Η γοητεία του μποέμ

Η γοητεία του μποέμ Facebook Twitter
0
Η γοητεία του μποέμ Facebook Twitter

Κηφήνας Coffee & Spirits
Ολυμπίου Γεωργάκη 8, 210 9239603,
fb: κηφηνας Coffee & Spirits
Αυτό το πανέμορφο art café στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της Ολυμπίου Γεωργάκη είναι το κατάλληλο μέρος για να γίνεται «κηφήνες». Θα το επισκεφθείτε για τα απολαυστικά ροφήματα, τις περισσότερες από 90 ετικέτες ποτών, τη «μυστική» συνταγή του ρακόμελου και τις παραδοσιακές λιχουδιές με πρώτες ύλες από διάφορες γωνιές της Ελλάδας, όπως τα χειροποίητα πεϊνιρλί με τη σάλτσα της γιαγιάς, και για πολλά-πολλά ακόμα που θα πρέπει να ανακαλύψετε μόνοι σας. Μη χάσετε τα live και τα διάφορα DJ sets που διοργανώνονται στον Κηφήνα κάθε εβδομάδα.

Η γοητεία του μποέμ Facebook Twitter

Ο Μπαμπάς
Φαλήρου 53, 215 5505565, www.ompampas.gr
facebook.com/ompampaskafeteriampara
Διακοσμημένο με ωραία, ζεστά χρώματα (κυριαρχούν το πράσινο και το γκρι) και με σήμα κατατεθέν τη μεγάλη, επιβλητική μπάρα, καταφέρνει να συνδυάσει την ατμόσφαιρα ενός παλιού παραδοσιακού ελληνικού καφενείου με τη μοντέρνα αισθητική ενός μπαρ μιας ευρωπαϊκής μεγαλούπολης. Ανοιχτό από το πρωί με καφέδες κι επιλεγμένα ροφήματα, ποικιλίες, μεζέδες, σνακ και παραδοσιακά γλυκά, συνεχίζει με ποτά, πρωτότυπα κοκτέιλ και μεγάλη ποικιλία σε ελληνικές μπίρες και όχι μόνο. Extra tips: Μη χάσετε τα δυναμικά live που διοργανώνει με ανερχόμενους καλλιτέχνες και μπάντες, καθώς και τις καλλιτεχνικές εκθέσεις.

Η γοητεία του μποέμ Facebook Twitter

Laluk
Γεωργίου Ολυμπίου 15, 213 0271894, facebook.com: lalukcafebar
Ανακαινισμένο, ολοζώντανο all day cafe bar που μετρά 8 χρόνια λειτουργίας στη γειτονιά κι έχει γίνει γνωστό στον κόσμο για τις θεατρικές παραστάσεις, τα μπαζάρ, τις εκθέσεις αλλά και τις ξεχωριστές θεματικές βραδιές που διοργανώνει συχνά. Στο μενού του Laluk θα βρείτε πολλές προτάσεις φαγητού (σαλάτες, κλαμπ σάντουιτς κ.ά.) αλλά και μια ενημερωμένη λίστα κρασιών που ανανεώνεται κάθε δυο μήνες. Extra tips: Οι βραδιές βινυλίου που διοργανώνονται κάθε Παρασκευή και Σάββατο, αλλά και οι προσιτές τιμές.

Η γοητεία του μποέμ Facebook Twitter

Ολυμπίου Αμάλθεια
Γ. Ολυμπίου 8, 210 9242780, fb: Ολυμπίου Αμάλθεια / Olympiou Amalthia,
www.tripadvisor.gr/Olympiou_Amalthia-Athens_Attica
Eξαιρετικό μικρό εστιατόριο με ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα πoυ αυτόν το μήνα συμπληρώνει δύο χρόνια λειτουργίας. H κουζίνα του σερβίρει καλό, παραδοσιακό φαγητό σε χορταστικές μερίδες μέσα από ένα καθημερινά εναλλασσόμενο μενού. Είναι ανοιχτό από το πρωί με μαγειρευτά σαν της μαμάς, ολόφρεσκο ψαράκι, τη διάσημη πλέον ποικιλία κρεατικών και τα χειροποίητα ορεκτικά με γεύσεις από τα παλιά, συνοδευμένες ιδανικά από καλό κρασί, τσίπουρο, μπίρες και διάφορες ετικέτες ούζων. Κάνει και διανομή κατ' οίκον. Κάθε Κυριακή απόγευμα live εκδηλώσεις με έντεχνη μουσική. Extra tip: Οι τιμές δεν πηγαίνουν πιο κάτω.

Η γοητεία του μποέμ Facebook Twitter

Cosca
Πραμάντων 10, πλ. Ελπίδος, 210 9210229, fb: ristorante.cosca
Το μικρό και προσεγμένο ιταλικό εστιατόριο κλείνει φέτος επτά χρόνια διακριτικής παρουσίας και τίμιας προσέγγισης στην αυθεντική ιταλική κουζίνα. Ο εντυπωσιακός εσωτερικός χώρος με τον υποβλητικό φωτισμό, τα ζεστά χρώματα, τις πινελιές από ξύλο και τους καναπέδες προσφέρει την απαραίτητη θαλπωρή για τις κρύες χειμωνιάτικες νύχτες στην Αθήνα. Το μενού περιλαμβάνει γευστικές προτάσεις με σισιλιάνικο ταμπεραμέντο που στηρίζονται στα βασικά υλικά της κουζίνας της γειτονικής χώρας (ντομάτα, σκόρδο, πάστα, τυριά). Πιάτα όπως η Pizza Della Casa με φρέσκια ρόκα, bresaola και παρμεζάνα ή οι σισιλιάνικοι κεφτές ρυζιού με γέμιση ραγού του δίνουν το στίγμα του. Για τον χειμώνα, το Cosca θα παραμένει ανοιχτό από την Τρίτη ως το Σάββατο.

Η γοητεία του μποέμ Facebook Twitter

 

Δύο δεκάρες η οκά

Αναστασίου Ζίννη 29-31 & Δημητρακοπούλου, 210 9220583, www.dyodekaresioka.gr
Το ιστορικό οινομαγειρείο του Τσιτούρα βρήκε ξανά μια θέση που να του ταιριάζει. Τα εγγόνια του, που ανέλαβαν να το «τρέξουν», δημιούργησαν ένα ζεστό, φιλόξενο στέκι και οργάνωσαν μια κουζίνα με καλό, σπιτικό φαγητό και μεγάλη ποικιλία μεζέδων, αποκλειστικά με συνταγές του παππού τους. Για όλα τα πιάτα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά υλικά πρώτης ποιότητας και ελληνικά κρέατα από τη Λακωνία, ενώ το κρασί που τα συνοδεύει παράγεται με πολλή φροντίδα και μεράκι από το αμπέλι τους. Όταν το επισκεφθείτε, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το κοντοσούβλι φούρνου. Extra tip: Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή έχει ζωντανή μουσική.

Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ