώρης. Στην ίδια περιοχή το Meson El Mirador μαςμεταφέρει για λίγο στο Μεξικό της γεύσης και των αυθεντικών κοκτέιλ μαργαρίτα, η κομψή Χρύσασ' ένα γευστικό ταξίδι στη Μεσόγειο με μια αγάπη στη γαλλική πλευρά της, ενώ στο Αθήριδοκιμάζουμε ελληνικές νοστιμιές φτιαγμένες από τον ταλαντούχο σεφ Αλέξανδρο Καρδάση. Στη Κωνσταντινουπόλεως, πριν μπούμε στην καρδιά του Γκαζιού, επισκεπτόμαστε το Tirbousonπου κλέβει τις γευστικές εντυπώσεις με το ευφάνταστο ελληνομεσογειακό μενού του. Στο Almazγνωρίστε τι σημαίνει εναλλακτικό street food με άποψη! Για πιο παραδοσιακές και μεσογειακές καταστάσεις υπάρχουν οιΘελήσεις με ανοιχτή κουζίνα και τέλος ο Μυροβόλοςπου συνδυάζει εξαιρετικά και νυχτερινή διασκέδαση με το φαγητό. Από το Γκάζι παίρνουμε το μετρό μέχρι Μοναστηράκι και μετά με τα πόδια στην Πλάκα στοΘαλαsea για τους καλύτερους αστακούς ανοιχτής θαλάσσης, ζωντανούς και πανέτοιμους να προσγειωθούν στα πιάτα μας, μαγειρεμένοι μοναδικά.

Στο κέντρο τώρα, τη Μινιατούραστο μικρό πεζόδρομο της Ρόμβης δεν την βαριόμαστε ποτέ, μιας και ο κατάλογός της αλλάζει καθημερινά. Στο ίδιο μοτίβο και το Κεντρικόντου Συντάγματος, με μεγάλη ποικιλία από όσπρια και μαγειρευτά κρέατα και λαδερά κάθε μέρα (πέστε αστέρια στον πουρέ πατάτας). Το ιταλικό Paper Moon των διασημοτήτων έχει κάνει κατάληψη στον έκτο όροφο του City Link και μας περιμένει με μερικά από τα ωραιότερα ιταλικά πιάτα της Αθήνας.

Στη Συγγρού και το ΦΙΞ δύο είναι οι κύριοι προορισμοί, το Σεράλια με νησιώτικες νοστιμιές μιας οικογένειας από τη Σίφνο και η Παλιά Γειτονιά με τηγανίτες, σπιτικό φαγητό και για πιο βράδυ με κέφι και πολλά κοκτέιλ. Βάζουμε πλώρη για τα εστιατόρια κοντά στην παραλιακή με τονBarbalazaro πρώτο και καλύτερο για την ποιότητά του και την αυθεντική ελληνική κουζίνα του. Στη Γλυφάδα ανακαλύπτουμε μεξικανικό γευστικό θησαυρό με το εκρηκτικό ταμπεραμέντο του Amigosπου έχει παράρτημα στο Ρέντη και στη Νέα Σμύρνη. Και μιας που το 'φερε η κουβέντα, οι Πειραιώτες και όχι μόνο χαίρονται το Καρσίστη Φρεαττύδα για την παρεΐστικη φιλοσοφία του, τη θέα στο λιμάνι και τους υπέροχους μεζέδες. Παραμένουμε στον Πειραιά και στο Μικρολίμανο, ό,τι πρέπει για ψάρι στον Ιστιοπλοϊκόκαι στη Μαρίνα Ζέας στην Πισίνα, με το τρομερό ντεκόρ της και τους μεζέδες υψηλής αισθητικής. Και στα Δυτικά σημειώνουμε στο ημερολόγιο να πάμε άμεσα στην Γκαλερί του Μεζέστο Περιστέρι, που μοιάζει με αρχοντικό από τα παλιά με προκλητικούς για τον ουρανίσκο τσιπουρομεζέδες και κρασομεζέδες και στην Πετρούπολη στον πολυχώρο Apolisγια ανοιχτή μεσογειακή κουζίνα και πάρτι μέχρι το πρωί.

Για να μην παραπονιούνται οι λάτρεις της εξωτικής κουζίνας ότι τους ξεχάσαμε, το ChinaTownτης Βουλιαγμένης συνίσταται ανεπιφύλακτα για προσεγμένη μείξη ασιατικών και κινεζικών γεύσεων, ενώ το αυτοκρατορικού χαρακτήρα GoldenPhoenixζει και βασιλεύει ανά την Αθήνα. Όσον αφορά το κεμπάπ για τους μοντέρνους Ανατολίτες, η νέα εκλεκτική αλυσίδαPoliti.coέχει βαλθεί να κατακτήσει όλη την πόλη.

Συμβουλευτείτε τον οδηγό μας για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά της διευθύνσεις και τα τηλέφωνα των εστιατορίων.

 

Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ